Paragnost Eddie en Consulenten

Zekerheid

ZekerheidZekerheid. Heb je jezelf al eens de vraag gesteld vanwaar de behoefte aan zekerheid komt? En hoe je omgaat met de ervaring dat als zekerheid op een helling staat? Ons wordt frequent al dan niet woordelijk om zekerheid gevraagd en als er nu iets is wat onmogelijk is, dan is het wel dit soort van uitspraken te doen. Althans is het wel een behoorlijke zekerheid dat als je jezelf tekort doet, je niet gelukkiger wordt. Als je je geld over de balk gooit, is het bijna zeker dat je in de problemen komt.
Zekerheid is niets dan je verwarring oplappen. Stel je voor dat iemand je zegt je geen zorgen te maken, die persoon zegt je dit heel gezaghebbend, je wordt overtuigd met allerlei argumenten, en je verwarring wordt opgelapt, dekt haar toe met een mooie deken, en dat kan de Koran zijn, de Bijbel. Je hebt een goed gevoel, maar het is tijdelijk want de verwarring komt opnieuw de kop opsteken.
Je bent je verwarring niet kwijt, je verwarring is enkel voor even de kop ingedrukt.
Daarom klampen mensen zich vast aan ‘geloofsovertuigingen, kerken, denksystemen’. Waarom wordt zoveel geïnvesteerd in denksystemen?

Om verwarring te creëren en niet in onze lichtkracht te gaan staan. Afhankelijkheid creëren onder het mom van zekerheid te krijgen is wat nu aan het afbrokkelen is. Mensen komen in opstand, revolteren, staken, zijn woest omdat ze zich bedonderd voelen.
En steeds in tijden van grote crisis, wordt welke idioot dan ook de leider, als hij maar zo eigenwijs is om te schreeuwen, te argumenteren én zekerheid voor te wenden.
Altijd wanneer mensen in verwarring zijn, vallen ze ten prooi aan de controle-mind van de machtige elite. Voor hen die nadenken ontstaat er meer en meer twijfel, voor hen die alles slaafs accepteren wat er verteld wordt klampen zich vast aan vermeende zekerheid. Waar de wijze fluistert, schreeuwt de dwaas het van de daken.
Mensen die nog steeds in traditie geankerd en geworteld zijn en die denken dat ze weten wat goed en verkeerd is, gaan door met hun leven, hun vaak doodse en saaie voorspelbare leven. Om daar dan voor even aan te ontsnappen, zijn er de vluchtroutes in seks, drugs en …rock and roll.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45