Paragnost Eddie en Consulenten

Magnetiseren door magnetiseur

Magnetiseren door magnetiseurMagnetiseren in praktijk: de werkwijze van de magnetiseur. Wanneer de persoon voor het eerst behandeld wordt door een magnetiseur, zal een belangrijk deel van de therapie sessie bestaan uit het verschaffen van informatie over de werkwijze van de magnetiseur en over magnetiseren in het algemeen. Omdat er geen vastomlijnde behandelmethode binnen het magnetiseren bestaat, heeft iedere behandelaar zijn eigen werkwijze. Wel zijn er enkele facetten van het magnetiseren die bijna iedere magnetiseur hetzelfde uitvoert. Zo wordt de energie die de persoon ontvangt altijd via de handen van de magnetiseur overgebracht, ook wel handoplegging genoemd. De magnetiseur legt de handen op diverse plaatsen van het lichaam  waaronder het hoofd, de rug, de buik en de benen van de cliënt. Plaatsen waar volgens de behandelaar meer aandacht nodig is, wegens bijvoorbeeld energie blokkades of pijn, worden langer behandeld. Behandelaars ervaren vaak dat zij tijdens het magnetiseren ‘negatieve energie’ opvangen van de persoon. Om deze energie kwijt te raken, schudden zij die vaak letterlijk van zich af middels een handgebaar.`

Naast de homogeniteit binnen de behandelmethoden van magnetiseurs, bestaan er ook verschillen. Zo zijn er magnetiseurs die de persoon niet aanraken, maar tijdens het magnetiseren altijd de handen in de lucht houden, net boven het lichaam van de persoon. Ook zijn er magnetiseurs die de persoon vragen de schoenen en de sokken uit te doen, zodat de cliënt optimaal kan “aarden” of “gronden”. Tenslotte zijn er enkele behandelaars die in hun werkwijze sterk afwijken van de gemiddelde magnetiseur. Zo wordt er soms door middel van de eigen adem of zelfs via de ogen gemagnetiseerd, in plaats van met de handen. Zelden komt het voor dat een magnetiseur de persoon vraagt zich te ontkleden; magnetiseurs zijn het er doorgaans over eens dat dit nergens voor nodig is.

Ervaringen tijdens het magnetiseren op afstand. Sommige personen ervaren tijdens het magnetiseren op afstand lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen. Deze sensaties verschillen per persoon en per magnetiseer sessie, en hebben volgens magnetiseurs vaak een bepaalde oorsprong en betekenis. Enkele mogelijke sensaties zijn:

 • Warm of koud gevoel
  Veel personen ervaren tijdens het magnetiseren op afstand gevoelens van warmte of kou. De oorzaak hiervan wordt veelal gezocht in de energie die door het lichaam stroomt en het evenwicht hersteld. Warmte, die vaak uit de handen van de magnetiseur wordt gevoeld, zou duiden op ontspanning en opheffing van verkramping en blokkades. Kou wordt gezien als het gevolg van een belemmerde bloedsomloop die voortkomt uit spanning of stress.
 • Tinteling
  Wanneer er bepaalde delen van het lichaam gaan tintelen als gevolg van het magnetiseren op afstand, betekent dat volgens vele behandelaars dat het magnetiseren bepaalde blokkades heeft opgeheven. Het opnieuw stromen van de energie zorgt voor het tintelende gevoel.
 • Ontspanning
  Tijdens en na het magnetiseren op afstand voelt de persoon zich vaak meer ontspannen dan voor het magnetiseren op afstand. De magnetiseur beïnvloed door het magnetiseren het energiepeil van de persoon, waardoor de in het lichaam aanwezige stress en spanning wordt bestreden.
 • Visualisatie
  Een enkele persoon geeft aan door het magnetiseren op afstand bepaalde beelden te zien. Deze visualisaties kunnen variëren van het zien van kleuren, tot het zien van beelden uit het verleden.
 • Spiertrekkingen
  Soms gebeurt het dat spieren van de persoon samentrekken tijdens het magnetiseren op afstand. Ook dit wordt door magnetiseurs meestal gezien als het gevolg van veranderingen in de energiestroom van de persoon.
 • Pijn
  Hoewel het niet vaak voorkomt, kan volgens magnetiseurs ook pijn een tijdelijk effect van magnetiseren zijn. Dergelijke pijnen zouden het gevolg zijn van het opheffen van energieblokkades en verkrampingen.
 • Emoties
  Magnetiseren op afstand maakt soms emoties bij personen los. Vergeten of verdrongen emoties komen dan tijdens of na het magnetiseren aan de oppervlakte en kunnen niet meer worden ingehouden. Dit wordt in verband gebracht met het loslaten van emotionele knelpunten en trauma’s.

Bij welke klachten magnetiseren? Aangezien zowel lichamelijke als geestelijke gezondheidsklachten volgens de theorie van het magnetiseren ontstaan vanuit een energieveld dat uit balans is, wordt magnetiseren toegepast bij een erg breed scala aan klachten. Voorbeelden van psychische klachten die worden behandeld middels magnetiseren zijn: lusteloosheid, stress, agressie en slaapproblemen.

Bij www.paragnost-eddie.nl vind u een magnetiseur!!