Paragnost Eddie en Consulenten

De ziel

Wie is een zielWie is een ziel? Wat is een ziel? Waar is de ziel? Waarom is er een ziel? Hoe is een ziel? Wanneer is er  een ziel?

Dat zijn de vragen die ik me altijd stel, wie wat, waar, waarom, hoe en wanneer. Het kan een totaal plaatje maken van de vraag die me gesteld wordt. Dit keer liep ik buiten met een medestudent, pratend over ons werk. Als medium channel ik met gidsen en overleden personen. Waar het onderwerp naar toe ging en de vraag gesteld werd “mag je een ziel wel lastig vallen?”

Mooi, dat er mensen zijn die erover nadenken.

Volgens de shiatsu opleiding die ik gevolgd heb, huist de ziel in de lever. De ziel is dus aanwezig in een levend wezen. De ziel of levenskracht wordt in de Oosterse leer ook wel de Ki genoemd. Levensenergie dus …

Bij het woord levensenergie aangekomen, wordt al duidelijk dat het een energie is. Ja, natuurlijk de lever is een orgaan, waar ik het over heb is dat de ziel of de levensenergie daar zich huisvest. Je lichaam woont over het algemeen genomen ook in een huis, en dat is niet een! Kortom je ziel is gehuisvest in je lever.

Ons fysiek lichaam is ons voertuig is een bekende uitspraak. De ziel huist dus in een levend voertuig. De ziel kan zich verplaatsen, het is immers energie.

Je hoort het weleens, of het is een vraag, iets wat niet iedereen kan thuisbrengen. Het ‘uit het lichaam treden’. In de slaap, bij ernstig trauma of tijdens een operatie …

Dus ook tijdens het leven, kan de levensenergie of ziel even zijn eigen pad kiezen, bewust of onbewust. Ja, er zijn mensen die dit bewust kunnen!

Ga hier echter nooit mee spelen! Dit vergt kennis en weten wat je doet!

Bij overlijden of zoals ik het liever noem, overgaan, gaat de ziel niet dood. De levensenergie is een energie die zich beweegt. Afhankelijk van de ziel besluit deze bewust of onbewust om wel of niet direct over te gaan naar het universum. Soms heeft een ziel nog geen rust en blijft zweven tussen ‘aarde en hemel’.

Wat ook wel gebeurd is dat de achtergebleven personen nog geen afscheid kunnen nemen, en een overgegane ziel hier houden.

Daar is waar mijn werk als medium vaak begint. Een achtergeblevene met nog vragen, of die gewoon wil weten, of het goed gaat met de overgegane persoon/ziel.

Eerst maar eens heel duidelijk, als een ziel geen contact wil zal deze over het algemeen ook niet komen. Wij bepalen dus niet of het wel of niet mag, maar de ziel die over is.

Waarbij voor mij de vraag of ik een ziel lastig val, is vervallen. Soms mag ik prachtige boodschappen doorgeven. Soms krijg ik iets heel vreemds door, ervaring leert dat ik dit wel zeg, want het klopt altijd. Dit kan troost bieden of een manier om los te gaan laten of terwijl eerst accepteren en dan loslaten.

Indien er contact is met een overgegane ziel, kunnen er soms vragen gesteld worden. Grappig zoals ik soms antwoorden krijg! Soms gewoon rechtstreeks, soms met beelden, soms met metaforen.

Kortom;

Wat is een ziel? Een levensenergie.

Waar is een ziel? Dat is in een levend fysiek persoon, in de lever. Of de energie gaat op reis, net als een ziel overgegaan is. Dus een overleden persoon.

Wie is een ziel? Dat kan jijzelf zijn, of een ander levend persoon, of een overgegaan persoon. Ook een ziel die nog rondzwerft tussen hemel en aarde, en onbekend is voor jou. Soms plaats- en of energie-gebonden.

Dit zijn vragen die ik de volgende keer zal behandelen.

Hoe is er een ziel?

Waarom is er een ziel?

Wanneer is er een ziel?

In licht en liefde,