Paragnost Eddie en Consulenten

Magnetiseur geeft energie door handoplegging

Magnetiseur geeft energie door handopleggingEen magnetiseur is iemand die door middel van handoplegging energie kan door geven.

Magnetiseren is een vorm van paranormale geneeswijze. De term is gebaseerd op het werk van Franz Anton Mesmer. Volgens volgelingen van de techniek, geeft de magnetiseur energie of dierlijk magnetisme via de aura door aan de cliënt.

Ook in religieuze context komt de handoplegging voor. Daar gaat het niet om magnetisme of energie maar om zegeningen en genezingen.

De magnetiseur en zijn manier van werken

Wanneer de persoon voor het eerst behandeld wordt door een magnetiseur, zal een belangrijk deel van de therapie sessie bestaan uit het verschaffen van informatie over de werkwijze van de magnetiseur en over magnetiseren in het algemeen. Omdat er geen vastomlijnde behandelmethode binnen het magnetiseren bestaat, heeft iedere behandelaar zijn eigen werkwijze. Wel zijn er enkele facetten van het magnetiseren die bijna iedere magnetiseur hetzelfde uitvoert. Zo wordt de energie die de persoon ontvangt altijd via de handen van de magnetiseur overgebracht, ook wel handoplegging genoemd. De magnetiseur legt de handen op diverse plaatsen van het lichaam waaronder het hoofd, de rug, de buik en de benen van de cliënt. Plaatsen waar volgens de behandelaar meer aandacht nodig is, wegens bijvoorbeeld energie blokkades of pijn, worden langer behandeld. Behandelaars ervaren vaak dat zij tijdens het magnetiseren ‘negatieve energie’ opvangen van de persoon. Om deze energie kwijt te raken, schudden zij die vaak letterlijk van zich af middels een handgebaar.`

Naast de homogeniteit binnen de behandelmethoden van magnetiseurs, bestaan er ook verschillen. Zo zijn er magnetiseurs die de persoon niet aanraken, maar tijdens het magnetiseren altijd de handen in de lucht houden, net boven het lichaam van de persoon. Ook zijn er magnetiseurs die de persoon vragen de schoenen en de sokken uit te doen, zodat de cliënt optimaal kan “aarden” of “gronden”. Tenslotte zijn er enkele behandelaars die in hun werkwijze sterk afwijken van de gemiddelde magnetiseur. Zo wordt er soms door middel van de eigen adem of zelfs via de ogen gemagnetiseerd, in plaats van met de handen. Zelden komt het voor dat een magnetiseur de persoon vraagt zich te ontkleden; magnetiseurs zijn het er doorgaans over eens dat dit nergens voor nodig is.