Paragnost Eddie en Consulenten

Koffiedikkijken/lezen is een eeuwenoude traditie

koffiedikkijkenKoffiedikkijken en lezen is een eeuwenoude traditie die word overgegeven van moeder op dochter , heel veel mannen weten er ook wel wat van maar de vrouwen zijn diegene die er het meeste mee doen.

Het koffiedik kijken en lezen word gedaan in turkse koffie in kleine koffiekopjes, je kunt er ook gewoon koffiebonen voor malen, alleen het moet fijner zijn als de gewone filtermaling, de laatste jaren gebruiken de mensen een elektrische molen of ze halen de gemalen koffie bij een supermarkt, maar dat is echt iets van de laatste jaren hiervoor gebruikte men een handmolentje.

Receptje koffie voor koffiedik kijken/lezen:

Nadat je de bonen zo fijn mogelijk hebt gemalen , zet je water op in een open keteltje dus waar je achteraf in kan roeren, als het water kookt haal je het even van het vuur en dan schep je de koffie erin, naar de sterkte schep je er per kopje ongeveer 2 a 3 dessertlepels koffie in , je zet de koffie weer terug op het vuur en laat de koffie opkomen , oftewel als de koffie weer gaat koken komt er een dikke schuimlaag, zo hoog mogelijk. Het mag niet overkoken.

Nu is de koffie klaar , in ieder kopje schep je een of twee lepels van de schuimkraag en daarna ga je pas schenken.

De koffie word gedronken met een suikerklontje om de sterkte te beperken, niet erin maar je hapt het af.
Niet roeren en niet teveel schudden met het kopje anders kan het koffiedik niet afzakken , en ja hoe onprettig ook je laatste slokje zal wat koffiedik overblijven, nadat je het laatste slokje op hebt komt het omdraai ritueel, pak je schoteltje in je ene hand en je kopje in de andere hand , met het kopje maak je een draaiende beweging zodat het koffiedik een beetje uitloopt over het kopje , je plaatst het schoteltje op het kopje en in een beweging draai je het om, dus nu kan het schoteltje met zijn onderkant op de tafel staan, en het kopje staat er op de kop op , hierdoor kan het koffiedik mooi verspreiden.

Nu het koffiedik kijken en lezen , je laat het kopje ongeveer 5 tot 10 minuten staan, ligt eraan hoe nat het koffiedik is geweest , als je op je schoteltje een plonsje hebt liggen betekent dat tranen , dus verdriet , een uitgelopen kopje betekend ook niet veel goeds, als er verder niets meer valt waar te nemen in het kopje betekend dat dat er verdriet in de toekomst ligt, zijn er nog wel symbolen te zien is het zo dat je je narigheid kwijt bent en je verder je kopje kan uitlezen om te kijken wat er nog meer in de toekomst ligt.

Cijfers staan voor tijdsbestek, dus dagen jaren enz
Een hond staat voor trouw
Vissen staan voor zorgen
Strepen staan voor wegen dit kunnen echte wegen zijn maar ook de wegen die je op je levenspad bewandeld, vaak staat er op het begin of eind van de weg een teken waaruit jij dit kunt halen.
Als je personen ziet moet je de personen precies zo omschrijven zoals je ze ziet, de ander kan de persoon vaak wel plaatsen,  personen met hoeden spreken slecht over je, een grote neus staat voor bedriegen enz pas hier voor op.
Het hart staat voor de liefde en de ring voor het uitkomen van wensen.
Als je bij het omkeren van het kopje gelijk een grote ring ziet betekend dat je wat krijgt hoe groter de ring hoe groter het geschenk.
Een vogel staat voor een goed bericht .

Er zijn natuurlijk duizenden symbolen, het zijn er te veel om opnoemen.

Als je alles hebt gelezen rest er nog maar een ding , drie wensen , diegene van wie het kopje is mag drie wensen doen, per wens word er gelezen , wensen doe je door aan je wens te denken en met je ogen dicht een van je vingerafdrukken in het kopje te drukken niet te hard en niet te zacht , een ring zegt dat je op de goede weg bent dat je wens uitkomt , in de ring staan vaak nog meer symbolen om te lezen, is de ring niet compleet moet er heel wat gebeuren, lees de symbolen in de onderbroken ring goed uit , dit word drie keer gedaan en dan is het koffiedik kijken klaar.

Koffiedik kijken en lezen blijft koffiedik kijken en lezen , hoe vaker je het doet hoe beter je erin word , je zult gaan merken dat je bevestiging krijgt van de personen waarvoor je kijkt, en het belangrijkste heb vertrouwen dat wat je ziet je dat ook echt ziet twijfel niet aan jezelf .