Paragnost Eddie en Consulenten

Heldervoelen en heldervoelend

Heldervoelen en heldervoelendHeldervoelen en heldervoelend. Eén van de aspecten van het mediumschap is heldervoelen. Vele mensen zijn heldervoelend zonder dat zij het zelf weten.

Wanneer ben je heldervoelend

Enkele voorbeelden zijn.

 • Je komt een huis binnen en het voelt niet prettig
 • Of je trekt kleding van een ander aan en het geeft je een onbehagelijk gevoel
 • Je bent met iemand in gesprek en je loopt energetisch leeg
Hoe gebruiken mediums en paragnosten hun heldervoelende gave

Iemand die een heldervoelend medium is, kan aan bijvoorbeeld een sieraad voelen wat er in de persoon omgaat. Die het sieraad draagt. Een heldervoelend medium kan ook uit iemands stemgeluid informatie halen. Verder kan hij/zij informatie halen uit een foto. Dit gaat dus verder dan wat jij kunt ervaren. Bij het voelen van mensen en/of dieren maakt een medium of paragnost van Paragnost Eddie verbinding met de aura van die persoon. Wanneer die verbinding gemaakt is bekijk je die energieën en het is beter om die niet over te nemen. Iemand die heldervoelend is, voelt vaak maar een deel of enkele van de volgende mogelijkheden van het bovenzintuiglijk voelen.

Wat is heldervoelend

Andere benaming voor heldervoelend zijn: heldergevoelig zijn, helder voelen, paranormaal voelen, heldervoelendheid en fijngevoeligheid. Heldervoelend is het voelen van fijngevoelige energieën. Dit kunnen allerlei soorten energieën zijn, de energieën van de buurt waar je bent, maar ook de gevoelens en sentimenten van mensen. De energieën welke bemerkt worden uit de buurt zweven als het ware op die plaats rond. Zo heeft iedere woning een andere ambiance. Dat bepaald wordt door de bewoners van de woning. Deze energie kan nog lang blijven hangen als de bewoners zijn verhuisd en er nieuwe mensen zijn ingetrokken. Heldervoelen en heldervoelend, zijn dus mooie gaven.

Welke mogelijkheden van heldervoelend zijn er
 • Heldervoelend, voelen van energieën met de hand
 • Heldervoelend, voelen van energieën met het lichaam
 • Heldervoelend, voelen van kleuren als communicatiemiddel
 • Heldervoelend, voelen van natuurwezens
 • Heldervoelend, voelen dat iemand dood gaat
 • Heldervoelend, voelen van anderen (gevoelens & emoties) (empathie)
 • Heldervoelend, voelen dat iemand naar je kijkt
 • Heldervoelend, voelen van dingen die bij je passen
 • Heldervoelend, schulpen
 • Heldervoelend, voelen van verwante ziel
 • Heldervoelend, ervaren dat je iets anders bent dan het lichaam
 • Heldervoelend, automatisch schrift
Heldervoelend, voelen van energieën met de hand

Het voelen kan met verschillende lichaamsdelen. Bepaalde mensen voelen met hun handen. Dan voelt die het koud of warm worden als er iets is. Ook zijn er mensen die zowel warm als koud kunnen waarnemen in de hand. De kou en de warmte geeft aan dat er iets niet in orde is. Wanneer een persoon warmte voelt kan die de juiste plek voelen waar de moeilijkheid zit, voelt een persoon kou dan is meestal niet de exacte plek te voelen, maar wel het specifieke lichaamsdeel. Wat je voelt voel je in verschillende niveaus.

Heldervoelend, voelen van energieën elders

Als er enorm veel  positieve energie naar je toe komt kan er een fijne tinteling komen in een bepaald deel van het hoofd. Als deze energie uitermate sterk is kan in het gehele hoofd een fijne tinteling komen, die zelfs tot in de schouders merkbaar is. Ook kun je in je hoofd een negatieve, niet fijne, tinteling krijgen, als iets niet goed voelt. Deze tinteling voelt anders en voelt niet zo zacht als de fijne tinteling bij positieve energie. Heldervoelen en heldervoelend, is de energie opvangen om je heen.

Daarnaast is het mogelijk dat je op bepaalde plekken het heel erg koud gaat voelen in de onderbenen en eventueel ook de knieën en bovenbenen. Ook is het mogelijk dat je op bepaalde plekken het gevoel krijgt dat je moet knielen, doordat het heel erg zwaar wordt in de onderbenen. Verder kan het voorkomen dat het zo zwaar voelt dat het lijkt alsof je wil wegzakken in de grond.

Het voelen op plaatsen komt veelvuldig voor bij mensen. Men denkt nogal eens dat men alle energieën voelt van zo’n plaats, maar meestal voelt een persoon maar een enkele energie. Het gebeurt maar zelden dat de heldervoelende alle energieën kan voelen, die er op een plek aanwezig zijn.

Heldervoelend, voelen van kleuren als communicatiemiddel

Het voelen van kleuren betekent dat iemand de communicatie van bijvoorbeeld een gids of geest als kleur waarneemt met het gevoel. Alle energie en informatie die binnenkomt komt als een kleur binnen. Bij alle gevoels-informatie en energie die tot je komt, ondervind je die als kleuren. Ieder stukje informatie of energie heeft weer een andere kleur. Voornamelijk weet men wat de inhoud is van de kleuren, maar het kan ook langer duren voordat dat bekend is. Er zit zeer veel kennis in die kleuren verstopt. Ook waar de gegevens vandaan komen is in de kleur gezien. Het is overeenkomstig met het toon van woorden, er zitten hele minuscule verschillen in de kleuren en betekenissen. Het lijkt op synesthesie, kleuren horen en klanken zien.

Heldervoelend, voelen van natuurwezens

Op bepaalde plaatsen in het landschap zijn er natuurwezens aanwezig. De energie hiervan is goed te voelen, ook al kunnen ze zich onder de grond bevinden. Er is niet slechts één gevoel bij het voelen van natuurwezens. Dit komt doordat er heel veel tussensoorten zijn, die net weer iets verschillen van andere soorten. Hierdoor verschilt de uitstraling die voelbaar is voor de mens per tussensoort. Natuurwezens zijn aardewezens die heel erg verknocht zijn met de aarde. Heldervoelen en heldervoelend sta je dichter bij het natuurlijke.

Heldervoelend, het voorvoelen

Het voelen dat er een bepaalde omstandigheid komen gaat, waarbij je al weet hoe een deel van de situatie er uit komt te zien. Het is denkbaar dat dit letterlijk voorzien wordt op zichtbare wijze, maar wat ook een mogelijkheid is, is dat de energie van een omstandigheid gevoeld wordt met het gevoel, dat de indruk van een deel van de situatie reeds royaal voordat de situatie begon al met het gevoel vernomen was.

Heldervoelend, voelen dat iemand dood gaat

Als mensen dood gaan, gaat er een ontwikkeling aan vooraf waarbij de mens losgemaakt wordt van zijn of haar lichaam. Deze ontwikkeling kan weken duren en wordt verricht door engelen. Er zijn mensen die kunnen aanvoelen dat een ander bezig is met z’n meestal onbewuste sterfproces. Wat ze dan voelen is de tegenwoordigheid van bepaalde engelen die de mens helpen over te gaan.

Heldervoelend, voelen van anderen (gevoelens & emoties) (empathie)

Wat een heldervoelend persoon soms ook kan aanvoelen, zijn de gevoelens en emoties van anderen. Het is denkbaar dat de heldervoelende persoon die emoties oppikt en overneemt, dit kan beter niet gebeuren, omdat dit je eigen gezondheid beïnvloedt. Tijdens het voelen van anderen is het nodig dat de voelende persoon zelf zuiver is en leeg blijft van de emoties van de ander. Het voelen kan bij de persoon zelf en op afstand, hiervoor wordt meestal een foto gebruikt. Bij het voelen van een foto kan men soms een hartslag voelen.

Een zeer gevoelig persoon kan bijvoorbeeld voelen dat de persoon op de foto een alcoholist is. Als de gevoelige persoon zich er niet voor afsluit kan die zelf dronken raken. Ander voorbeeld is bij een persoon op een foto met maagkanker, de voelend persoon kan hier maagpijn van krijgen. Ook het direct voelen waar de pijn zit is denkbaar. Verder is het mogelijk dat er gevoeld wordt hoe de persoon echt van binnen is. behalve het aanvoelen van mensen kunnen ook onder andere dieren worden aangevoeld.

Heldervoelend, voelen dat iemand naar je kijkt

Heldervoelen en heldervoelend zijn eigenschappen die ook jij bezit. Het komt behoorlijk vaak voor dat mensen voelen dat er iemand naar je kijkt. De attentie die uit gaat van de kijkende persoon wordt zo te zien opgevangen door de bekeken persoon. De energie van het kijken prikt in het auraveld van de ander en dat wordt gevoeld.

Heldervoelend, voelen van dingen die bij je passen

Bij een wandeling door het gebied vinden mensen wel eens steentjes (als voorbeeld). Er zijn mensen die het zonder nadenken kunnen aanvoelen welke steentjes er op energetisch niveau bij zichzelf past, zonder dat men het in de gaten heeft neemt men dan bepaalde steentjes mee. Maar sommige personen kunnen ook op weloverwogen wijze aanvoelen wat bij hun past. Het aanvoelen van dingen kan goed gebruikt worden voor onder andere de eigen gezondheid.

Heldervoelend, schulpen

Schulpen is wanneer een schepsel door je lichaam heen gaat, van voren naar achteren of van achteren naar voren door het lichaam. Dit kan een lichtbol zijn of een entiteit die dit doet. De persoon in kwestie die dit beleeft kan dit heel erg sterk merken, maar het kan ook wat zwakker. Over het algemeen krijgt die persoon een heerlijk gevoel over zich als dit gebeurt. Het voelt heerlijk! Het wezen dat door je heen gaat is soms duidelijk voelbaar en soms ook zichtbaar. Deze ervaring is zeldzaam. Soms kan het betekenen dat een entiteit je wilt bedanken voor wat je hebt gedaan.

Heldervoelen en heldervoelend zijn gaven die de mediums en paragnosten van Paragnost Eddie bezitten. Met deze gaven kunnen ze voor jou heel veel betekenen.