Paragnost Eddie en Consulenten

Pendelen, pendelkaart en energie

Pendelen, pendelkaart en energiePendelen. Met pendelen wordt bedoeld het beantwoorden van (levens)vragen met behulp van een pendel, een vaak druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een draad of kettinkje.

Pendelen wordt net als wichelroedelopen beschouwd als een vorm van radiësthesie en wichelarij. Pendelen wordt onder andere gebruikt om mogelijk antwoorden te vinden op (levens)vragen of om chakra’s weer in balans te krijgen en/of energieën op te sporen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat pendelen zou werken, maar mediums, paragnosten en magnetiseurs enz die de pendel hanteren zijn van mening dat de pendel wel antwoorden geeft op gestelde vragen .

Bij het pendelen houdt men het uiteinde vast van een draad, touw of ketting met een lengte van 4 tot 12 centimeter. Aan de andere uiteinde hangt een voorwerp van metaal, glas, hout of ander materie, dat als een klein gewicht werkt. Dit gewicht kan alle mogelijke vormen en maten hebben.

Het stellen van vragen zou zorgvuldig moeten gebeuren om goed een antwoord te kunnen ontvangen. De vraag moet daarom juist worden gesteld en men kan maar één vraag tegelijk stellen. De pendel zou dan door een specifieke manier van bewegen de vraag kunnen bekrachtigen of met nee beantwoorden.
Bij het pendelen wordt soms een pendelkaart gebruikt, waarop een aantal mogelijke antwoorden of een alfabet staan afgebeeld.

Aangezien de pendel alle kanten op bewegen kan biedt de pendelkaart naast oriëntatie ook meer mogelijkheden het antwoord uitvoerig af te lezen.

Pendelkaart. Pendelen is een van de vele hulpmiddelen waarmee het onderbewustzijn van personen trachten te raadplegen.

Pendelen is een methode waarover veel onduidelijkheid bestaan. Vaak wordt gedacht dat de pendel een geheimzinnig instrument is dat alleen de toekomst kan voorspellen.

Een verklaring voor de werking van het instrument zou het onderbewustzijn betreffen, die vervolgens middels onwillekeurige bewegingen de pendel op een bepaalde manier laat bewegen. De pendel zou dan reageren op de gedachte of vraag die men op dat moment heeft. Deze wordt opgepikt door de energie van de mens, waardoor de pendel als gevolg op een bepaalde manier zou bewegen. .