Paragnost Eddie en Consulenten

Ontgifting van je zonnevlechtchakra

 Ontgifting van je zonnevlechtchakraDe energie van ons zonnevlechtchakra kan behoorlijk opspelen. Het zijn de heftige naar binnengerichte bewegingen van emoties en de gevoelens die zich opspelen en zich laten voelen . De mudra van Manipura concentreert zich op de middelvingers, die worden geassocieerd met vuur, het element van onze zonnevlecht. Het is alsof de vingers op de zere plek worden gelegd. Hier kan het samenspel van lichaam en geest zich dusdanig uiten dat we verharden. Er vormt zich een harde buik, waar geen beweging meer in zit.

Emoties hebben zich schrap gezet, ingegraven; de hakken in het zand. Ze willen niet wijken en worden steeds weerbarstiger; vormen een pantser, ook voor zichzelf, waardoor ze ook hun eigen uitweg hebben versperd. En naarmate dit voortduurt, word je je voortdurend bewust van het gedrag van je zonnevlecht, die je als ballast met je meedraagt. Hij kan gaan wegen als een steen op je maag, onverteerbaar, een opgekropt gevoel dat geen uitweg weet en het toch probeert.

Vluchtpogingen kunnen ons duur komen te staan; ze proberen in hun paniek lukraak te ontsnappen en openbaren zich dan als lichamelijke en geestelijke ongemakken. De mudra van Manipura kan helpen de oorzaak aan te pakken.

Middelvingers hebben onder andere een lijntje naar de galblaas en de lever. Iets op je lever hebben en je gal spugen zijn uitdrukkingen die dit duidelijk tot uitdrukking brengen. De gevouwen handen van deze mudra, met de middelvingers als antennes, vormen een krachtig teken, die doet denken aan een zoekende wichelroede. De in elkaar gestrengelde vingers vormen een gesloten blok om symbolisch het vuur in te kapselen.
De middelvingers als vlammen en tongen brandend erin, maar toch beteugeld. een vastberaden houding die onze instelling bevestigt dat we er graag iets aan willen doen. Het stimuleren van de lever en de galblaas zal zijn effect niet missen. Deze belangrijke organen worden ertoe aangezet om te ontgiften, lichamelijk zowel als geestelijk.
Meestal zal het geestelijk gif zijn geweest dat zijn effecten heeft gehad op ons lichaam. Het is dus heel heilzaam om tijdens de mudra-oefeningen wel eerlijk te biecht te gaan bij onszelf. Doe het wel liefdevol, verwijten hebben nog nooit iets opgelost, integendeel!

Onmacht, vaak de oorzaak van de verstoringen in Manipura, kunnen we zo trachten om te buigen in ‘macht’, zodat we weer controle krijgen over ons innerlijk vuur, dat als het wordt beheerst, in staat is ons heerlijk te verwarmen en het negatieve kan verteren.