Paragnost Eddie en Consulenten

Astroloog

Een astroloog of astrologe is iemand die oprecht geïnteresseerd is in astrologie. Maar wat is astrologie eigenlijk? De astroloog gaat daarbij uit dat er een verband is tussen de kosmos en wat er op aarde gebeurt. Op deze manier zou de astroloog in staat moeten stellen uitspraken te kunnen doen over heel veel verschillende zaken. Een astroloog zal typisch een horoscoop tekenen voor een bepaalde gebeurtenis, zoals een geboorte bijvoorbeeld. De astroloog noteert vervolgens de stand van de planeten en andere elementen. Aan de hand van deze gegevens probeert de astroloog dan voorspellingen te doen over het leven van de persoon in kwestie, ook wel een persoonlijke horoscoop.

Astrologie is een pseudowetenschap, wat betekent dat het niet wetenschappelijk is onderbouwd. Er zijn dus geen aantoonbare bewijzen voor de werking van astrologie. Toch geloven veel mensen in de kracht van astrologie. Zij denken dat je aan de hand van je horoscoop inzicht kan krijgen in je persoonlijkheid, je toekomst en mogelijke problemen die je in het leven kunt tegenkomen.

Sceptici beweren dat astrologie niet meer is dan toeval. Zij denken dat de voorspellingen die worden gedaan door astrologen vaak algemeen van aard zijn en dus voor iedereen geldig zijn. Ook zeggen sceptici dat astrologie slechts gebaseerd is op aannames en niet op feiten.

Of je nu wel of niet in astrologie gelooft, het blijft een interessant onderwerp om over te praten. De wereld van de astrologie is een fascinerende plek waar je veel kunt leren over jezelf en de mensen om je heen. Wie weet, misschien vind je wel iets in je horoscoop waar je nog nooit aan had gedacht!

Verschillende typen van astrologie

Een beoefenaar van astrologie kan op verschillende manieren te werk gaan. Er zijn immers veel verschillende typen van astrologie. Financiële astrologie is hier een voorbeeld van.

Klassieke astrologie of westerse astrologie

Astrologen die deze astrologie hanteren maken bijvoorbeeld geen gebruik van de planeten Uranus, Neptunus en Pluto. Dit is in tegenstelling tot de hedendaagse astrologen die hier wel gebruik van maken. Een voorbeeld van een klassieke astroloog is William Lilly.

De klassieke astrologen letten meer op de verhoudingen tussen de planeten onderling. Ze geloven niet in de invloed van de planeet Uranus bijvoorbeeld, maar wel in de invloed van de planeet Saturnus. Deze astrologie gaat ver terug tot aan de Babylonische astrologie. De analyses en voorspellingen die astrologen maken op basis van horoscopen worden als onwetenschappelijk bestempeld. Dit komt omdat er geen bewijs is voor een verband tussen de stand van bepaalde hemellichamen en de aard en toekomst van mensen. Lees meer over het verschil tussen chinese en westerse astrologie

Astroloog

Psychologische astrologie

Een ontwikkeling die dateert uit de jaren dertig van de 20e eeuw. Deze vorm van astrologie zet zich af tegen het fatalistische karakter van de astrologie en daarvoor een vrije wil in plaats stelt. Een astroloog die deze vorm beoefend wilt breken met de vorm uit de middeleeuwen. Dit doet hij door mensen bewust te maken van hun mogelijkheden.

Astrologische symboliek

Astrologie is een verzamelnaam voor ideeën over het veronderstelde verband tussen het lot van menen en de gebeurtenissen op aarde en daarbij de stand van hemellichamen. Astrologie komt van het griekse woord astrologia, een samenstelling van Astron, ster of sterrenbeeld en Logos, wat theorie betekent.

Een astrologe of astroloog geeft adviezen en inzichten over allerlei zaken aan de hand van de zon, maan, planeten en sterren en andere belangrijke punten Dit gebeurt meestal aan de hand van vaste sterren in de dierenriem. Gewoonlijk berekent een astroloog een horoscoop, de stand van hemellichamen op een bepaald moment zoals een geboorte of een toekomstige gebeurtenis en dit op het aardse uitoefenen.

Het aardse uitoefenen wilt zeggen dat er voorspellingen gedaan kunnen worden aan de hand van deze stand. De gegevens die een astroloog nodig heeft zijn onder andere je geboortedatum, de geboorte tijd en de geboorteplaats. Een astroloog zal aan de hand van deze informatie de horoscoop of geboortehoroscoop berekenen.

In contact komen met een astroloog

Wil jij dat een astroloog ook jouw horoscoop gaat berekenen? Of wil je dit zelf kunnen? Als je astroloog wilt worden, dan moet je daar een opleiding voor volgen. Er worden verschillende opleidingen aangeboden op scholen. Een astroloog worden die op grond van veronderstelde invloed de stand en bewegingen van hemellichamen op aarde kan uitoefenen door voorspellingen voor personen opstelt?

Wanneer je astrologisch contact met een astroloog wilt hebben dan kan dat! Een astroloog geeft zijn cliënt inzicht in zijn mogelijkheden. Een astroloog kan je consult geven op verschillende gebieden, bijvoorbeeld het verleden. Ook kan een astroloog de toekomst voorspellen en kan een horoscoop hulp bieden bij gevoelens, relaties, beroepskeuze of zelfs politiek. Neem contact op met een astroloog!