Paragnost Eddie en Consulenten

Chakra kleuren

chakra kleuren

Chakra kleuren behoren samen met een symbool tot de eigenschappen van een chakra. Gezamenlijk zijn er 7 verschillende chakra kleuren. Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.

Het woord chakra is sanskriet en betekent wiel of draaiing. Een chakra is dan ook een energiecentrum in het lichaam dat draait. De kleuren van de chakra’s zijn niet voor niets gekozen. Ze symboliseren de energie die door het centrum stroomt en geven aan in welke mate dit gebeurt.

De verschillende chakra kleuren vertegenwoordigen allemaal een andere energie. Zo is rood de kleur van passie, daarnaast staat het symbool voor moed en vitaliteit. Oranje is de kleur van enthousiasme en staat voor vreugde en plezier. Geel vertegenwoordigt wijsheid en intellect, maar ook een positieve outlook op het leven. Groen is de kleur van balans, rust en natuurlijke schoonheid en blauw staat voor communicatie en zelfexpressie. Indigo vertegenwoordigt spiritualiteit en intuitie en violet is de kleur van wijsheid en verlichting.

Als je alle chakra kleuren bij elkaar zet, krijg je het spectrum van het licht. Dit is niet voor niets, want deze kleuren staan allemaal symbool voor een bepaalde energie die in ons lichaam aanwezig is. Het is belangrijk dat al deze energieën in balans zijn, want dan ben je gezond en gelukkig. Helaas is dit niet altijd het geval en kan er soms een chakra verstopt raken of uit balans zijn. Wanneer dit gebeurt, voel je je vaak moe en gestrest en kan het zelfs leiden tot lichamelijke klachten.

Wat zijn de zeven chakra’s

Zoals gezegd zijn er zeven chakra’s. Elke chakra heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen en elk chakra correspondeert met verschillende kwaliteiten en substanties. Hieronder zullen we de kleuren en hun betekenis uitleggen:

Het eerste chakra

Het eerste chakra is het wortel chakra. Het wortelchakra bevindt zich in het perineum onderin de ruggengraat. Deze chakra staat voor geaardheid en zorgt voor een veilig gevoel. Deze chakra behoudt zijn kracht door positief te blijven en open te staan voor nieuwe kansen.

Bij het eerste chakra hoort de kleur rood. De kleur rood staat in dit geval voor warmte, kracht, liefde en energie, maar het kan ook voor boosheid, vernietiging en gevaar staan.

Het tweede chakra

Het tweede chakra is het sacraal chakra ook wel het Swadhisthana genoemd. Het sacraal chakra bevindt zich net onder de navel en is verbonden met de nieren, blaas, geslachtsdelen en de baarmoeder.

Deze chakra staat voor balans, zowel op emotioneel als seksueel vlak. Het geeft je namelijk kracht, zodat je op een gezonde manier relaties kan aangaan met andere personen. Bij deze chakra hoort de kleur oranje. De kleur oranje geeft namelijk een gevoel van energie, wilskracht, creativiteit en enthousiasme.

Het derde chakra

Het derde chakra is het zonnevlecht chakra. Het zonnevlecht chakra bevindt zich ter hoogte van de navel en wordt gelinkt aan de maag, dunne darm, lever en milt.

Het derde chakra staat voor zelfverzekerdheid en doelgerichtheid. Bij een goed ontwikkelde zonnevlecht chakra staat jezelf centraal. Je bent er op dat moment meer voor jezelf dan voor anderen. De kleur die er dan ook bij hoort is de kleur geel. de kleur geel staat voor vrolijkheid, wijsheid en optimisme. Maar het kan ook minder positieve betekenissen hebben. Zo kan het ook staan voor onenigheid, dominantie en agressie.

Het vierde chakra

Het vierde chakra wordt ook wel het hart chakra genoemd of de Anahata. Het hartchakra bevindt zich naast het hart in het midden ven je lichaam. Deze chakra wordt gelinkt aan het hart, longen en de ademhaling.

Zoals gezegd vormt deze chakra het centrum van het menselijk lichaam. Deze chakra is dan ook het koppelstuk tussen de onderste drie chakra’s en de bovenste drie chakra’s. Het staat dan ook voor intimiteit, geborgenheid en liefde voor jezelf en de ander. De chakra kleur is dan ook de kleur groen. De chakra kleur groen staat in dit geval voor kalmte, hoop en vrede, maar ook voor jaloezie, afgunst en bijgeloof.

chakra kleuren zien

Het vijfde chakra

Het vijfde chakra is het keel chakra of Vishuddhi. Deze chakra is terug te vinden in de keel en wordt gelinkt aan de stembanden, mond, nekwervels en de schildklier.

Deze chakra staat voor communicatie en uiting van de emoties. Het is de manier waarop we dingen zeggen en wat we dan zeggen, maar ook het opnemen en luisteren naar anderen. De chakra kleur die hieraan gekoppeld wordt is de kleur blauw. De blauwe kleur staat voor rust, onafhankelijkheid, creativiteit en oprechtheid, maar ook voor depressie en oververmoeidheid.

Het zesde chakra

Het zesde chakra wordt ook wel het derde oog chakra genoemd of het Ajna chakra. Deze derde oog chakra is te vinden in het midden van het voorhoofd en is verbonden met de pijnappelklier, ogen, gezicht en het zenuwstelsel.

Deze chakra staat voor verbeelding, universeel bewustzijn, wijsheid en inzicht. Het derde oog vangt evenementen op die wij niet met eigen ogen kunnen waarnemen. De kleur die hierbij hoort is de indigo kleur. De kleur indigo staat voor waarnemen, verkoeling, en is het snijvlak tussen emotionele en spirituele gebeurtenissen.

Het zevende chakra

Het zevende chakra wordt ook wel het kruin chakra of het Sahasrara. Deze chakra bevindt zich boven op het hoofd en is verbonden aan de hersenschors en het zenuwstelsel.

Het chakra staat in verbinding met spiritualiteit en vormt een spirituele verbinding met het universum. Je kan het zien als een poort naar wat er allemaal om ons heen gebeurt. De kleur die hierbij hoort is de kleur violet. De chakra kleur violet staat dan ook voor spiritualiteit, zelfobservatie en overtuiging, maar ook arrogantie.

Kun je chakra kleuren zien?

De chakra kleuren kunnen niet door iedereen gezien worden. Dit is een gave die maar bij een bepaald aantal mensen voorkomt. Het zijn meestal mensen die gevoelig zijn voor energetische straling en mensen die een hoge trilling uitstralen.

Soms kan het voorkomen dat je de kleuren niet ziet, maar wel voelt of ruikt. Dit is een aanwijzing dat er iets mis is met een bepaald chakra. Als je merkt dat je een bepaalde kleur vaker ruikt of voelt, dan is dit een aanwijzing dat er werk aan de winkel is voor jou. Het kan zijn dat je dan moet gaan mediteren of rustiger aan doen om weer in balans te komen.

Ook jij bezit ze

Iedereen heeft chakra’s, maar niet iedereen is zich bewust van hun bestaan. Je kan er wel aan werken om ze beter te gaan voelen en beter te leren kennen. Op deze manier kan je ook meer in balans komen en een fijner leven leiden. Spiritueel consulenten van paragnost Eddie zijn hierin gespecialiseerd en vertellen je graag hoe je ze op de juiste manier kunt gebruiken.

Als je de kleuren wilt zien, kan je het beste een meditatie doen of een visualization oefening. Tijdens deze oefeningen probeer je jezelf zo volledig mogelijk te ontspannen en je aandacht naar binnen te richten. Wanneer je dan in staat bent om alle prikkels van buitenaf los te laten, zullen de kleuren vanzelf gaan verschijnen. Het is belangrijk om hier niet naar te gaan zoeken, want dan zal het niet werken. Laat de kleuren maar naar je toe komen en focus je er niet op.

Weet wat de chakra kleuren betekenen

Wanneer je de chakra kleuren gaat zien, is het belangrijk dat je weet wat ze betekenen. Op deze manier kan je ook beter bepalen welke kleur dominant is en welke kleur ondergeschikt is. Wanneer je een chakra hebt met een dominante kleur, betekent dit dat dit chakra in balans is. Wanneer je een chakra hebt met een ondergeschikte kleur, betekent dit dat er werk aan de winkel is.

Kleuren kunnen ook veranderen

De chakra kleuren kunnen ook veranderen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je je emoties uit. Je kan dan merken dat de kleur van je hart chakra roder wordt of dat de kleur van je keel chakra blauwer wordt. Dit zijn allemaal aanwijzingen voor jou om te gaan mediteren en weer in balans te komen.

Iedereen is anders en iedereen zal de chakra kleuren op een andere manier beleven. Het is belangrijk om hier niet te veel aandacht aan te besteden en je er niet druk over te maken. Wanneer je er te hard naar gaat zoeken, zal het namelijk niet werken. Laat de kleuren maar naar je toe komen en focus je er niet op.

Wil je meer weten over de verschillende chakra kleuren? Vraag het onze consulenten!