Paragnost Eddie en Consulenten

Wat jij gelooft

Wat jij gelooftWat jij gelooft. Ik blijf me verbazen over de zovele overtuigingen, lees ingewortelde programma’s, die ons allemaal gevangen houden.
Het Vissentijdperk, de tijd waarin het lijden aan afgescheidenheid, het lijden aan het leven centraal stond en te maken had met ‘karmische afwikkelingen’ is voorbij. En toch wordt diezelfde energie verder gedragen in het systeem. Het is met ander woorden helemaal niet voorbij. Want lijden gaat door, het slachtofferschap gaat door…
De Nieuwe Tijd of het Watermantijdperk staat voor het loslaten van het ‘lijden’ aan het leven en toch lukt het maar zeer moeizaam om los te laten. Eén van die hardnekkige levensthema’s gaat over genezing en zelfgenezing.
Zolang we weigeren aan te nemen dat we als een holistisch wezen, in staat zijn, onszelf te helen, te genezen, tot zolang zoeken we oplossingen buiten onszelf.
Mij hoor je niet beweren dat geneeskunde een overbodigheid is. Je hebt je been gebroken? Je been wordt ‘gezet’ en heelt op een verder natuurlijke wijze; je bent verplicht om de rust te nemen. Metafysisch gezien heeft alles wat je ‘mee-maakt’ een diepere betekenis en dit is exclusief voor jou.
De kunst is om daarachter te komen. En daarin iets te veranderen. Ik heb daar uiteraard zelf ettelijke ervaringen mee toen ik nog veel jonger was. Ik kon me verzetten omdat ik 6 weken in het gips gezet werd, maar ik wist ook dat dit een gevolg was van om niet te luisteren naar mezelf. We zeggen zeer gemakkelijk dat iemand over je grenzen gaat, maar als je even nadenkt is het omgekeerd. Jij gaat zelf over je eigen grenzen of je accepteert het dat anderen over je grenzen gaan. Een harde noot om te kraken, maar het is niet anders.

Wie is hier uiteindelijk helemaal zichzelf? Kun jij zeggen dat jij helemaal jezelf bent en hoe weet jij dat? En waarom word je dan ziek? Of waarom moeten er nierstenen worden verwijderd? Of waarom heb je een aanrijding? Omdat je nog steeds denkt dat het veroorzaakt wordt door iets of iemand buiten jezelf en die is zeer gemakkelijk. Tot er de volgende keer iets gebeurt of je behandeld moet worden voor maagzweren. Ja, die lastige baas heeft die maagzweren veroorzaakt. Jij lijdt, jij spreekt over karma en zelf zie je nog niet je aandeel in het hele proces. Dat is dus nog steeds de werking van het Vissentijdperk: jij lijdt, jij bent een slachtoffer en daarbuiten is een dader, de boeman, de slechterik.

In het kwantumveld creëren we ons eigen lijden, maar creëren we ook het positieve en ook genezing. Als we ons maar bewust worden dat lichaam, geest en spirit met elkaar verbonden zijn. We zijn echt zelf verantwoordelijk voor alles wat we creëren. Creëer je voor jezelf doemscenario’s, dan moet je niet verbaasd zijn dat je je zin krijgt. Creëer je voor jezelf het allerbeste vanuit waarachtige zelfliefde, dan heb je andere ervaringen. En dat geldt voor ons allemaal.
Wat gebeurt er in de aardse ‘werkelijkheid’? Je bent ziek. Je gaat snel bij de dokter langs en je krijgt de zwaarste medicijnen om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Je mag er niet aan denken ontslagen te worden, want je bent alleenstaande en de rekeningen moeten worden betaald. Dus hoppa, je stopt je vol met pillen, en wonder boven wonder kun je al na dag twee gaan werken. Je wankelt nog, helemaal niet fit, maar het gaat wel. Met haken en ogen. Je sleept je naar je werk. Je gaat door. Je hebt niet eens de tijd om in te voelen wat de aandoening of ziekte je vertelt. Neen. Geen tijd, allemaal onzin, je hebt er geen boodschap aan.
Een kwaal, een ziekte is een signaal van ‘je ziel’ in nood. Zie het niet als een oordeel, want ik merk dat mensen vaak een waarneming ervaren als een oordeel. Elk oordeel kun je aftoetsen aan de mate waarin je je zelf beoordeelt. Het is tijd om echt eerlijk met onszelf te worden, bewust te worden van de vele projecties die we bij anderen neerleggen.
Ziek zijn, ziek worden is een teken dat we al langere tijd uit verbinding zijn met ons wezenlijk zelf. Hierdoor ontstaat onbalans in de vele bewustzijnsgebieden van onszelf. We moeten echt veel moed hebben om helemaal de weg naar binnen te nemen en de wonden die zich op zeer veel vlakken laten zien, te erkennen. Ik laat voor even alles van vorige levens voor wat ze zijn. Het gaat me in dit blog over het hier en nu en hoe je er NU mee omgaat, waar je hier en NU die heling kan doortrekken, vanuit hoeveel mogelijke levens. Ik merk vaak op dat mensen dit als excuus blijven inzetten om maar niet vanuit liefdeskracht de diepe wonden te helen. En dat is precies de energie van het Vissentijdperk. Lijden, vasthouden aan oude overtuigingen en waarheden.
We zullen echt voor de komende tijd die weg moeten ingaan. Je hoeft het niet aan te nemen, je hoeft zeker niet aan te nemen wat ik schrijf, je mag in verzet gaan, boos worden op mij. Het gaat niet over mij, maar over jou en over mij. Ik sta daar niet boven maar er met mijn hele wezen helemaal IN.
Plaats het niet langer buiten jezelf, want dit is echt de oude weg. Het oude paradigma. Het lijden aan het leven. Jij hebt de keuze om jezelf binnenste buiten te keren en doe je het niet dan is dat ook een keuze.
Je kunt je niet langer verbergen achter ‘daders’. Want wij zijn de daders van ons leven, op weg naar heelwording.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45