Paragnost Eddie en Consulenten

Wat je zoekt….

wat je zoektWat je zoekt…. Is te vinden in stilte.
‘Ik kan niet tegen de stilte’, verzuchten soms mensen. De dag begint bij sommigen met het aanzetten van de radio, kinderen kijken voor ze naar school gaan nog even naar de televisie of spelen een of ander computerspelletje.
Stilte.

Stilte ervaren begint in onszelf. Alleen zitten we vast in de valkuil van het intellectualisme. We kunnen klagen dat er veel lawaai is buiten. En dat klopt enerzijds wel. Anderzijds is het lawaai in ons hoofd misschien zelfs nog erger dan het lawaai van buiten. Het is een uitdaging om in een wereld te leven waar er zelden stilte ademt.
En hoe zit het met het lawaai in onszelf? De druk die we onszelf opleggen, het alsmaar opgedreven jachtige tempo waarin je klusjes willen of moeten klaren, je verslaving aan perfectionisme, je kritische stemmen die er voortdurend tussenin komen en je gebiedend of verbiedend vermanen of aan banden leggen.
Het kost ‘tijd’ om daarachter te komen, vooral als je aan jezelf voorbij loopt en het lawaai van de buitenwereld de zwarte piet toeschuift.

Dat het een uitdaging is om het stil te maken in je hoofd, kunnen we niet ontkennen. Door niet te oordelen en waar te nemen wat er zich innerlijk afspeelt, kun je alle gedachten waarnemen en loslaten.
Als je overvallen wordt door een gevoel van angst en verwarring, trek je dan even terug op een plek waar je je in stilte kunt terugtrekken.

Sta je voor bepaalde beslissingen en voel je je besluiteloos. Zonder je even af en ga alleen maar in stilte zitten. Adem en luister. Al heel snel zul je kunnen merken dat je minder hebt met het nemen van de juiste beslissingen. Intuïtief weet je wat je moet doen en wat goed voor je is.
Alle antwoorden vind je in de stilte.

Hartegroet
Mieke Box 45