Paragnost Eddie en Consulenten

Vrije mening ?

vrije meningVrije mening ? Lees maar, er staat niet wat er staat.
Vrij is in werkelijkheid on-vrij. We zijn helemaal niet vrij van gedachten en niet vrij in onze gedachten. De eerste illusie is dat we denken vrij te zijn. Jouw gedachten, zijn die werkelijk echt van jou? Heb je al jouw gedachten over alles in jouw leven werkelijk op elk onderzocht? Ik heb het nog niet eens over je partner, je kinderen, collega’s, vrienden. Enkel over jou en jij.

Een eigen mening veronderstelt helemaal om vanuit jouw kleur, jouw complete zijn gehoor te geven aan jouw ‘ervaring’ en ‘zienswijze’.
Zijn we dus vrij om onze diepste ervaring en zienswijze te delen en die compleet te belichamen? Een retorische vraag.

Natuurlijk. Wat we massaal doen is een mening hebben over alles wat in 3D gebeurt. Is onze maatschappij zo vrij als ons voorgehouden wordt? Kun jij echt vanuit je authentieke diepste zijn alles vrijuit delen? Vertel je me dat je dit wel kunt met die en die maar met de ander en nog anderen niet, want… Vul eens zelf aan.

Waarom niet met die en die? Antwoord je me met een ‘ja, maar…’ Neen, we gaan onszelf eens niets meer iets ‘wijsmaken’. Het is ja of nee. In je echt volledig vrij voelen is er géén middenweg. Trek het even door naar andere situaties: je bent niet een beetje eerlijk of een beetje oneerlijk, je bent niet een beetje verliefd of een beetje niet verliefd. Dit soort gedachten verbloemen de werkelijkheid. Het is een soort van onderhandeling om jezelf wijs te maken dat je je helemaal vrij voelt om te zijn wie je bent. En die dualiteit wordt in stand gehouden. Herinner jij je de plek waar jij vandaan komt? Ja? Ik beluister vaker mensen die zich herinneren hoe het was om compleet zichzelf te zijn als kosmisch spiritueel wezen.

Je kunt dit blog door diverse ogen en zienswijzen lezen. Het kan heel veel losmaken of helemaal niets. In een kort blog neem ik mijn vrijheid iets te delen van mezelf, waarover ik heel diep invoel en nadenk of de woorden kloppen voor dit moment. Anderzijds is het niet zo dat ik over een tijdje mijn invoelen 180° verander. Ik keer niet meer terug naar verzinsels die ons in slaap wiegen. Een vrije meningsuiting ervaar ik dus als zeer onbestaand, omdat we elkaar voortdurend beïnvloeden vanuit de zovele bewustzijnsvelden. Anderzijds kunnen we ons hiervan wel bewust worden, zodat we meer en meer kunnen tappen vanuit ons unieke bewustzijnsveld. Zelf ben ik hier uiteraard nog niet uit, misschien zelfs niet in dit aardse leven. Ik ben en blijf in ‘innerlijke beweging’, zoals velen op een of andere manier in beweging zijn.
Dit blog is een uitnodiging om te experimenteren met ‘meningen’ die je misschien al eerder in vraag stelde. Neem je gedachten en overtuigingen waar. Wellicht gaat een belletje rinkelen of een lichtje branden en kan dit je verder naar een stukje innerlijke vrijheid leiden.

– Kinderen moeten streng en beperkend opgevoed worden. Zoek argumenten waarom kinderen al dan niet zo vrij mogelijk opgevoed moeten worden. Tracht zoveel mogelijk lagen te ontmantelen en kijk waar je uiteindelijk uitkomt.
– Homoseksuelen en anderen die een eigenaardig kantje hebben, kunnen geen normale relatie hebben. Ze hebben een zwaar verleden achter zich, haten mensen van hun eigen geslacht en zijn zeer labiel.
– Je moet elke dag goed en gezond eten. Drie porties per dag is een must.

Hoe zou het zijn als je de dingen bewust anders zou bekijken door de dingen in vraag te stellen. Misschien kom je wel tot een heel andere ziens- en invoelingswijze van hoe je de dingen nu ziet. Wellicht zit daar het begin van een stukje bevrijding uit de vastomlijnde geconditioneerde gedachten.
Eén ding staat wel vast: we reageren overwegend vanuit angst en laat dat nou net datgene zijn wat ons uit onze oorspronkelijke Zijn houdt.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45