Paragnost Eddie en Consulenten

Uranus in Stier

Uranus in Stier Uranus in Stier. Uranus loopt sinds 6 maart 2019 tot 2026 in het Aardeteken Stier. Wat houdt dit concreet in voor ons?
In eerste instantie schudt Uranus ons wakker en soms gebeurt dit heel plots en heel intensief. Uranus staat voor vrijheid, samenwerking, gelijkwaardigheid, het onbekende. Onze ziel wordt als het ware wakker geschud om de nodige veranderingen door te voeren vanuit onze zielskleur. Dat zich voor de komende 7 jaar nog gigantisch veel veranderingen aankondigen, staat als een paal boven water.

Uranus stond van 2011- 2018 in het vuurteken Ram en dat er zich heel wat veranderingen hebben voorgedaan, kun je je waarschijnlijk nog voor de geest halen. Uranus (lucht) en Ram(vuur) waren zeker op zich een krachtige combinatie omwille van de daadkracht, hoewel veel gebeurtenissen als het ware heel explosief naar buiten kwamen.

Uranus in Stier is een ander paar mouwen. Stier als aardeteken houdt niet zo van veranderingen en Uranus (lucht) is heel veranderlijk en snel. Stier houdt graag alles dicht bij de aarde en honkvast. Dus is het een grote uitdaging om hierin een weg te vinden. Uranus is onvoorspelbaar en dat stier dat daar heel moeilijk mee heeft, zal ons voor de komende tijd op veel vlakken duidelijk worden. Alleszins is het de bedoeling om uit de greep te komen van alles wat ons tegenhoudt te leven vanuit onze essentie.

We zien dit ook gebeuren op macro-niveau. De veranderingen dringen zich op, de manier waarop dit gebeurt, daar kan nog veel over gezegd worden. Maar dat de veranderingen en doorbraken niet te vermijden zijn, kunnen we dagelijks merken. Ook hier is het waarnemen van wat er op massaal vlak gebeurt essentieel om effectief bij jezelf te onderzoeken waar jij afgedwaald bent van jouw eigen zielskleur.
In ons persoonlijk leven onderzoeken we wat nog werkt en niet. Oude waarden vanuit verplichtingen en moraal staan op losse schroeven. Op elk vlak wordt onderzocht wat resoneert en wat niet en dit kun je doortrekken op elk levensvlak.
Dat we ook mogen invoelen op de valkuilen die zich ook voordoen, zal ons niet ontgaan. Het verlangen om oude paradigma’s, oude spirituele new age gedachten, therapievormen die niet bevrijdend werken los te laten kunnen mogelijks in een nieuw jasje worden gegoten maar uiteindelijk een gebaseerd zijn op oude paradigma’s. Het doel van de veranderingen gaat op spiritueel vlak veel verder dan klakkeloos het kind met het badwater weggooien.

Op mondiaal vlak zal er zeker en vast heel veel veranderen en dit ook weer op elk levensvlak.
Het is boeiend om in jouw geboortechart te kijken in welk huis Uranus in Stier loopt. Elke huis staat voor een specifiek levensgebied. En precies in dat huis zullen veranderingen plaatsvinden, die onvermijdelijk zijn.
Ik ben geen astrologe maar kan wel de eenvoudige krijtlijnen aangeven wat de komende tendenzen weergeven. Ik krijg vaker wel vragen rond de veranderingen en daaronder voel ik wel de angst, angst voor de veranderingen, angst voor het onvoorspelbare, maar er zit echt niets anders op dan niet in de weerstand te gaan. Mee te gaan met de veranderingen die zich opdringen.
Wat niet meer werkt, werkt niet meer. En dan kun je nog zoveel manieren bedenken om iets te doen werken. Het kost je zoveel energie om iets vast te houden, wat je mag loslaten.
Het is een zeer bijzondere transitietijd waarin we nu zijn beland en het gaat nu om bewust in het leven staan en op een nog dieper niveau je zielsblauwdruk te ontdekken.
En dit is jouw toekomst. Niet de toekomst die je wordt beloofd, want je zult merken dat dit echt niet meer zal werken, tenzij je zelf nog kiest om te leven in wachten en afwachten.

Het is een tijd van onderzoeken en ontdekken en net zoals elke onderzoeker zul je ontdekken dat dit het uiteindelijk niet is. De gedachten dat je een mislukkeling bent mag je ook gaan loslaten. Zie het leven op aarde als een supergroot laboratorium. In een laboratorium mislukken proeven ook nog wel eens, niet?

Nog een woordje wat je alvast uit je woordenboek mag schrappen: doe eens normaal. Dat betekent op zich al: doe eens wat de massa doet, loop op het lijntje, kleur niet buiten de lijntjes, gedraag je, houd je fatsoen, wat zullen de buren wel zeggen. Dit is de invloed van Uranus. Stier kan dan weer ondersteunend inwerken om de veranderingen vanuit sereniteit en innerlijke rust en waarneming te laten plaatsvinden.
Je kunt nu kiezen voor de allerhoogste expressie van wie jij werkelijk bent. En herinner je dat normaal heel erg saai kan zijn. Het dooft je passie, je hartstocht en de diepere zin van je leven. Gooi het roer om. Het is nooit te laat.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45