Paragnost Eddie en Consulenten

Tarotkaarten

TarotkaartenTarotkaarten. Ik merk op dat veel klanten zeer sterk geïnteresseerd zijn in kaarten leren leggen; sommigen doen het op gevoel en vertellen me wat ze te zien krijgen en anderen vragen me vertwijfeld of ze het wel goed doen.

Dat is heel begrijpelijk. Wil je echt heel gedreven worden in het kaarten lezen en interpreteren. dan vraagt dat heel consequent tijd maken om te oefenen. De kaarten, de symboliek, de vormen, kleuren, getallen leren kennen en die eventueel verbinden met je heldere kanalen. Er is niet één juiste weg hierin en iedereen kan, vanuit eigen interesse en gaven, een blik werpen op het verleden, het heden en de toekomst. Hoewel de toekomst nooit vastligt. In eerdere blogs heb ik al vaker geschreven waarom een toekomst niet vastligt. En dat is niet hetzelfde als een persoonlijke blauwdruk.

Probeer er achter te komen wat je motivatie is om te leren werken met tarotkaarten. Wil je meer over jezelf te weten komen, meer inzicht verwerven over een relatie, werk, kinderen? Zoek je naar een antwoord op een vraag, die je eigenlijk al weet maar nog niet durft te zien? Of wil je jezelf toegang verschaffen tot de innerlijke archetypische wereld en onderzoeken hoe jouw innerlijke wereld reageert op externe gebeurtenissen?

Er zijn dus heel wat redenen om de tarot te leren leggen. Word je dus eerst bewust van jouw persoonlijke redenen, want dan pas kun je helder en bewust de eerste stap zetten in de richting van je individuele tarotreis.

Er zijn een aantal valkuilen waarmee je best in het begin rekening mag houden:
– Snelle antwoorden verlangen of een stukje van jouw levensweg afsnijden. Sommige zaken moeten verder uitgezocht worden met de tarot, om je vaardigheden te ontwikkelen zonder haastige oordelen te vellen.
– Elke kaart steeds op dezelfde manier interpreteren. Het is heel gemakkelijk om je vast te pinnen op een kernwoord of interpretatie. Belangrijk is om dit te vermijden, omdat de plaats van de kaarten weer een andere interpretatie vraagt.
– Te subjectief zijn. Ook dat is een valkuil; het projecteren van de kaarten op wat je zou willen dat gebeurt in plaats van wat er werkelijk is. Dit is één van de moeilijkste aspecten van tarotlezen, omdat we geneigd zijn dat wat we zien te kleuren met wie we zijn.

Wat breng het jou persoonlijk?
Voor jezelf kan het werken met de tarot heel veel helderheid en inzicht geven in jezelf.
Je ontwikkelt vertrouwen in je vaardigheden om de kaarten te lezen en op een zuivere manier te interpreteren, verbanden te leggen en te integreren in je persoonlijk leven.
Je intuïtie heb je al, alleen ontdek je eventuele vooringenomen gedachten en overtuigingen over het gewenste resultaat of wat de uitkomst zou moeten zijn.
Je leert dat je met emotionele eerlijkheid meer bereid zult zijn het leven te leven en positieve keuzes te maken, in plaats van ze te laten voorbijgaan.

Inspirerende groet
Mieke Box 45