Paragnost Eddie en Consulenten

Samenwerken

Samenwerken. Een opstap naar een veranderend bewustZIJN. Velen juichen het toe dat we van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk groeien. Eindelijk de tijd van samenwerking, gelijkwaardigheid, het integreren van de mannelijke en vrouwelijke Samenwerken. Een opstap naar een veranderend bewustZIJN. Velen juichen het toe dat we van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk groeien. Eindelijk de tijd van samenwerking, gelijkwaardigheid, het integreren van de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf. Oude structuren, zienswijzen, samenlevingsvormen staan op losse schroeven.

Verstandelijk wordt het als een soort van bevrijding belicht, maar emotioneel is het echt een heel ander verhaal. Het is in die laag dat er heel veel stormen woeden. En het is die laag waar velen mee worstelen. Want hoe weet jij nou dat jij werkelijk klaar bent voor die veranderingen, die eigen zijn aan het Watermantijdperk?

Pas als het heel dichtbij komt, dan kun je echt weten of je hier klaar voor bent. Niet eerder. Niet door enkele boeken daarover te lezen, niet door leuke artikelen te lezen, maar door het werkelijk van binnenuit te ervaren. En dat in die ervaringen heel veel angst aan de oppervlakte komt, dat is in deze krachtige veranderingen heel menselijk. Anderzijds is het ook zinvol om die diepere angsten te erkennen en niet weg te duwen. Alles wat weggeduwd wordt, komt op andere manieren aan de oppervlakte.

Velen ervaren angst en verwarring in die veranderingen. Toch maar liever vasthouden aan het vertrouwde en veilige parcours? Nou neen, want je krijgt elke dag tikjes op je schouders om eindelijk te doen waarvoor je op aarde bent gekomen. Je hoeft daar uiteraard niet naar te luisteren, je kan die tikjes negeren om veel redenen. Maar of dat op die manier houdbaar blijft? Dat betwijfel ik heel sterk.

Ik ben zelf geen astrologe, maar weet precies voldoende om te begrijpen dat we gedwongen worden om te luisteren naar onze Ziel. We kunnen eraan verzaken om onze partners, familie, vrienden tegemoet te komen en dan verzeilen we gegarandeerd in de energie van de martelaar. Martelaarschap, slachtofferschap zijn precies die energieën die voornamelijk kenmerkend waren voor het Vissentijdperk.

Aquarius staat voor het zich herinneren wat jouw bijdrage is in het groter plaatje, een groeien naar onvoorwaardelijke zelfliefde, zielsverbindingen, gelijkwaardigheid, authenticiteit. Mooie woorden, maar als je éénmaal in die fase van jouw groei terecht bent gekomen, is er géén weg meer terug. Ondanks de aardse oordelen en de zovele aangeleerde verinnerlijkte manipulatieve spelletjes die er worden gespeeld. Je kunt niet meer terug én dat wil je niet meer. Het lukt je eenvoudigweg niet meer. Je Ziel roept je elke dag op om te Zijn wie jij werkelijk bent. In jouw essentie. En wat een strijd kan dit worden als bijvoorbeeld een partner je terugfluit in die oude patronen van controle, beheersing, jaloezie en manipulatie. En ook rekenen op de sympathie van de buitenwereld.

Herken je die kenmerken uit het Vissentijdperk? Medelijden versus mededogen, Negeren versus mededogen, Jaloezie versus mededogen, Roddels versus mededogen. Ik kan hier bijna een boek over schrijven in wat ik ervaar én waarneem in deze veranderingen. Natuurlijk raakt me dit als mens, en natuurlijk raakt dit veel mensen die voorop lopen en hetzelfde ervaren.

Diegenen die voorop lopen, hebben dit sinds hun geboorte. Altijd een paar stappen voorop dingen zien, ervaren, voelen. Dingen die niet kloppen, niet resoneren vanuit de herinneringen uit hun Thuiswereld. Dat gaat veel verder dan toekomstvoorspellingen en dwepen met helderziende gaven.

Iedereen mag hierin een eigen weg zoeken. Samenwerken vanuit een zielsherkenning hoeft niet haaks te staan op het leven in een relatie. Waarom mensen hierover verward zijn, is hun verwarring en heeft niets met mij te maken. Alleen wordt die verwarring geprojecteerd en wordt de partner vanuit medelijden benaderd.
Partners zijn geen symbiose van elkaar. Partners hebben een eigen unieke authentieke zielskleur en zielsbestemming en dat kan perfect gepaard gaan met fijne inspirerende samenwerkingsverbanden met anderen vanuit een mogelijke zielsherkenning uit de Thuiswereld.

Leven vanuit Aquariustijd vraagt echt het lef om voor die veranderende levenswaarden te gaan en daarvoor zullen we echt alle oude paradigma’s moeten loslaten. Kan men dit niet aan, dan blijft het een lege doos met een schone strik eromheen. En zeg nou eens zelf : wat schiet je op met een lege doos en een schone strik eromheen?

Ik neem waar: we zijn nog niet klaar voor de Nieuwe Wereld om die werkelijk van binnenuit vanuit ons hart te leven. We kunnen slechts voor onszelf heel trouw blijven aan onze zielsbestemming. No matter how, no matter what.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45