Paragnost Eddie en Consulenten

Kijken en zien

Kijken en zien Kijken en zien. Van alles wat we zien en waar we naar kijken hangt af van de manier waarop we kijken naar onszelf, de dingen, situaties,de wereld. We kijken meestal eerst door onze eigen bril, gespannen of ontspannen. Meestal zien we helder als we ontspannen kijken. We zien helder en duidelijk.
Kijken en zien lijken heel gemakkelijk te zijn. We kijken naar een voorwerp en bijna onmiddellijk denken we iets over dat voorwerp. Het denken over het voorwerp wordt geactiveerd.
Kijken naar een voorwerp zonder er woorden bij te bedenken. Stop even met lezen en neem even een moment om naar een voorwerp te kijken. Observeer in alle mogelijke richtingen, maar geef er niet onmiddellijk woorden aan. Laat je niet afleiden door woorden en ontspan terwijl je enkel kijkt. Na 1 minuut haal je het voorwerp voor de geest en benoem voor jezelf wat je hebt waargenomen.
Het effect van waarnemend kijken is dat je blikt verruimt en omvat meer dan alleen dat voorwerp waarnaar je hebt gekeken. Je kan de sfeer bij je oproepen bijvoorbeeld de plaats waar het voorwerp staat.Je ziet een ruimere omkadering.Je merkt meer dingen op. Ontspannen en in rust.
Het echte kijken en zien krijg je vanuit je hart en stilte. Wanneer je dit regelmatig oefent, zal je opmerken dat je dieper op de dingen ingaat. Je leven krijgt meer bezieling.Je ervaart de aanwezigheid van je ziel in jezelf.
Je kijkt vanuit de diepte naar de dingen, de betekenis krijgt een diepere grond waardoor je veel meer kan zien dan wat er aan de oppervlakte speelt. Je leven krijgt een diepere zingeving en betekenis.Je wordt een levenskunstenaar. Je ontdekt de manier waarop gebeurtenissen samenhangen met een groter plan.
Je gevoelens veranderen, je taal verandert, je luistert anders, je neemt waar. Stil. Het geheim van het leven als een kunstenaar, waarin het leven verweven is met dagelijkse ervaringen. Je kijkt naar jezelf en je ziet jezelf als de allerhoogste expressie van je ziel. Dat is jouw enige realiteit. De werkelijkheid dat plaatsvindt binnen in je.
De buitenwereld laat je zien hoe je in jezelf de verdieping kan maken.