Paragnost Eddie en Consulenten

Hier en nu

Hier en nuHier en nu. Herken je bij jezelf dat de meeste dingen in je leven tot uitdrukking komen in gedachten en emoties uit het verleden enerzijds en gericht zijn op een mogelijke uitkomst anderzijds?
Hoeveel van je aandacht is beschikbaar in het heden?

Het vastklampen aan de energetische patronen van het verleden leidt tot verdriet, angst, woede, spijt en in heel extreme gevallen worden steeds opnieuw dezelfde situaties gecreëerd. Inderdaad, wij zijn co-creators van het kosmische hologram en wij maken in het kosmische hologram keuzes in hét moment en doen in dat moment specifieke ervaringen op.

Onbewust worden vanuit het verleden op oude energie dezelfde ervaringen gecreëerd, op die situaties waarin we ons laten bepalen door oud zeer. De zoveelste relatie wil maar niet lukken. Je trekt elke keer weer opnieuw een partner aan die je afwijst, die niet vrij is, die verslaafd is aan enzovoort.

Het is gemakkelijk gezegd dat het verleden voorbij is, geschiedenis is. We kunnen het verleden niet veranderen, hoewel we er op basis van helder en bewust waarnemen meer inzicht kunnen verwerven met het doel licht te werpen op het hier en nu en onszelf te helen voor de toekomst. De toekomst kunnen we alleen beïnvloeden of sturen door de keuzes die we in het hier en nu maken.

De valkuil om voortdurend op de toekomst te focussen is dat het hier en nu genegeerd wordt. Het hier en nu verveelt, is niet interessant genoeg, niet de moeite waard om in te vertoeven. Mensen die zich blindstaren op de toekomst, geven zich onbewust over aan denkbeeldige vluchten en negeren het heden. In dat negeren van het heden kan een zeer diepe angst leven. Die angst onderzoeken, ervaren en benoemen leidt naar verandering en verandering niet als vlucht buiten zichzelf.

De toekomst voorspellen, laat staan de toekomst garanderen, kun je vergelijken als het einde van een boek lezen. Wat mis je niet allemaal als je slechts het einde wilt lezen? En valt het je soms op dat een boek wel eens met een ‘open einde’ eindigt?

Waarom nog aandacht besteden aan de levensgebeurtenissen als we het eindresultaat al zouden kennen?
We komen slechts vooruit doordat we het ene been voor het andere kunnen zetten, zo ook in onze spirituele reis. We kunnen niet verder kijken dan de volgende stap in ‘bewustzijn,’. Dit creëert meer evenwicht en alleen bij een veranderend bewustzijn kunnen we dan ook meer bewuste keuzes gaan maken. Elke keer weer opnieuw, in het hier en nu, in het moment.

Velen ervaren op dit moment een veranderend bewustzijn, het gaat echter om een bewustzijn dat ons uitnodigt om spirituele new age concepten los te laten en dat is niet zo eenvoudig. Velen willen toch nog heel graag verder bouwen aan wat gekend is, terwijl het in essentie een herhaling is en het bewust zijn naar de Nieuwe Tijd niet aangeraakt wordt. De Nieuwe Tijd voltrekt zich in onszelf, en daarvoor zullen we de bereidheid moeten hebben om echt los te laten wat we ooit hebben ‘geleerd’. Het klinkt niet comfortabel en dat is het zeker niet.

Ons westerse materialistische leven heeft ons ‘wijsgemaakt’ dat de enige manier van leven is dat er meer nieuwe dingen of nieuwe modellen de verandering creëren. Niets is minder waar. We raken steeds meer verstrikt in dingen en modellen. Het rennen van het ene model naar het andere model, van de ene veelbelovende ervaring naar de andere, leidt ons af. En toch maar blijven doorgaan, tot je er chronisch vermoeid door wordt. Je hebt al zoveel gedaan, je hebt ‘alles’ gedaan wat je maar dichter zou kunnen brengen bij jouw zielsbestemming en je komt er maar niet bij.
Kom even maar rustig bij jezelf, in jezelf.

Onze essentie is: je herinneren wie je bent, wat jouw zielsbestemming is en daarop afstemmen?

Ons innerlijke Hogere Zelf schenkt ons inzichten in de manier waarop we ons wezen kunnen transformeren tot een energiegolf. En hierdoor laten we ons niet meer meedragen door de stroom, zoals we zo vaak kunnen lezen. We ‘worden’ zélf de stroom.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45