Paragnost Eddie en Consulenten

De tijd op aarde

De tijd op aarde. We gaan door diepe lagen van loslaten en veranderingenDit is ook in mezelf volop bezig, want ik ben ook als mens op aarde geïncarneerd.
Wat hou ik nog vast en voel ik me onzeker, bang om los te laten. Verstandelijk weet ik dat het een gedachte is, gevoelsmatig voel ik dat loslaten meer helderheid brengt in wat er werkelijk toe doet. Eigenlijk voel ik dat ik me meer en meer laat leiden door innerlijke drijfveren die mijn Ziel aan mij laat zien. Op ontelbare en onvoorspelbare manieren.
De tijd die we hier op aarde doorbrengen is kort en de tijd gaat steeds sneller en sneller ervaar ik, de dingen veranderen nu ook behoorlijk snel.
Velen stellen zich meer en meer de vraag waarom ze op aarde zijn, wat hun zielsopdracht is, waarom dingen gebeuren, wat de lessen zijn die geleerd mogen worden.
Er is nog een deel dat zoveel vragen stelt vanuit een gevoel slachtoffer te zijn en dat hierbij ook defensief reageert en woorden als ‘nooit’, ‘niemand’, ‘iedereen’, altijd in het verweer neerzet. Kan je even op afstand kijken naar een situatie waarin je bent vastgelopen, je slachtoffer voelt en alle eerdere ervaringen toevoegt die je slachtoffergevoel nog sterker maken?
Bespeur je ergens een rode draad, ook al zijn het telkenmale andere situaties. Kom je bij een bepaald levensthema uit? Bijvoorbeeld je niet laten manipuleren, onderdrukken. Kijk nu eens als een getuige of waarnemer naar de kern van een situatie: wat kan je van deze ervaring leren? En alle andere ervaringen die je keer op keer lieten zien dat jij jezelf liet onderdrukken en manipuleren.
Als je elke keer situaties kan beschouwen als leerrijk, waardevol – hoe moeilijk en verwarrend ze ook zijn – word je bewuster. Je persoonlijke groei is afhankelijk van de bereidheid om je lessen te leren en te integreren in je leven. Tot zolang we niet bereid zijn om uit de slachtofferenergie te stappen, blijven we keer op keer situaties op ons pad tegenkomen, die ons laten zien dat wijzelf iets dienen te veranderen. Het is niet de ander die je moet veranderen, dat is onmogelijk. Doordat jij anders omgaat in een situatie, is het heel goed mogelijk dat de ander hier ook door groeit of het kan ook gebeuren dat de relatie of vriendschap (tijdelijk) stopt. Niets in het leven is definitief. Behalve het tijdelijke aardse leven in dit moment.
Het kan ook gebeuren dat je denkt de les begrepen te hebben en hierdoor ook daadwerkelijk bewuster bent geworden, maar je kan hierbij ook nog eens als het ware getest worden. Ook dit is bij mij het geval geweest, meerdere keren zelfs. Waar ik dacht dat ik met iets klaar was, de les had begrepen, kreeg ik een hele tijd nadien de uitdaging op mijn pad in de zin van: ‘Eens kijken of Mieke het werkelijk begrepen heeft, écht anders omgaat met …’ En soms was dit inderdaad het geval, en soms ook niet. Dat waren dan toch nog even de triggertjes die me toonden dat ik toch nog even wel een verdiepinkje dieper mocht kijken.
Dit is ook wat klanten met me delen. Ik dacht dat ik hier klaar mee was, hoe kan het dat ik dit nog eens op mijn pad krijg. Zoek het niet te ver. Probeer het niet te begrijpen met het logische denken en voor alles een verklaring te willen. Zie het als een uitnodiging om verder te groeien. En dank het universum dat je die spiegeltjes nog maar eens op je pad mag krijgen. Nou, ik hoor dan wel eens dat men die spiegeltjes wel een keertje moe wordt. Accepteer gewoon dat dit bij het aardse leven hoort, om spiritueel tot een bewust wezen uit te groeien, bewust van het doel van dit aardse leven.
Als je de lessen hebt geleerd, zal je de testen doorstaan en ga je verder meestal nog meer lessen die een grotere uitdaging kunnen zijn. Dit is wat jij en ik en iedereen in ons script voorgenomen hebben te leren op aarde. Als je dit kan aanvaarden, kan je uitstijgen boven emoties, gedachten, gevoelens die je energie naar beneden trekken.
Kijk eens even terug op wat je geleerd hebt, waarin jij veranderd bent, waarin jij gegroeid bent? Hiermee bedoel ik niet, wat ik ook soms wel eens hoor, egoïstischer, harder en teruggetrokken. Dit is nog steeds een houding vanuit ontgoocheling, verbittering, boosheid. Dit is nog steeds de energie van zich slachtoffer voelen en in wezen is er dan heel weinig tot niets positiefs veranderd.
Kijk eens waartegen je je nog steeds verzet en welke situaties zich blijven herhalen?
Het is een grote uitdaging om naar je huidige situatie te kijken en na te gaan wat je lessen precies inhouden.
In de toekomst kijken is een illusie, want dit impliceert de wens om afgestudeerd te zijn aan de aarde die een bijzondere leerschool is. En dat deel van die al dan niet bewuste wensgedachten is gebaseerd op voorgaande. Door dit te wensen kom je niet sneller vooruit of worden de uitdagingen niet eenvoudiger.
Herinner jezelf eraan dat je hier bent om creator van je leven te worden, want dat is onze essentie. Door bewust de processen door te maken, aandacht te schenken aan wat je ervaart, sta je met je beide benen op de grond. Hoe onprettig het aardse leven ook kan ervaren worden en zeker als je weet vanuit een heel ander Thuisland op aarde te zijn geland. Ook dat heb je dan zelf gekozen om een bijdrage te leveren aan de transformatie van de aarde, zoals ze ooit is geweest. En tegelijk ook eigen leerprocessen afwerken.
Vraag om antwoorden en je zal ze ontvangen.
Luister met een open hart en verken de vele mogelijkheden. Elke crisis is een kans om te groeien. Zie alle oordelen die je over jezelf en anderen hebt als spiegels. Richt je blik naar binnen, naar je hogere zelf, als je leiding wilt bij de keuzes die je wilt maken.
Ontwikkel mededogen voor jezelf zodat je ook anderen met mededogen kan ontmoeten. Van hart tot hart. Van ziel tot ziel.
Fouten bestaan niet. Toeval evenmin. Het geeft ons elke keer een mogelijkheid om meer van onszelf te houden. Het zijn zegeningen die ons worden gegeven opdat we ervan leren.
Er bestaat geen deel van het leven dat geen lessen bevat. Zolang je leeft, vallen er lessen te leren. Leer ze met en in liefde en niet met angst. Want waar angst is, kan geen liefde zijn.
Bijgevoegd als hart onder de riem een oud Indiaans gedicht : Durf je ziel te volgen.