Paragnost Eddie en Consulenten

Bron van liefde

Bron van liefdeBron van liefde. De eerste ervaring als je als kind wordt geboren is angst.
Angst is datgene wat een kind ervaart na de geboorte want het zat heel comfortabel in de moederschoot. Het zat niet in over zijn levensonderhoud, over eten. Geen zorgen. Het rustte heel gelukzalig in zijn slaap. Wanneer het kind uit de moederschoot geboren wordt, is de eerste ervaring, de ervaring van angst. Bij die schokervaring van angst voelt het kind geen liefde voor de eerste de beste die het ziet.

Het is niet te onderschatten ervaring die blijft sluimeren in het onderbewuste van elke mens.

Angst brengt nooit liefde voort. Als iemand vertelt dat er geen liefde zonder angst is, is dit één van de voorbeelden van een geprogrammeerde input. Vanuit die onbewustheid wordt deze boodschap voor waarheid vastgezet en dit wordt als iets heel normaal herhaald. Het tegendeel vertellen leidt bij heel wat mensen tot ‘verzet,’ omdat de ervaringen keer op keer als pijnlijk ervaren worden.

Denk even anders naar de diepere lagen van pijn-ervaringen: het overgrote deel wordt zelfs in een eerste liefdesrelatie aangegaan vanuit angst. Angst is ons op zeer veel manieren aangepraat en dat is het programma op zowat elk levensvlak. Angst om te veranderen van baan, angst om te verhuizen, angst om niet aanvaard te worden, angst om te zijn wie je werkelijk bent, angst om de angst, angst om wat gaat komen, angst om te leven, angst om ziek te worden zelfs angst om dood te gaan.

Als er angst is, is er geen kans op liefde. Liefde kan nooit met angst samengaan. Zelfs als er aan de oppervlakte liefde wordt getoond, is er innerlijk geen liefde.

In de meeste relaties zien we angst. En angst kent vele gezichten. Oppervlakkig gezien zien we liefde, en wat in de onderstroom verborgen wordt of waar men zich niet bewust van is, is angst. Ervaar je het niet zelf in je omgeving als je daarover even bij stilstaat. Een koppel gaat na enkele jaren samenzijn uit elkaar. Eén van de beide kan niet accepteren dat de relatie niet meer werkt. Van liefde is nog maar weinig sprake; verwijten, hatelijke uitspraken, emotionele chantage, kinderen worden erbij betrokken, vrienden, familie…Liefde betekent ook dat je elkaar kunt loslaten en elkaar een nieuw leven gunnen, met iemand anders.

Liefde zit aan de oppervlakte en daaronder zitten een hele scala aan emoties en gevoelens die zichtbaar worden als een relatie beëindigd wordt.

Een heel groot deel van de mensen overlijdt zonder dat deze waarachtige liefdesbron ooit van binnenuit innerlijk geactiveerd werd. De idee hebben om van iemand te houden is niet hetzelfde als onvoorwaardelijk van iemand houden, ongeacht de keuzes die de ander maakt. Rouwen en verwerken maakt deel uit van loslaten en ook dat kan in liefde, uit liefde en met liefde. Dat doe je voor jezelf .

Ruimer belicht is liefde een manier van leven waarin jijzelf de belangrijkste bron bent. Laat haat wegvloeien en plant zaadjes van vriendelijkheid, mededogen, respect, vrijheid, acceptatie en haal de zaadjes die niet-liefde zijn uit je hoofd. Liefde vindt je altijd in je hart en al de rest is een programma in het hoofd.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45