Paragnost Eddie en Consulenten

Inspiratie

 één van de vormen van Positiviteitéén van de vormen van Positiviteit. Leer de volle reikwijdte en schoonheid van inspiratie kennen. Ontdek wat jij en dit gevoel samen delen. Inspiratie is een van de tien vormen van positiviteit die het dagelijks leven van de mens het meest kleuren. Ontwikkelen van positieve emoties maakt je gelukkiger, creatiever en veerkrachtiger. Je gaat ervan bloeien.

Goede menselijke prestaties, waarmee je nu en dan wordt geconfronteerd, kunnen je inspireren. Inspiratie zet je aan om je best te doen, zodat je zelf op een hoger niveau kunt komen. Het opent je hart en begeeft jezelf in een opwaartse spiraal. Het tegenovergestelde kan ook gebeuren. Je reageert met negativiteit op menselijke excellentie. We halen de persoon dan naar beneden of verwijten onszelf dat we iets niet net zo goed kunnen. Je kunt zelf kiezen hoe je reageert op goede menselijke prestaties. Reageren met positiviteit fixeert je aandacht en verwarmt je hart. Neemt je mee. Kun je een moment bedenken waarop je ervoor koos je te laten inspireren?

Het mooie van emoties is dat ze zeer individueel zijn en meer afhangen van je innerlijke interpretaties dan je uiterlijke omstandigheden. Ieders pad richting bloei is daarom uniek. Om de volledige kracht van inspiratie te ontwikkelen, verzamel objecten en herinneringen die voor jou een oprechte band met deze emotie creëren. Je zult met zware tijden die gepaard gaan met negativiteit geconfronteerd worden. Weet dat negativiteit heel wat harder schreeuwt dan positiviteit. En om je emotionele staat in inspiratie te veranderen heb je meer nodig dan een handvol vage herinneringen aan wat vroeger inspiratie aanwakkerde. Maak je herinneringen aan inspiratie concreet door middel van een soort portfolio dan kan bestaan uit brieven, voorwerpen, foto’s, etc. zorg ervoor dat de inhoud je echt raakt. De werkelijke kracht zit hem in een portfolio voor elke positieve emotie, het helpt je om rustiger te ademen, je hart te openen en je geest te verbreden.

Warme groetjes,

medium Chantal