Paragnost Eddie en Consulenten

Sereniteit en positiviteit

Sereniteit en positiviteitSereniteit en positiviteit. Leer de volle reikwijdte en schoonheid van sereniteit kennen. Ontdek wat jij en dit gevoel samen delen. Sereniteit is een van de tien vormen van positiviteit. Ontwikkelen van positieve emoties maakt je gelukkiger, creatiever en flexibeler. Je gaat er van bloeien.

Het mooie van emoties is dat ze individueel zijn en meer afhangen van je innerlijke interpretatie dan je uiterlijke omstandigheden. Ieders pad richting bloei is daarom uniek. Verzamel om de volledige kracht van sereniteit te ontwikkelen, objecten en herinneringen die voor jou een band met deze emotie creëren. Je zult hoe dan ook met zware tijden (negativiteit) geconfronteerd worden.

Besef dat negativiteit heel wat harder schreeuwt danpositiviteit. Om je emotionele staat in sereniteit te veranderen, heb je meer nodig dan een handvol vage herinneringen aan wat vroeger sereniteit aanwakkerde.

Maar je herinneringen aan sereniteit concreet door middel van een portfolio: verzamelen van foto’s, brieven, citaten of voorwerpen tesamen in een map of hoekje van je kamer. Zorg ervoor dat je portfolio je echt raakt.

De volgende vragen kunnen je helpen met het samenstellen van je sereniteit portfolio:

–          Wanneer voelde je je volledig vredig en sereen en tevreden met waar je was?

–          Wanneer voelde je leven erg comfortabel en goed?

–          Wanneer voelt je lichaam zich volledig ontspannen en smelten al je fysieke    spanningen weg?

Succes! Warme groet medium Chantal