Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe vaak zeg jij eerlijk gezegd

Eerlijk gezegdHoe vaak zeg jij eerlijk gezegd. Wel eens bij stilgestaan, wanneer je de woorden “eerlijk gezegd” gebruikt? En dat als je er over na gaat denken dan iets gaat zeggen, wat je anders niet zou hebben gezegd. En dat als je er dan nog verder bij stil gaat staan, dat het eigenlijk heel gek is, dat je dit zegt.

Welke suggestie wek je door te zeggen eerlijk gezegd

Zeg je op andere momenten dan de waarheid niet? Ben je anders niet eerlijk? Zie je dat het zinnetje, eerlijk gezegd, op zichzelf heel vreemd is en als je er over nadenkt, het niet meer zult gaan gebruiken.

Het is best wel logisch, want wat we er mee bedoelen is, dat we inderdaad vaak, om de goede vrede te bewaren, met omzichtige woorden hetzelfde zeggen en bedoelen. Maar niet in die bewoordingen, zoals we het eigenlijk zouden willen zeggen.

We willen onze woorden verzachten met eerlijk gezegd

Wat er gebeurt, als we te voorzichtig zijn, te veel begrip heb, verzachtende woorden gebruiken. Is dat je op een gegeven moment toch de behoefte voelt om wel heel duidelijk en eerlijk te zijn. De maat is dan toch op een gegeven moment vol.

Je voelt dat er van de andere kant dan bijvoorbeeld geen enkel greintje respect is. Dan wil je nog steeds de goede vrede bewaren en begin je je zinnen met. Heel eerlijk gezegd. Waarmee je dan eigenlijk jezelf verraadt. Want schijnbaar ben je daarvoor zo voorzichtig geweest, dat de ander telkens heeft gedacht.

Oh heeft geen haast. Ik kan dit nog wel even uitzingen. Zo zie je, dat woorden die we uitspreken, maar ook de bijbehorende energie, de nadruk erg belangrijk is, wil je dat anderen echt voor jou aan de slag gaan. Of rekening met je houden, dan zul je zelf heel eerlijk moeten zijn.

Toon begrip maar bewaak je eigen grenzen

Been je dat niet vanaf het begin, houd je jezelf voor de gek, maar de ander ook. En zal jouw begrip, op een gegeven moment omdraaien in irritatie. En dan ga je zeggen, “eerlijk gezegd”.

Praten over andere gebruiken we ook eerlijk gezegd

We zeggen het ook vaak tegen een ander, als we over iemand willen praten waarvan we vinden dat het niet zo goed gaat. Of lekker mee loopt. Nou, eerlijk gezegd denk ik dat die en die. Daar ga je weer. Het wel bespreken met een ander, maar niet met de persoon in kwestie. Als we zouden beseffen welk effect dit heeft op contacten. Zouden we er acuut mee stoppen. Echt. Dat als advies van een luisterconsulent van Luisterconsulenten

Laten we vooral de woorden die we uitspreken, eerlijk laten zijn. Niet onderdanig, nederig of te veel rekening houden met een ander. Vanuit liefde leven. En dat vraagt om eerlijkheid. Je zult het vanzelf wel merken, of al hebben gemerkt, als je niet direct duidelijk en eerlijk bent. Dat je dan op een gegeven moment er toe wordt gedwongen.

Dwing respect af met zelfrespect

Maar inmiddels is er dan al zoveel gebeurd, waardoor je geïrriteerd bent geraakt of vindt dat er geen respect voor je is. Dan ligt het aan de ander. Nee, jij hebt zelf met omzichtige woorden gesproken. Je hebt wat er nu is, veroorzaakt.

Bij deze spirituele lijn zijn ze heel goed in luisteren. Hierdoor hebben ze al snel in de gaten of jij naar een ander duidelijk en eerlijk bent, ja of nee. Want vaak hebben we het zelf niet eens in de gaten.

Hoe vaak zeg jij eerlijk gezegd

Ga eens een gesprek aan met een luisterconsulent van Paragnost Eddie. Vertel gewoon eens een verhaal en vraag dan of je voldoende duidelijk bent of verbetering nodig is. Zodat je jezelf afhelpt van dat eerlijk gezegd syndroom. Zo voorkom je echt een hoop ellende.

Vanaf het begin af aan duidelijk zijn zal een luisterconsulent, je vertellen. Zo min mogelijk ruis op de lijn. Dat altijd voorkomen. Daar maak je vrienden mee en ben je met jezelf ook maatjes.

Belconsult Paragnost Eddie