Paragnost Eddie en Consulenten

Dromers denkers en doeners

Dromers denkers en doeners. Dromers denkers en doenersWat is belangrijker. Wat iemand zegt, of wat iemand doet? Het enige in je leven dat echt beperkt is, is tijd. Met wie ga je in die kostbare tijd om? Dit is een cruciale vraag die elk mens zich zou moeten stellen.

Kies jij voor woorden of voor daden

Laatst sprak ik met iemand die mij vertelde dat ze twee personen aan de telefoon vertelde dat ze een probleem had. Waarop de een zei: ‘Ik vind dit zo erg voor je en ik ga je helpen. Ik ga nadenken hoe.’ De ander zei: ‘Waar ben je? Ik kom er nu aan.’ Waar heb je meer aan?

Belconsult Paragnost Eddie

Klik voor een belconsult

Wat heb je aan Ik ga je helpen

Volgens mij wordt iemand niet zozeer gemaakt door wat hij of zij droomt, denkt of zegt. Maar wat hij of zij doet. Hoe vaak hoor je niet dat iemand zegt: ‘Ik ga dat doen’ of ‘ik stuur je dat toe’ om vervolgens nooit meer iets te vernemen. Loze woorden, dus.

Pas op als mensen zeggen, ik ga…

Als iemand begint met: ‘Ik ga…’ moet je oppassen. Het is vaak een loze kreet die toch een intentie inhoudt. Maar verder geen zoden aan de dijk zet. Het is de actie die iemand onderneemt. Die bepaalt wat er gebeurt en niet de woorden die iemand gebruikt.

Dromers, denkers en doeners

Ruwweg kun je mensen in drie hoofdgroepen onderverdelen: dromers, denkers en doeners. Dromers gebruiken beelden. Zet tien dromers bij elkaar en je krijgt een fantastisch beeld van de toekomst. Denkers zien ook de beperkingen. Zet tien denkers bij elkaar en hoogstwaarschijnlijk zal er uitkomen dat het risico om iets te doen te groot is. En dan heb je nog de doeners. Ze zien later wel of ze het juiste hebben gedaan. Doeners kiezen voor daden. Wat is belangrijker?

Dromers hebben denkers nodig. Zonder een kritische noot, slaan ze door in hun nooit aflatende stroom van nieuwe ideeën. Maar denkers hebben op hun beurt ook dromers nodig. Zonder inspiratie slaat het denken snel dood. Denkers moeten ergens tegenaan kunnen duwen.

Maar zowel dromers als denkers hebben doeners nodig. Veel dromers hebben mooie ideeën. Maar kom je ze een jaar later tegen en je vraagt: ‘En? Is het er van gekomen?’ Dan hoor je vaak excuses in de vorm van: ‘de tijd was nog niet rijp’ of een antwoord dat terugvalt op de waan van alledag. Denkers echter zien vaak de beperkingen en zijn dan bang om de volgende stap te maken. Het is altijd veiliger om ‘nee’ te zeggen! Wat is belangrijker? Handelen of eeuwig de juiste weg zoeken.

Doeners heb je iets aan

Het resultaat uit het gewoon doen is altijd preciezer dan de beste prognose. Laten we ons vooral niet alleen met dromen of denken bezig houden, maar meer met doen. Door vervolgens te meten wat er gebeurt. Krijg je naast direct resultaat ook een veel beter inzicht in de realiteit.

Het mooie is, dat ieder mens in een hoofdgroep onder te verdelen valt, maar dat ze ook eigenschappen van de andere groepen in zich hebben. Je kunt dus een dromer en een denker zijn. Maar wil je als mens maar ook als ondernemer echt meer resultaat moet je in ieder geval ook een doener zijn. Wat is belangrijker? Daden en geen loze woorden.

Wat kenmerkt een doener

Ken je de uitdrukking: ‘Het is soms beter om vergeving achteraf dan om toestemming vooraf te vragen’? Dat kenmerkt de doener. Het concept hoeft nog niet 100% gereed te zijn om te starten.

Hoe zit dat met jou? Ben jij een dromer, een denker of een doener? Chaotisch in je ideeën (=dromer), of juist perfectionistisch (=denker). Of heb jij het niet zo op plannen en ben je liever bezig met bouwen (=doener)? Ben jij iemand die gebruiksaanwijzingen aandachtig doorneemt of kom je liever spelenderwijs achter de betekenis van de verschillende knopjes op een nieuw apparaat?

Dromers en denkers zijn er genoeg in de wereld. Wees een doener en zoek de andere doeners op in je netwerk. Dat zijn vaak de mensen die hun handen uit hun mouwen steken om jou te helpen. Dat doen wij ook graag voor jou, de spiritueel consulenten van Paragnost Eddie.

Klik op onderstaande telefoon, waardoor je direct in gesprek komt met een van de consulenten van Paragnost Eddie.

Belconsult Paragnost Eddie