Paragnost Eddie en Consulenten

Hooggevoeligheid

HooggevoeligheidEen hot item tegenwoordig, hooggevoelig zijn. Er wordt veel aandacht aan besteed, onderzoek naar gedaan en inmiddels wordt gezegd, dat hooggevoeligheid aangeboren is, alhoewel de meningen daar nog over verdeeld zijn. Echter je zal maar hooggevoelig zijn, dan is het je staande houden in een maatschappij vol met prikkels soms erg lastig en zoek je om die reden vaak de stilte op. Want als je dat niet zou doen, raak je jezelf kwijt. Raak je oververmoeid en lukt het je niet om misschien wel je taken op een dag goed uit te kunnen voeren.

Hoe komt het dat er ineens veel meer mensen hooggevoelig zijn? Dat komt, omdat we steeds meer bewuster gaan leven en dus ook meer bewust worden van onszelf. Zo zien we bij onszelf een bepaald gedrag, een bepaalde vorm van reageren en welke effect dat heeft op onszelf en onze omgeving. Diegenen die hooggevoelig zijn, worden vaak ook niet begrepen door anderen. Die vinden ze vaak aanstellers en emotioneel niet in balans. Dit is verre van waar, het is het stempel dat je opgedrukt krijgt door de maatschappij. We zijn nog niet zo ver dat hooggevoeligheid wordt geaccepteerd als ‘normaal.’

Als jij hooggevoelig bent, zul je beter dan anderen, heel goed jezelf moeten kennen, want anders loop je over van emoties. Lukken dingen in je leven niet, met veel teleurstellingen en chronische vermoeidheid tot gevolg. Ervaar jij nu dat het leven voor jou zwaar is. Zit je vaak in de put? Heb je moeite mee te komen met anderen en heb je de energie niet die anderen wel hebben? Wie weet ben je wel gevoeliger dan anderen en als je daar zelf geen weet van hebt en net zo wilt zijn als die anderen, loop je jezelf goed in de weg. Dan ervaar je meer tegenslag dan voorspoed in je leven. En wordt het tijd om eens te rade te gaan bij diegenen die er verstand van hebben en zo je ogen te laten openen.

Je kunt op een hele gemakkelijke manier erachter komen of jij hooggevoelig bent of niet. Daarvoor kun je de telefoon pakken en bellen met een medium. Je bent niet anders dan anderen, je voelt alleen meer dan een ander en dat heeft effect op jou. Zolang je er geen weet van hebt, worstel je voort. Zodra je er weet van hebt, kun je je leven anders gaan inrichten en een medium is de aangewezen persoon jou daarbij te begeleiden. Want een medium is ook hooggevoelig, heeft ook met zichzelf stappen moeten zetten, daarmee om te leren gaan en die stappen deelt ze graag met jou.

Door je hooggevoeligheid vang je veel meer de energie op van anderen. Die energie kan positief zijn, maar ook negatief. Hooggevoelige mensen hebben om die reden, dus veel meer last van emotionele schommelingen en kunnen daar vaak weinig aan doen. Door je onder mensen te begeven, gaan emoties vaak al direct alle kanten op. Is het dan verstandig maar zo min mogelijk anderen op te zoeken? Nee, want je wilt ook leven, genieten en gelukkig zijn. Maar hoe doe je dat als je hooggevoelig bent en bevattelijk voor de energie van anderen? Daar zijn tips en handvatten voor en die vertellen de mediums je graag.

Om al een tipje van de sluier voor je op te lichten, hierbij al wat tips en handvatten om om te gaan met je hooggevoeligheid. Sluit jezelf af door je armen over elkaar te kruizen tijdens een gesprek. Sla je benen over elkaar als je met iemand in gesprek bent. Zorg dat je leert luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft en daar naar te handelen. Zoek regelmatig de stilte op en mediteer. Laat nooit iemand je grens overgaan en durf deze aan te geven.

Leven met hooggevoeligheid hoeft niet nadelig te zijn. Sterker nog, kies een beroep waar je er van gebruik kunt maken. Zo zijn mediums, paragnosten, ook hooggevoelige mensen en gebruiken deze hooggevoeligheid om jou bij te staan in tijden dat jij het moeilijk hebt. Contact dus regelmatig een Wicca die jou op afstand kan healen, die je tip geeft om op de juiste wijze om te gaan met je hooggevoeligheid en die je helpt, anderen zo min mogelijk toe te laten in jouw energie.