Paragnost Eddie en Consulenten

Hooggevoelige mensen zijn hooggevoeliger.

Hooggevoelige mensen zijn hooggevoeligerHooggevoelige mensen zijn hooggevoeliger dan de meerderheid van de mensen.

Hun kwaliteit is dat hun zintuiglijke en buitenzintuiglijke waarneming sterker is dan die van anderen. De prikkels komen sterker binnen via hun hersenen.

Iedereen heeft een andere vorm van gevoeligheid, maar ‘Highly Sensitive Persons (HSP’s) kunen makkelijker narigheid ervaren in hun gewone leven, en hun contacten. Juist omdat ze gevoeliger zijn dan gemiddeld.

HSP’s ervaren makkelijke subtiele aanpassingen in energie, temperatuur, geur, geluid of licht.

Ze kunnen meestal niet tegen drukte, harde (valse) muziek, te fel licht, uiterste kou of hitte, en grote massa’s mensen. Zo kunnen ze letterlijk hoofdpijn krijgen van te harde geluiden, of te fel licht.

In grote mensen massa’s komt er teveel op hun af, er komen teveel prikkels binnen van verschillende mensen. Bij de één voelen ze hoofdpijn, bij de ander buikpijn, een ander is gestrest, die weer verdrietig enz. Omdat er zoveel tegelijkertijd binnen komt, kunnen ze het niet meer onderscheiden wat van hen, en wat van de ander is.

Daarom vermijden hooggevoelige mensen de drukte het liefst. Ze hebben het liefst diepzinnige gesprekken met gelijkgestemde Zielen één op één, of in kleine groepjes. In het juiste gezelschap, kan de HSP’s wel genieten, en zeer spontaan en geestig zijn.

Terugtrekken

Ze trekken zich veelvuldig terug, en voelen zich het veiligst in hun eigen omgeving, waarin zij zich bevinden in hun eigen energie.

Dit is trouwens voor de HSP’s heel erg belangrijk, want als zij geen tijd nemen om te ontladen, op te laden en bij te komen. Dan kunnen ze eraan onderdoor gaan. De chakra’s kunnen ‘verstopt’ raken, omdat de negatieve energie nooit afgevoerd wordt, en men krijgt een burn out, depressie, of één of andere ziekte.

Voor elke hoog sensitief persoon is aarden heel erg belangrijk, veel buiten zijn, te sporten, om terug te komen in hun lichaam. Vaak zitten ze teveel in hun hoofd, en piekeren ze teveel.

Ze zijn altijd bezig met andere mensen, wat zij van hen denken, of hoe ze anderen kunnen bijstaan. Ze cijferen zichzelf te vaak weg, omdat zij voelen wat hun omgeving van hun nodig heeft.

Daardoor hebben zij ook een te groot verantwoordelijkheidsgevoel (vaak al in de jeugd ontstaan), en moeten zij leren te delegeren, en loslaten.

Het HSP kind

Als kind hebben hooggevoelige mensen meestal niet geleerd om met hun emoties om te gaan. Het kan zijn dat ze als kind overspoeld raken door hun emoties, en regelmatig hebben ze zichzelf destijds een overlevings- strategie aangeleerd, om daarmee om te kunnen gaan.

Soms voelen ze juist helemaal niets meer. Of stappen ze heel makkelijk uit hun gevoelsbeleving, maar maken hierdoor minder contact met de werkelijkheid of hun omgeving.

Dit komt omdat ze door te overleven een dikke muur om zich heen gezet hebben. Dit beseffen ze zich niet, omdat ze toen nog klein waren. Vaak hebben deze kinderen daardoor veel trauma’s in hun jeugd op gedaan (niet begrepen voelen, buitenbeentje, veel gepest worden).

Zodra het HSP kind ouder wordt, merkt hij dat hij stil is blijven staan qua ontwikkeling. Het kost heel wat tijd en liefdevolle energie om die muur steen voor steen af te breken. En om de HSP’s zich te laten openen, om zijn emoties te leren uiten.

Het Innerlijke Kind is vreselijk beschadigd, en vaak is jarenlange begeleiding nodig om weer in balans te komen.

HSP kinderen hebben veel tijd nodig in de natuur, met dieren, daar voelen zij zich het prettigst. Van de natuur en dieren krijgen zij Onvoorwaardelijke Liefde terug. Verder hebben zij de aarding nodig. Dus zet ze op een sport die hen aantrekt.

Als HSP kinderen niet goed begeleid worden, kunnen ze als puber de verkeerde kant op gaan. Verkeerde vriendjes aantrekken, of vrienden, drugs gebruik enz.

De HSP is verslavings gevoelig omdat het wil ontsnappen aan de pijn op Aarde. Leer je kind dus al op jonge leeftijd dat het goed is om zijn of haar emoties te uiten. En geef hier zelf ook het juiste voorbeeld in.

Lieg nooit tegen je HSP kind, ze voelen het als je liegt! Dus als je je verdrietig voelt, vertel dat gewoon. Zodat zij al jong leren vertrouwen op hun intuïtieve gaven.

© Eddie

© Medium Arlette