Paragnost Eddie en Consulenten

Zoeken naar de waarheid

Zoeken naar de waarheid Zoeken naar de waarheid. Is dat niet het moeilijkste in het leven op aarde? Je waarheid vinden, niet de waarheid die ons sinds hoelang werd voorgeschoteld? Eerlijk zijn tegenover onszelf?
Naar de waarheid leven, die we verkondigen in prachtige woorden en het aanhalen van citaten?
Ons innerlijke kompas, ons hart volgen in alles wat we doen. Wie we werkelijk ZIJN?

Met onze aandacht terugkeren naar onszelf, in plaats van onze aandacht en controle te houden over anderen? Gaan daar niet de meeste gesprekken over?

Het moeilijkste in ons leven is in onze waarheid te weten wat die waarheid is. Ligt die waarheid vast? Of is dit eerder een hoopvolle gedachte? De hoop en de behoefte naar ‘vastigheid, houvast, zekerheid, onveranderlijkheid…’

Er is een plekje binnenin dat altijd weet wat je waarheid in het moment is.
Dat plekje zit in je hart. Om dat plekje te vinden is het nodig om het helemaal ‘stil’ te maken in jezelf, in een diepe stilte naar binnen te gaan, om die stem te kunnen ‘horen’, te ‘voelen’.
Maar als je die hebt gevonden en gehoord hebt, laat dan alles in je leven los, wat niet overeenstemt met je zielskleur of echt voor je voelt.
Je kunt dit binnen een nanoseconde voelen. Het moment dat het verstand komt kijken, belanden we in allerlei overpeinzingen, overdenkingen en worden we uit onze hartsfrequentie gehaald. En dat gebeurt echt ongelooflijk snel.
Je zult ervaren dat je heel wat mag loslaten en daar zit een gigantische uitdaging te wachten. Blijf ik in een relatie die me uit mijn kracht haalt, keer op keer.
Trek je je terug uit situaties waarin je ervaart dat je niet helemaal in je waarheid staat, helemaal jezelf kunt zijn, uit angst veroordeeld te worden of blijf je toch maar aanmodderen?

Leven vanuit jouw zielswijsheid kan tot heftige innerlijke turbulentie leiden en het is prima dat dit nu gebeurt. Aanvaard dat dit deel uitmaakt van een diepgaand transformatieproces: het gaat echt nooit over anderen, maar over jezelf.

De kelk van wijsheid wordt je op ontelbare manieren aangereikt. Geef aandacht aan de zogenaamde toevalligheden, signalen en tekenen die zich aan jou openbaren. Met een open hart kun je meer zien dan met je fysieke ogen.

Binnenin jou is ‘verlichting’ aan het groeien en wel langs mysterieuze wegen die je bewustzijn te boven gaan.

Word en wees stil, ga helemaal naar binnen, om bij je ware zielswijsheid te komen. Herken je dat je teveel met je toekomst bezig bent, of met wat er kan gebeuren met jouw toekomst zodat je vergeet dat jouw wijsheid altijd beschikbaar voor je is?

Herinner je dat die diepe wijsheid altijd aanwezig is.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45