Paragnost Eddie en Consulenten

Wat moet ik? Wat zal ik? Ik weet het niet.

Wat moet ik? Wat zal ik? Ik weet het niet. Wat moet ik? Wat zal ik? Ik weet het niet. Vervelend, frustrerend als je ervaart (nog) niet te weten waar je echte passie ligt. Je hebt er heel veel moeite mee om bij die passie en bevlogenheid te komen. Lastig om te horen dat je je passie moet volgen, als je niet weet of niet voelt waar die passie dan wel zou liggen. In die gesprekken wordt wel eens verzucht: ‘Vertel jij het maar eens, want jij bent helderziende, toch’?

Dat het niet op die manier werkt, wil ik toch graag in dit blog verhelderen.

In een reading wordt het meestal wel duidelijk waar iemands kwaliteiten en competenties liggen en dat is wat ik ook vertel. In de meeste situaties herkennen hulpvragers wat er voorhanden ligt. Het is al vaker verteld en dat is best ‘grappig’ dat dit nu nog eens aan de oppervlakte komt.

Wat ik als heel interessant ervaar, is om dieper in te kijken/voelen waarom iemand die kwaliteiten en competenties laat liggen. Bij het antwoord ‘ik weet het niet’ concurrentie’, ‘ik durf geen risico’s te nemen’, ‘ik ben te oud hiervoor’, ‘er is zoveel concurrentie’, ga ik een heel eind mee in de overtuigingen, die zich laten zien. Naast de vele redenen en overtuigingen is er slechts één grote dwarsligger en dat is angst.

Iemands angst weghalen, kan ik niet. De weg naar het omzetten van angst naar creëren en faciliteren ondersteunt iemand in zichzelf te vertrouwen. Overtuigen werkt averechts, omdat angst nog in de weg zit. Je gooit iemand die nog niet kan zwemmen in het water. De kans is groot dat die voor de rest van zijn leven geen duikje in het water meer zal wagen.

Dat het ook kan gebeuren dat iemand echt niet bij die passie kan komen, is niet gek. Dan kan ik vertellen wat ik zie, het slaat niet aan, het komt niet binnen.

In dit geval maken we samen een reisje naar je kindertijd. Waar beleefde je zoveel vreugde aan? Waarvan droomde je gepassioneerd? Wat wilde je worden? Was je gek op dieren en wilde je later dierenarts worden of met dieren werken? Liep je als kind dagelijks met de kleren van je moeder aan en droomde je ervan in een kledingzaak te werken of zelf een kledingzaak te openen? Toverde je je poppen om tot leerlingen en droomde je ervan les te geven? Of speelde je graag met je dokterstasje en droomde je ervan om voor zieken te zorgen? De voorbeelden zijn oneindig, want het kwantumveld waarin we alles creëren is oneindig, als je maar de verbinding legt met dat veld en jouw dromen.

In de meeste gevallen worden de diepste verlangens helder. De stap zetten om die dromen om te zetten naar daden is soms de moeilijkste stap. Hoeveel mensen scholen zich niet om, om met passie datgene te doen waarvan ze als kind al droomden? Heel veel!

Als je eenmaal helder hebt wat je echte passie is, doe dan datgene wat nodig is om die te realiseren. Als je het niet nu doet, wanneer dan wel?

Mijn boodschap is niet het kind met het badwater weg te gooien. Maak een actieplan, stippel de weg naar het realiseren van je droom uit. Laat ruimte voor wat zich ook op een natuurlijke manier kan ontwikkelen. Je hoeft geen strak plan te maken. Dat strakke plan is goed voor ondernemers die het plan nu eenmaal voor het systeem moeten klaarleggen, maar voor de rest? Door je twee breinen, je hoofdbrein en je hartenbrein, te verbinden met elkaar, creëer je meer dan je ooit had kunnen bedenken.

Niets of niemand kan jou tegenhouden, omdat JIJ de grootste creator bent in een gigantisch overvloedig universum.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45