Paragnost Eddie en Consulenten

Wat biedt jou een perfect leven?

Wat biedt jou een perfect leven?Wat biedt jou een perfect leven? Herken je bij jezelf of mensen om je heen die alsmaar verlangen om een ‘perfect’ leven te leiden? Zijn we geboren met dat verlangen? Ik weet het niet. Ik heb hierop geen eenduidig antwoord. Dat we volgens de ‘normen’ van de maatschappij geïnfecteerd zijn door het ‘virus’, daaraan twijfel ik niet.
Perfect zijn, perfecte partner, perfecte kinderen, perfecte werkgever, perfecte collega’s, perfecte vrienden, perfect huis…
Lees je mee?

Er was eens een man, die een perfect leven wilde leiden. Hiertoe besloot hij het ideale huis te bouwen. Hij bouwde een prachtige villa, met schitterende kamers. Hij schafte geweldige muziek aan, kocht de mooiste meubels en schilderde zijn huis in de meest schitterende kleuren. Na een paar maanden was zijn huis af en ging hij genieten van zijn perfecte leven in zijn perfecte huis. Schitterend!
Na een paar dagen echter, merkte hij dat er toch geluiden van buiten binnenkwamen die zijn rust verstoorden. Hij liet weer een paar werkmannen komen en zorgde ervoor dat zijn huis volledig geluiddicht werd gemaakt. Toen het klaar was, zat hij heerlijk te genieten van zijn prachtige leventje in zijn geluidloos mooie huis.

Toen zag hij echter een torretje over zijn vloer lopen. Weer liet hij werklieden komen, die al zijn ramen met kit dichtmaakten zodat er niets meer naar binnen kon. Weer zat hij na een paar dagen te genieten van zijn volledig geluiddichte huis met dicht gekitte ramen. Geweldig!
Na weer een paar dagen merkte hij echter, dat het zon- en maanlicht zijn huis binnendrongen en dat die zijn gemoedstoestand verstoorden. Dat was natuurlijk jammer van zo’n mooi huis. Dus weer kwamen de werklui en na een week hadden ze al zijn ramen geblindeerd, zodat er geen zon- of maanlicht meer binnen konden komen. Fantastisch!

Zo ging het met nog een aantal zaken: de mensen aan de deur, de brieven die binnenkwamen, de vogels op het dak en zelfs op een gegeven moment vond de man het heel erg storend zijn huis uit te moeten om de onvolmaaktheden van het gewone leven op straat te aanschouwen.

En zo werd zijn perfecte huis en zijn perfecte leven tot een verstikkende gevangenis, een kooi. Hij was zijn eigen cipier.

Het verhaal geeft het verschil aan tussen accepteren of niet accepteren.
Het is ook het verschil tussen pleziertjes en geluk. Het enkel en alleen vervullen van verlangens leidt tot pleziertjes en genot. Dit is echter niet hetzelfde als geluk. Geluk impliceert dat je ook kunt omgaan met ongemak, onvermogen en onvervulde verlangens. Dat is acceptatie.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45