Paragnost Eddie en Consulenten

Vorige levens

vorige levensVorige levens, Reïncarnatie, vorige levens, iedereen heeft er weleens van gehoord. Ook zijn er vele meningen over. Verhalen van kinderen die hele details over hun vorige leven weten te vermelden. Het blijft bijzonder. Sommigen gaan dan op zoek naar de details. Om dan tot de ontdekking te komen dat het daadwerkelijk gebeurd is.

In vorige blogs is het onderwerp disassociatie al weleens aangeraakt.

Vorig jaar was een jaar waarin het ‘mogelijke’ karma vanuit vorige levens verwerkt mochten worden, indien men dat zelf wilde en durfde. Het is niet even een doorwerken van emoties geweest. Voor velen zijn er diepe dalen geweest. Dat naast al de vele energetische zaken die gaande waren en nog steeds zijn.

Dit jaar komen veel mensen erachter dat men niet goed ingedaald is in het fysieke lichaam. Het energetische en fysieke lichaam behoren samen te zijn in één geheel met alle andere vormen van lichamen.
De eigen lichamen!

Niet altijd is dit direct aan te voelen, vaak indien men problemen ervaart die aaneengeschakeld lijken, wordt er aan de slag gegaan met de dagelijkse problematiek en beslommeringen.

Het kan voorkomen dat men al tijdens de geboorte niet is ingedaald. Een moeilijke bevalling kan daar debet aan zijn. In het leven van een persoon waarbij dit het geval is, lijken aaneenschakelingen te zijn van allerlei heftige en zware gebeurtenissen. Waardoor er verwarring kan ontstaan over de disassociatie door trauma’s in het huidige leven.

Indien men dan ook nog kinderen heeft gekregen, lijken deze niet echt mee te werken. Onafhankelijk of ze wel of niet zijn ingedaald. Veel van de huidige nieuw geborenen zijn extreem sensitief. Ze vangen dus alle emoties van de ouders op. Ze gaan naar school, waar ze alle prikkels van de omgeving opvangen. Sommige kunnen dan op school heel goed in het gareel lopen, maar gaan thuis ‘los’. Andersom kunnen ze op school ‘los’ gaan, maar thuis heel goed meekomen.

Feit blijft, dat ouder niet goed ingedaald is, met alle gevolgen daarvan. Waardoor zou dus kunnen zijn, dat de bevalling zwaar verliep. Of de ‘ziel’ hier dan voor gekozen heeft???
Een theorie is in ieder geval dat men ergens tussen de processen zelf gekozen heeft voor de ouders, om daar mogelijk iets te leren of af te maken.

Als erkend hypnosetherapeut kan ik verbaasd staan over hoe vorige levens een rol spelen in het huidige leven. Door ernaar terug te gaan in vertrouwde omgeving kan er heel veel opgelost worden. Meer nog begrepen worden. Dit is een goede weg. Echter indien men gedissocieerd is heeft het beperkt waarde of nut. Het is dus van groot belang om deze dissociatie op te ruimen en ermee aan de slag te gaan.

Daarna kan men naar vorige levens kijken, en naar dat wat er in het huidige leven plaatsvind. Het is het gehele plaatje waar dan naar gekeken dient te worden.

Hoe lastig of vervelend soms de huidige problematiek kan zijn. Het kan van groot belang zijn om eerst met de dissociatie aan de slag te gaan. Zodat de overige problematiek goed benaderd kan worden.

Zonder opnieuw in herhaling te vallen. Niet opnieuw in de vergelijkbare valkuilen te stappen.

Prioriteit is de disassociatie.

Medium Esther