Paragnost Eddie en Consulenten

Vereenvoudig je leven

Willen we dit niet ergens allemaal? Ons leven gemakkelijker maken? Vooral als dingen boven je hoofd lijken te groeien, moeten we erop letten geen beslissingen te nemen die voor nog meer chaos zorgen.Willen we dit niet ergens allemaal? Ons leven gemakkelijker maken? Vooral als dingen boven je hoofd lijken te groeien, moeten we erop letten geen beslissingen te nemen die voor nog meer chaos zorgen.

Anderzijds kunnen we ons meegesleept voelen in het soms dwangmatige manifesteren van overvloed, rijkdom. Ziedaar de vele webinars en workshops die ons de mysteries onthullen om in een zo kort mogelijke tijd rijk te worden. Er is niets mis met rijk worden of rijk zijn. Ik merk vaker de twee versnellingen: enerzijds de angst om alles te verliezen wat vergaard werd en anderzijds de behoefte aan vereenvoudiging.
Rijkdom is heel relatief. Een gouden kooi ziet er wellicht heel mooi uit, maar wie erin opgesloten zit, wil toch het liefst ontsnappen.
Alles wat we nodig hebben, is er al lang. Er is zelfs meer dan we nodig hebben.
Kijk maar eens naar wat de natuur ons geschonken heeft? Wat een rijkdom of niet? Of vinden we dit ondertussen zo evident tot er zich een ramp voordoet en we moord en brand roepen? Ja, helaas. Tot dan is alles onder controle.
Het probleem is niet dat we te weinig hebben, maar dat we veel te weinig zien en waarderen wat we hebben.
Omdat we wat wij normaal vinden niet naar waarde weten te schatten, streven we altijd maar naar meer en meer.
We willen meer informatie, meer computerspelletjes, een grotere keuze aan tv-series, automodellen en natuurlijk meer geld.
En ooit komen we vast te zitten in die overvloed. Want hoe meer we hebben en hoe meer we moeten doen, hoe moeilijker en vermoeider ons leven wordt.
Veel mensen zijn die overvloed ondertussen hartsgrondig beu en verlangen naar meer rust, meer eenvoud.
Stoppen met het voortdurend streven naar meer. Als je er even over invoelt en je zuiniger zou omgaan met je kostbare levensenergie in plaats van die te verspillen in de consumentenwereld. Wat zou er kunnen gebeuren en wat denk en voel jij hierbij? Ontdekken wat écht belangrijk is en waardeer het. Je hebt niet nog meer vrienden, meer erkenning of meer dingen nodig om gelukkig te zijn. Dankbaarheid ontwikkelen is de grootste rijkdom voor een in eenvoud vredig leven. We zeggen snel dat we ons dankbaar voelen als we iets hebben ontvangen. Maar eenvoudig dankbaar zijn voor het leven op zich, dankbaar voor elke nieuwe dag die ons zomaar gegund wordt, dankbaar om te leven in een prachtig bezield lichaam.
Dankbaarheid prevelen omdat je iets hebt gekregen is oppervlakkig en vliegt snel als een vluchtig geurtje weer weg. Dankbaarheid die je voelt vanuit je hart zorgt ervoor dat je hart helemaal in zachtheid opengaat en leidt naar tevredenheid. Vrede voelen in je hart. Als je in de avond naar bed gaat, denk dan voor je gaat slapen aan minstens 5 dingen die je die dag hebt beleefd en waarvoor je je dankbaar voelt. Maak er een gewoonte van en breid je dankbaarheidslijstje uit.
Onderzoek voor jezelf wat je echt nodig hebt. Zodra je weet wat je niet langer wilt vasthouden, kan je je bevrijden van al het overtollige. Noteer het antwoord op de volgende vragen, of loop je vragen in gedachten langs:
– Waarvan wil jij je graag bevrijden? Wat belast je? Vind minstens 5 dingen.
– Welke bezittingen betekenen veel voor je en wil je niet kwijt? Vind er minstens 5.
– Welke spullen heb je eigenlijk niet meer nodig? Heb je echt al die kleren, meubels, boeken enz…nodig? Loop in gedachten door je woning en bekijk alle spullen, boeken, meubels, kleren, cd’s. Wat staat of ligt daar zonder dat je er echt ooit naar kijkt? Welke spullen heb je al een jaar lang niet meer gebruikt? Welke spullen zijn kapot en nemen ruimte in in je huis? En welke liggen je op dit moment echt na aan het hart?
Laat los wat je alleen maar belast. Bevrijd je uit de dwang van de overvloed en maak je leven eenvoudiger en ongecompliceerder, dag na dag.

Warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com