Paragnost Eddie en Consulenten

Spiritueel Chutzpah. Wat is dat..

Spiritueel Chutzpah. Wat is dat.. Ik zal eerst de ‘’gewone chutzpah’’ uitleggen ;-) Het woord komt uit het Jiddisch/Hebreeuws, en het heeft twee versies,Ik zal eerst de ‘’gewone chutzpah’’ uitleggen 😉
Het woord komt uit het Jiddisch/Hebreeuws, en het heeft twee versies, en één daarvan is het woord gotspe (afgeleid van Chutzpah) wat zoiets betekend als, hondsbrutaal, asociaal, niet invoelend, niet gepast. ‘’Het is een Gotspe’’.

Maar de andere kant van het woord herbergt een schat aan energetische durf in zich.
Het is al een oud woord en daardoor is er niet echt een alles omvattende vertaling aanwezig in een andere taal.
Maar we zouden het kunnen samenvatten als: ongelimiteerde durf, de kwaliteit hebben om buiten de lijntjes te denken en iets tot een succes te maken, om alle conditioneringen overboord te gooien en er écht voor te gaan..
Een sterke combinatie van on-bevreesdheid en onverbiddelijke strijd naar geluk. Met een vleugje kracht om dingen te doen en de dingen ook te zeggen. In het Nederlands zeggen we dan:
‘hij/zij heeft ballen’ J.

Voorbeelden van een zakelijk Chutzpah in ons dagelijks leven zijn: Airbnb, Uber. De kracht hebben om de monopoly positie van hotels en taxi centrales te doorbreken, maar ook een coolblue en thuisbezorgd.nl.

Medisch Chutzpah is het voorbeeld dat een man, een vreselijk auto ongeluk heeft gehad en zijn benen niet meer kan gebruiken, en terwijl de arts vertelt dat deze persoon nooit meer kon lopen, zei de patiënt: echt wel, en weldra produceerde hij een robot skelet waardoor hij weer kon lopen, en dankzij deze man en zijn Chutzpah hebben honderden mensen nu weer een toekomst met geluk en vreugde wat bijna niet meer voor te stellen was.

De man Daan Rosengaarde met zijn eco revolutionaire uitvindingen. Dat kan een voorbeeld zijn van klimaat Chutzpah

Zelf zie ik mij graag een bries van de mediteraanse zee opsnuiven tijdens het genot van een bordje humus in het land van melk en honing, met al zijn schoonheid. En zoals in veel grote steden verhuren ze op de boulevard van Tel Aviv segway’s wat mijn aandacht trok. En vroeg een man met zo’n Seg waar ik zo’n ding kon huren? “bij mij zei hij” en kreeg meteen ‘n (route)kaartje, en hij vroeg daar 40 Shekel voor, ook waar ik die ‘segway’ na 2 uurtjes moest inleveren. (daaraan gekomen zag ik, huren voor 5 uur voor 50 Shekel)!!
Commercieel en hebberig?? Nee dit is Chutzpah. (lachen toch…..J)

Enfin,
Nu weer naar het begin, wat zegt dat nu over de spirituele wereld en zijn chutzpah?
Want wat we zien in deze wereld, is dat mensen vrij vaak blut zijn of weinig te besteden hebben als ze in de alternatieve/spirituele wereld duiken.
Oké het kan een keuze zijn als we zogenaamd ‘het licht’ gezien hebben om dan spirituele hippie kleding te dragen. Maar met de nieuwe amuletten van boeddha om ons nek daar kunnen we niet de huur mee betalen, helaas. Maar deze werelden kunnen hand in hand gaan.
Dat zien we bij het podcast initiatief van ‘eindbazen’ van Wiggert Meerman en Michel Vos.
Zijn ook hofleverancier van het merk Nootrofit. (energie is een afgeleide vorm van geld)

Een Deepak Chopra, die in het hartje van New York een wellness centrum heeft voor de Rich and Famous te laten sporten, a duizenden euro’s aan abonnement kosten.

Iemand die een spirituele evenement organiseert met een mager netwerk en waarvan de deadline over 4 weken is. Dat is chutzpah.

Spirituele winkels afgaan, en een tafeltje huren omdat je heel goed weet, dat wat jij te zeggen hebt, van hoog kwalitatieve waarde is. En jezelf financieel ook op durft te schalen.

Maar ook je zelf gebrouwde bier op de markt brengen, en een grote advertentie maken met daarop de boodschap: ‘’alleen in de betere supermarkten’’. Dat gaat een hit worden J.

Chutzpah; iemand die iets creëert wat niemand ooit had gedacht of voor mogelijk had gehouden. Breken uit beperkingen, breken met dijken, en zelf borders aanleggen. Uit de comfortzone en dan springen!

Lief Mensch
Zeit gezunt.
Mazzeltov J