Paragnost Eddie en Consulenten

Scheppende liefde

liefdeScheppende liefde. Elke mens mag zich herinneren over een enorme scheppingskracht in plaats van zich overgeleverd en machteloos te voelen. Scheppingskracht waarin het mannelijke en vrouwelijke samensmelten.

Door de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf ruimte te geven, kunnen we dieper voelen wat bij de anderen leeft. Nu wordt nog vaak gedacht hoe een man of een vrouw zich moet gedragen, hoe ze zich moeten kleden, hoe ze zich moeten onderscheiden van elkaar.
Dit stelt ons vermoedelijk gerust. Op dit moment nemen we een gigantische verandering waar in de zoektocht van zowel mannen als vrouwen om zichzelf te zijn. Het wordt gemakkelijk gezegd om jezelf te zijn, alleen in een maatschappij waarin nog zoveel aan stereotypen kleven, is dit een uitdaging.

Een man die op hoge hakken loopt, een vrouw die zich in een kostuum tooit. Laat ons eens eerlijk met onszelf zijn en naar de eerste gedachten kijken die instant naar boven komen.
Vrouwen lopen spontaan arm in arm, lopen ze hand in hand dan is dat voor sommigen al de waarheid dat ze lesbisch zijn. Mannen die hand in hand lopen? Die hebben in onze gedachten zeker en vast een relatie. Stelletje homo’s. Wie zegt dat dit de waarheid is? Waarom kunnen mannen niet hand in hand lopen als goeie vrienden? Hoe verknipt, krom en onbewust van alle associaties zijn wij geworden? Het enige wat ons dwarsboomt om in liefde te zijn is onze verknipte en absurde kijk op de realiteit. Niets is wat het lijkt.

Er worden voortdurend conclusies getrokken over wat we zien en denken te weten. Als ik zachtjes over iemands rug strijk, of iemands handen aanraak. Wat denk je dan onmiddellijk? Welke gedachten, conclusies en oordelen trek je dan?
Wat weet jij eigenlijk over mij en de persoon die ik op een zachte manier aanraak? Niets, helemaal niets. Dat zijn jouw gedachten en aannames en die gaan een eigen leven leiden. Gedachten die een eigen leven gaan leiden zullen enkel jou in de ban houden. Je bent een slaaf geworden van je gedachten.

Kan je ook liefdevolle gedachten ervaren in wat je waarneemt? Heb je jezelf al de vraag gesteld waarom zachtheid je misschien beangstigt of waarover je een oordeel velt? Wat raakt jou in het zien van zachtheid tussen mensen? Waar zit jouw diepste verlangen?
Mogen we dan elkaar leren kennen, elkaar liefhebben als scheppende wezens en elkaar als gelijke zien? Is dat niet waarnaar we heel diep verlangen? Scheppende liefde zonder oordeel.

Maak ruimte voor wie jij bent, dan maak ik ruimte voor wie jij bent. Anders zal ik mezelf nooit kennen en zolang ik mezelf niet ken, kan ik jou niet kennen.

Een zeer inspirerende roman die ik van harte aanbeveel is ‘De Holist’ van Bob Kukler (Box 80).
© Mieke

Warme hartegroet
Mieke Box 45