Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Ware KRACHT

Reflectieblog Ware KRACHTReflectieblog Ware KRACHT. Wat is dat eigenlijk in je eigen ware kracht staan. En waar vind je je ware eigen kracht? Ik hoor veel mensen dat ze eindelijk in hun kracht staan. En tegelijk neem ik in de onderstroom soms waar dat er ook flink gewiebeld wordt. Wat denkt de ander nu over mij, nu ik in mijn kracht sta? Ben ik nu egoïstisch? Er zijn vrienden die me niet meer zo leuk vinden en het contact hebben verbroken. Ben ik dan toch niet zo goed bezig?
Maar goed. Wat is dat dan in je kracht staan en hoe doe je dit uiteindelijk? Hoe voel je dit? Waar voel je dit? Hoe ervaar je je kracht in jezelf?
Als je lang genoeg ervaren hebt, je eigen autoriteit uit handen te hebben gegeven aan iets of iemand anders, dan kun je al een tijdje ervaren dat je hierin verandering wilt brengen. Het is niet altijd gemakkelijk, omdat je onbewust toch rekening houdt met reacties van de omgeving. Innerlijke autoriteit gaat over veel meer dan je zin doordrijven zonder rekening te houden met de omgeving of de omstandigheden. De omgeving kan die verandering anderzijds wél ervaren als egoïstisch.
Als je het patroon herkent van eerst toelating of goedkeuring te vragen aan je partner of je ouders, dan leg je je autoriteit en beslissingsrecht in handen van je partner of je ouders. Om maar twee voorbeelden te geven. Afhankelijk van of jouw vragen passen binnen de context van het systeem, kun je ervaren hebben dat je iets wat voor jou wel heel belangrijk was, toch niet hebt gedaan. Op een bepaald moment ervaar je dat je afhankelijk bent geworden van goed- of afkeuring en je ervaart meer en meer tegen je zielskleur en zielsplan in te gaan.
Blijven vasthouden aan de autoriteit buiten jezelf omdat je bang bent dat mensen van je weg kunnen gaan werkt innerlijk conflicterend. Van binnen ervaar je boosheid, frustratie, irritatie tot je er mogelijk depressief door wordt. Depressie is in dit geval een signaal van je Ziel.
Als je vanuit je Ziel leeft dus vanuit je ware kracht en authenticiteit, hoef je niemand te domineren en te manipuleren en laat je jezelf niet domineren en manipuleren. Onder deze twee patronen zit angst. En die angst mag ieder voor zichzelf gaan onderzoeken.
Zie het als een weg om uit te breken uit alle valse voorwendselen dat je pas geliefd bent als je bereid bent te luisteren naar elke uiterlijke autoriteit, die denkt het beter te weten dan jijzelf.
Daarin ligt het gebruiken van macht op een meestal dubieuze manier. De omgeving die de macht heeft of denkt te hebben om je emotioneel te kleineren, financieel een lesje te leren, te onterven weegt niet op tegen jouw innerlijke kracht. Die laat zich niet langer bang maken, die laat zich niet langer in met wat de buitenwereld hiervan vindt. Niemand kent jouw zielsplan en zielskleur. Macht misbruiken is geen teken van kracht maar onmacht.
Iemand die vanuit innerlijke kracht is wie hij is, heeft niet zoveel woorden meer nodig om zichzelf kracht bij te zetten. Het wordt vaker heel stil en in die stilte is een stille kracht van de Ziel aanwezig.
Accepteer dat je een innerlijke plek hebt van goddelijke kracht.

©Mieke
Hartelijke groet
Mieke Box 45