Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Spirituele leiding

Reflectieblog Spirituele leidingReflectieblog Spirituele leiding. Vaak vertellen ouders over de paranormale begaafdheid van hun kind/kinderen. Graag een inleidend blogje rond kinderen en spiritualiteit.
Ook al wordt ervaren dat kinderen nog zo begaafd zijn, ze moeten niet te kijk worden gezet, omdat begaafdheid geen circusact is. Kinderen zijn meestal spiritueel hoog begaafd en incarneren in deze tijd met de boodschap om ons te herinneren wie wij werkelijk zijn. Hen op een voetstuk zetten heeft geen enkele zin, dan heeft slecht tot resultaat dat je leren om de aandacht te trekken. Volwassenen zijn hier dus debet aan en niet omgekeerd.

Het creëert een vertekend beeld van het kind waardoor het als medium belangrijker wordt dan de boodschap.
Omdat kinderen al zoveel lijken te weten, zo wijs zijn voor hun leeftijd, worden ze door hun omgeving opgehemeld,, grenzen vervagen daarbij nog eens een keertje waardoor ze zelfs het hele gezin dreigen te domineren. Zo wordt het kind dat was bedoeld als een geschenk aan de wereld een heel zelfzuchtig en gaat steeds meer de aandacht naar zich toetrekken. En dat is niet de bedoeling.
Voor spiritueel begaafde kinderen is hun begaafdheid hun werkelijkheid. Het is anderzijds de samenleving die deze kinderen labelt als ‘anders.’ En ook al zijn deze kinderen ‘wetend’, het zijn nog steeds kinderen die ondersteuning en leiding nodig hebben op deze wereld. Ook is het belangrijk hun begaafdheid op een wijze en constructieve manier te ondersteunen.

Het kind zijn ervaringen laten delen, open vragen stellen en echt luisteren zijn het allerbelangrijkste. Vaak is er niet de rust en wordt niet de tijd genomen, waardoor er slechts met een half oor wordt geluisterd.
Oude gezinspatronen doorbreken, samen met het kind of de kinderen zoeken naar betere werktuigen om de verandering te creëren waarvoor nieuwetijdskinderen geboren zijn. Kinderen alle kansen geven om te zijn wie ze werkelijk zijn vraagt dat volwassenen, ouders ,opvoeders, leerkrachten zelf heel eerlijk en integer in het eigen leven staan. Spirituele leiding voor kinderen gaat dus om iets veel groter dan te koop lopen met de begaafdheid van het kind. Hoe kan een kind zich als spiritueel -kosmisch wezen herinneren wie het werkelijk is en wat zijn zielsbijdrage is, als het als zielswezen niet wordt erkend, als het geïnfecteerd wordt met alles wat zich binnen het oude paradigma afspeelt?
In de Nieuwe Tijd mag er anders worden omgegaan met spiritualiteit en zeker met kinderen die met een heel andere boodschap hun intrede doen. Kristalkinderen en Sterrekinderen mogen dan overal toe in staat worden geacht, toch hebben ze het nodig dat we wereld op een zeer diep niveau naar hen luistert zodat ze hun doel kunnen bereiken en op de beste manier veranderingen kunnen creëren.
Kinderen hebben meer dan ooit krachtige leiding nodig vanuit waarheid en oprechtheid. En daar ligt wel een boodschap voor volwassenen klaar.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45