Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Liefde zoekt jou

Reflectieblog Liefde zoekt jouReflectieblog Liefde zoekt jou. Je bent op zoek naar liefde. Je zoekt de ware liefde. Echte liefde. Eeuwige liefde. Je persoonlijke ervaringen zijn heel divers, één ding is duidelijk. De ware, echte, eeuwige liefde ontglipt je telkens. Je blijft op zoek, al ontken je dat je op zoek bent. Je ontkent dat je diep in je hart twijfelt of de ware, echte, eeuwige liefde wel bestaat. Maar je blijft toch op zoek naar dié ene grote passionele liefde.

Ik draai het nu even om omdat ik heel vaak in gesprekken opmerk dat velen in een gedachten stroom blijven hangen.
Bij de vraag of je van jezelf houdt, antwoord je onmiddellijk met ja. In een verder gesprek neem ik iets anders waar, dat haaks staat op zelfliefde. En toch vertel je overtuigd dat je van jezelf houdt. Waarom jezelf overtuigen of mij overtuigen dat je van jezelf houdt. Onvoorwaardelijk.

Je bent bang niet aantrekkelijk te zijn want je hebt geen maatje 36 en zelf zie je jezelf toch als iets te mollig. Dat kan dat je in een mollig lichaam verblijft, en toch voel je je gezond, vitaal en krachtig. Is er iets mis met een maatje meer, of iets ronder te zijn dan je vriendin of collega? Dit is één voorbeeld van de ontelbare voorbeelden waarin ik opmerk dat we echt niet onvoorwaardelijk van onszelf houden.
Iedereen kijkt naar elkaar, maar met welke blik kijken we naar elkaar? Waarom doen we dit? Waarom niet gewoon blij zijn. We kennen niet anders, zo zijn we opgevoed, zo zijn we gevormd. Met een zeer vertekend beeld over onszelf. We zijn ons als eerste gaan identificeren met ons lichaam. Zowel mannen als vrouwen hebben hiermee te dealen. Enkel dieren zijn wie ze zijn.

Eigenlijk is het ironisch om waar te nemen dat er op een zeer diep niveau een grote weerstand is aan liefde. Je hebt al eerder je vingers verbrand, verlaten, bedrogen, teleurgesteld, opzij geschoven, gekwetst door een of andere minnaar. Moeten we de grootste liefdesrelatie hierdoor laten besmeuren, met dezelfde bittere verwachtingen die je hart op slot hebben gezet?
Met wie anders dan jezelf mag je eerst de grootste liefdesrelatie aangaan, zodat je je hart kunt openen? Uitreiken naar jezelf waarbij je de liefde en innerlijke geliefde voelt samenvallen. Je bent liefde en de geliefde tegelijk. Wat wil liefde aan jou geven? Wat wil jij ontvangen van jouw innerlijke geliefde? Wat ik hierbij voel is dat het niet gaat over anderen die je als leuk, aantrekkelijk of opwindend lichaam zien, maar dat jij jezelf van binnenuit kunt ervaren als heel en perfect.

Als je dit als moeilijk ervaart, is het nu het moment om heel zachtjes, heel voorzichtig, om te kijken naar de muren die je ooit tussen jezelf en liefde hebt gezet. Muren van angst voor verlating, afwijzing, bedrog, twijfel gebaseerd op heel oude pijn zonder inhoud.
Je bent zoveel grootser dan die afbrokkelende muren. Ze zijn gecreëerd voor de sloop en niet om te vereren of te bewonderen. Maak een begin met het weghalen van de stenen waarvan je onterecht dacht dat ze nodig waren voor je welzijn, bescherming en veiligheid.
Je hoeft niet te staren naar de oceanische wereld van liefde, je hoeft niet langer aan de rand te blijven staan. Je kunt er nu voor kiezen om alle overbodige lagen los te laten.

Neem het risico om het goddelijke wezen dat je bent lief te hebben, onvoorwaardelijk. Liefde vertelt jou dat jij liefde bent. Liefde zoekt jou. Kun je liefde binnenlaten en dit heilig verlangen aandacht geven?

Inspirerende liefdesgroet
Mieke Box 45