Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Doe je ding op jouw manier

Doe je ding op jouw manierReflectieblog Doe je ding op jouw manier. Er zijn zo van die momenten dat ik mezelf de vraag stel of ik de ander zijn of haar ding laat doen op eigen wijze. Ik kan dat recht voor mezelf wel claimen, maar sta ik er ook bij de ander in diezelfde mate in?
Dat zijn zo van die veelvuldige zelfreflectiemomenten, vaak na een spiegelmoment. Hoe kun je anders tot zelfreflectie komen nadat iemand je iets van je gedrag heeft getoond waar iets wringt.

Als je bij jezelf kijkt, herken je dat je het soms wel eens moeilijk hebt om de ander echt helemaal op zijn manier zijn ding te doen. Misschien denk je dat je de ander hierin volledig vrijlaat omdat je er niets over zegt, maar wat denk jij er werkelijk over?
Ik verneem wel van mensen in een gesprek dat diegene beter niets zegt, omdat deze persoon eigenwijs is, koppig, lessen moeten leren enzovoort. Je laat de ander wel zijn ding doen, maar in je gedachten vertel je iets helemaal anders.

Op het eerste gezicht lijkt het een ander verhaal, doch als je heel eerlijk bent met jezelf, dan komt het op hetzelfde neer. Je laat de ander het wel uitzoeken en toch ervaar je je eigen dubbelzinnige houding.
Non-verbale communicatie spreekt ook boekdelen. Je laat de ander zijn ding doen, en in lichaamstaal laat je de ander voelen dat het je toch ergens dwarszit. Er ontstaat dan heel snel ruis en een nare energie. Het wordt niet uitgesproken, het niet-uitgesprokene kan een eigen verhaallijn creëren. Een veelgehoorde zin ‘ zoek het maar zelf uit of dat hij het maar lekker zelf uitzoekt’. Herkenbaar?
Right. Iedereen heeft het recht om dingen zelf uit te zoeken en dat recht claimen we zelf ook. Waarom we het dan soms zo moeilijk hebben, datzelfde recht aan anderen te gunnen, heb jij daar enig idee over hoe dit komt?
Als ik advies vraag aan iemand die ik consulteer, ga ik niet aan diegene vertellen hoe hij/zij zijn ding moet doen. Het gebeurt wel eens een keertje dat een klant aan mij komt te vertellen hoe ik mijn werk zou moeten doen, hoe ik een consult moet geven. Wel meneer of mevrouw, stel je even voor, jij bent werknemer en jij doet je werk al jaren en je werkgever is blij met het werk dat je doet. Jijzelf bent ook blij met de waardering en het werk. Plots komt daar een collega van een andere dienst en die komt jou vertellen hoe jij je werk moet organiseren. Retorische vraag.

Als ik naar de bakker ga om iets lekker te kopen, vertrouw ik erop dat deze bakker de beste ingrediënten gebruikt .Ik ga hem niet eerst ondervragen hoe hij zijn broodjes bakt en welke ingrediënten hij gebruikt, of hij wel een bakkersopleiding heeft gevolgd en waar zodat ik dat ook nog eens kan uitpluizen.

Het controlegedrag schiet soms zodanig door, dat we niet anders kunnen dan daar enige spiegels te laten zien. Het is ieders geboorterecht zijn ding te doen op een eigen unieke en authentieke wijze en dat gaat voorbij aan de ‘rollen’ die we hier op aarde allemaal neerzetten. Het zijn slechts rollen waarop we elkaar en onszelf vastnagelen.
Blijkbaar is dat zeer moeilijk om elkaar in die eigen unieke authentieke kleur te laten. En dat betekent niet dat je je moet afsluiten voor wat anderen waarnemen, alleen hebben we nog niet echt onder de knie wat het onderscheid is tussen waarnemen en oordelen.

Als ik het woord waarnemen hanteer in een belichting, neem ik ook de reactie waar van iemand die dit woord als wel heel vreemd ervaart en niet thuishorend in spirituele wereld. Het is gebaseerd op het oude taalgebruik van voorspellingen doen, dat weer verbonden is met een ander bewustzijnsveld. Op aarde zijn we nog steeds in een heel laag bewustzijnsveld en daarmee verbonden zijn ook de woorden die we gebruiken in datzelfde bewustzijnsveld.

We weten dat we als bewustzijns-en transformatiecoaches een ander bewustzijnsveld creëren, samen met mensen die hiervoor openstaan. Creëren we in de oude wereld mee via verhalen waarin mensen blijven vastzitten of creëren we mee vanuit de nieuwe tijdsenergie waarin mensen zich herinneren wie ze zijn en hierin hun verantwoordelijkheid willen aanpakken? Dat wordt voor de komende periode de grote afsplitsing die enkel te maken heeft met deze transitie, met onder meer Uranus in Stier.
Hierbij mag iedereen zijn ding doen op eigen unieke authentieke wijze. De enigen die hier alle verantwoordelijkheid in dragen zijn wijzelf, zonder hiervoor verantwoording te moeten afleggen. We zien het overal gebeuren in relaties, in vriendschappen, in contacten: controle, beheersing en manipulatie.
En dit is toch niet meer waar wij voor staan?

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45