Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog De juiste vraag

De juiste vraagReflectieblog. De juiste vraag. Om de juiste antwoorden te ontvangen is het formuleren van de vraag belangrijk. De juiste vraag vind je diep in je bewustzijn. Je vraag glashelder uitspreken en begrijpen wat je wilt vragen en waarom.

Het kan heel dubbel voelen omdat de juiste vraag stellen je denken aanspreekt. Je drukt je uit in woorden. Een paar lagen dieper kun je je vraag laten ontstaan vanuit je hart. Je drukt je uit bezielde woorden. Het voelt anders.

Vragen die je hart beroeren raken alles in je aan waarover jij je onzeker, angstig, kwetsbaar voelt. Vragen die ontstaan vanuit het denken, je hoofd zijn mentaal en oplossingsgericht.

‘Wat denkt hij/zij over mij?’ is een vraag die ik niet kan beantwoorden. Ik stel je de vraag wat er in je hart leeft, wat je voelt, in welke plek die vraag bij jou ontstaat. Zelf moet ik die vraag niet invullen. Ik help je over de drempel heen om de vraag met die persoon te delen.

‘Ik durf het niet.’ Wat zou er kunnen gebeuren als je een hartsheldere vraag stelt?
Duik diep in je hart en voel wat er werkelijk in je omgaat. Ook dat vul ik niet in voor jou. Kom je bij die essentie dan kun je dit delen en voel ik van hart tot hart wat er in je omgaat. Je bent daar welkom mee. Voel je ook welkom met wat jouw hart voelt.

In je hart voel je waar het om gaat, wordt je vraag helder. Je valt in je hoofd en je hart samen met je vraag. Enkele stappen zetten over die drempel. Je hoofd laat de stemmetjes zachter worden want je hart leidt en draagt de regie.
Je laat je vraag opborrelen uit je hart en met liefde tot uitdrukking komen.

Het is heel goed mogelijk dat de vraag zich oplost en oplost in een gevoel. Het antwoord op je vraag ontvouwt en onthuld zich in het perfecte moment in perfecte helderheid.
Er worden patronen doorbroken, er ontstaat meer rust in je hoofd en je hart. Alles valt op z’n plek.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45