Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Dagdromen

Reflectieblog Dagdromen Reflectieblog Dagdromen. Is het je al opgevallen dat je bijna niet kunt ontsnappen aan druk bezig zijn, druk met dit en druk met dat. Altijd maar druk. Je verzucht dat je voor niets tijd hebt, geen tijd kunt vrijmaken voor jezelf.

In mijn vorige blog ‘Heerlijke Nieuwe Wereld’  heb ik een tipje van de sluier opgetild. We worden allen druk bezig gehouden, zodat er geen tijd meer is om na te denken. Sommigen vinden hier en daar nog een gaatje om te dagdromen, maar worden al snel tot de orde geroepen. Dagdromen zou wel eens kunnen leiden tot het ontsnappen uit het slavenkamp. En toch merk ik dat steeds meer en meer mensen zoeken naar een uitweg.

Dagdromen kan veel verder gaan dan het leegmaken van je hoofd. Soms zeggen we dat we ons hoofd moeten leegmaken terwijl we ons dan eerder gericht focussen op ons hoofd. Ons hoofd leegmaken kan ons een stapje verder brengen om het bewustzijn helemaal te bevrijden van onze geest.

Kunnen we het nog stil maken in onszelf, met alle afleidingen als mobieltjes, radio, televisie, het lawaai om ons heen? Nog maar net het bed uit, de radio- televisieknop wordt omgedraaid, druk in de weer met berichtjes sturen, even nog snel mailtjes lezen en beantwoorden. Kinderen volgen dezelfde gewoonten. Het is normaal. Is dat werkelijk wat jij hierbij voelt?
Als we er niet alert op zijn, worden we voortdurend afgeleid. We hebben geen tijd meer om bij onszelf te komen. Als robotten herhalen velen de dagdagelijkse handelingen: opstaan-werken-eten-slapengaan. En in de weekends volgt in sommige gevallen uitgaan om daarna uitgeblust op de bank te hangen.

Lees ik vandaag dat één van de ministers uit mijn geboorteland met strenge kordaatheid de meest achterlijke uitspraak doet. Wij, slaven en onderdanen zullen naar de toekomst toe nog langer moeten werken, concreet gaan we richting 68, 69, 70. Uitleg: hoe hoger de leeftijdsverwachtingen, hoe hoger de pensioengerechtigde leeftijd. Er staat onze kinderen een fantastische toekomst te wachten, niet? En toch blijven we dit massaal pikken en slikken.

Stakingen lossen dit probleem niet op, de machtige bewindvoerders blijven de lijnen verder uitrollen. Massa’s geld wordt verspild voor het voeren van verkiezingscampagnes. En wij betalen uiteraard mee aan dit circus. Er wordt eerder geld geïnvesteerd om oorlogje te spelen, de lucht te vervuilen, kraantjeswater te promoten (terwijl wij weten welke toxische stoffen in ons drinkwater zitten) om Big Pharma draaiende te houden die alternatieve holistische behandelwijzen saboteert en afstraft? Een arts uit mijn geboorteland die het aandurft om met een kritische kijk de gevolgen van vaccinaties aan te kaarten, na jarenlang onderbouwd onderzoek. Deze dreigt voor de orde der geneesheren te moeten verschijnen, geschorst te worden tot zelfs beroepsverbod. Hij is een gevaar voor de samenleving. Wij steunen hem uiteraard pro-actief en kijken niet weg van deze situatie. Past het niet in het circus, verkoop je je ziel niet aan de duivel, dan zul je het wel geweten hebben. Is dit normaal? Neen. Maar toch loopt de massa er met open ogen in.

Maar geld voor een leefbaar pensioen is er niet. We mogen nog bijklussen als we met pensioen zijn. Oh, wat een heerlijk recht? Excuseer. Meen je dat nu dat we ons hier echt dankbaar moeten over voelen? Is dit normaal? Ja, velen zijn dankbaar en vinden dit normaal. Ik niet. Dit is wederom bepaald door de machtige elite, die bepaalt wat wij nog ‘mogen’ en ‘niet mogen.’
Samengevat creëert deze manier van leven angst. En dat is precies de bedoeling van het leven in de matrix. En velen van ons zijn zwaar geïnfecteerd door deze angstvirus. Angst waardoor we niet tot onze oorspronkelijke scheppingskracht komen.

Wij hebben kiesplicht. Wie durft het aan om het niet te doen en dit dan massaal? Een enkeling heeft het lef om niet komen op te dagen. Gevolgen in België: een fikse boete is wat we zeker mogen verwachten. Wat nog meer, ook dat wordt bij de wet bepaald. En wij denken vrij te zijn? En dit is nog maar één voorbeeld. Voor hen die ontwaakt zijn, is dit een shock. Dus waarom niet weer indutten, de ogen en oren sluiten en braaf meelopen als schapen? Of creëren we een andere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen?
Tijd vrijmaken om alleen met onszelf te zijn waardoor ons superbewustzijn een steeds sterkere verbinding maakt is een weg. Ons voorstellingsvermogen wordt geprikkeld. We kunnen vanuit vele multidimensionele velden inspirerende ideeën ontvangen die bijdragen aan vreedzame veranderingen.

We kunnen wat we ervaren als de toekomst, veranderen door te veranderen wat we zijn in het NU; de werkelijkheid die we ervaren bestaat uit veel mogelijkheden en waarschijnlijkheden die zich via onze waarneming kunnen manifesteren.
Het gaat dus niet zozeer over wat we zouden moeten ‘doen’, maar vanuit onze staat van ‘zijn’.
Als we een liefdevolle wereld willen zien, zullen we dus zelf eerst liefdevol moeten zijn. Als we in een vredevolle wereld willen leven, dan zullen we zelf eerst vanuit innerlijke vrede met onszelf moeten zijn. En de vraag is maar of datgene wat wij zien in de buitenwereld, ook herkend wordt in onszelf?

Ik eindig dit blog met een krachtig citaat van Henry David Thoreau: ‘Ongehoorzaamheid is het ware fundament van vrijheid. Degenen die gehoorzamen moeten wel slaven zijn.’

©Mieke

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45