Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Bewustzijn

Reflectieblog BewustzijnReflectieblog Bewustzijn . We hebben allemaal een bepaald beeld van hoe we bewust kunnen zijn. Wat is dat voor jou? Hoe weet jij of ervaar jij bewustzijn? Stel je dan eens voor wat het voor jou betekent om volledig bewust in het hier en nu te zijn. Wat voel je hierbij? Zeg je: onmogelijk? Of zeg je: er zijn momenten dat ik helemaal bewust ben van een moment? Of heb je hierover nog andere ervaringen?

Herken je dat je je in het denken ontvoerd voelt naar het verleden of naar de toekomst? Dit is waar ook het leven aan ons voorbijgaat door te surfen in het verleden en willen weten wat de toekomst ons brengt. Wie staat aan het loket van NU? Heb je geen vrede met wat er vandaag IS? Waarom niet? En hoe kun je vanuit de onvrede van vandaag uitreiken naar de toekomst.
Eigenlijk is bewustzijn niet iets wat we ons kunnen ‘voorstellen’, het kan er slechts zijn.
Je kunt jezelf wel leren afstemmen om het hier en nu ten volle te ervaren, al is het slechts één zuchtje van BewustZijn in het enige moment van een zucht.

Je kunt het ook afdoen als onzin, niet interessant, geen tijd, wat draagt het bij, waarom zou ik dat doen, het is tijdverspilling, ik heb wat beters te doen… je kunt het ook gewoon doen en ervaren met kleine momenten van in het moment Zijn.
Ons lichaam is altijd betrokken met het ervaren van Zijn. Dus we houden het zeer dicht bij onszelf.
Neem je even enkele momenten in het voelen van je lichaam, bewust voelen. Schenk aandacht aan het kloppen van je hart, aan het rijzen en dalen van je borstkas en aan het verbonden zijn met je ademhaling. jJe voelt je buik uitzetten en je ribbenkast om ruimte te maken voor de lucht in je longen. Je merkt bewust je gedachten, gevoelens en emoties op. Je neemt je gedachten, gevoelens en emoties als een waarnemer op en laat ze een voor een voorbij gaan. Je blijft bewust in elk moment, elke ademhaling, je voelt je hart kloppen, je voelt je in je lichaam aanwezig. In elk moment voel je jezelf belichaamd aanwezig. Neem waar wat er in enkele momenten gebeurt.

Elke dag momenten bewust ervaren, voelen, waarnemen maakt deel uit van innerlijke transformatie. We worden getuige van ons transformatieproces en elke gedachte wordt omgezet in waarnemen.
We kunnen ons leven helder en wakker ervaren, in plaats van het in onze slaap aan ons voorbij te laten gaan.
Wat we als mensen in deze wereld mogen ervaren, bewustzijn verlicht het met de luisterrijke vreugde van ZIJN.

Hoe bewuster we ons worden van de complexiteit van ons verstand, onze gedachten en daaraan verbonden gevoelens en emoties, des te meer de eenvoud kan terugkeren in ons leven. We laten elke vorm van verslaving aan dominerende misleidende gedachten, overtuigingen en oordelen los en dit kunnen we stapje per stapje ont-wennen. Of het volledig lukt is niet het doel, want dat is een valkuil van het denken. De essentie zit in het genieten in een moment van wat er is, waarnemer te worden van gedachten, gevoelens en emoties, en af te kicken van wat ons afleidt van onze goddelijke essentie.

© Mieke
Mieke Box 45