Paragnost Eddie en Consulenten

Paradox

Een vreemde paradoxParadox. Lang geleden las ik een opmerking van de psycholoog Carl Rogers namelijk dat door jezelf te accepteren zoals je bent, kan veranderen. en toch bij dieper nadenken heel kloppend.
Als we iets aan onszelf willen veranderen, omdat we een hekel aan onszelf hebben, is het alsof we vluchten voor een vijand op een slagveld. We rennen in paniek een of andere kant op en de kans dat we op een nog ergere plaats terechtkomen, is even groot als de kans dat we op een veilige plek belanden.
We kunnen willen veranderen om ontelbare redenen, die ook door afkeuring, misprijzing, kritiek op ons worden opgelegd als een dreigement, emotionele chantage en manipulatie.
Duurzame verandering begint met het accepteren wie we zijn. Met dit accepteren is er geen ruimte voor zelfdestructieve gedachten over jezelf, over wie je bent als mens. Er is een verschil als je vertelt dat je iets hebt gezegd of gedaan dat niet zo fijn was voor de ander, maar daarmee zeg je nog niet dat je een slecht persoon bent en daar zit nu meestal wel in de ondertoon dit gevoel. Sommigen duwen dit gevoel weg naar binnen en anderen roepen het over zichzelf uit. Er is uiteindelijk geen verschil in het resultaat.
Acceptatie van jezelf, creëert ruimte vanbinnen, de vrijheid om het soort verandering te kiezen waardoor je leven op een hoger niveau komt.
Jezelf accepteren op het allerdiepste niveau als een manifestatie van je Ziel.
Oefen bewust in het zien van jezelf als de perfecte manifestatie van je Ziel, ongeacht waar je je bevindt op jouw pad.
Kijk heel regelmatig in de spiegel en spreek de woorden uit ‘Ik hou van je zoals je bent.’ Laat de liefde voor jezelf je leiden om vanuit schoonheid elke dag je leven te verrijken. Dan worden veranderingen van binnenuit mogelijk zonder zelfkritiek, zelfafkeuring, zelfverwijt, zelfvernedering, zelfvernietiging.
Dit is veranderen en groeien vanuit je essentie en onvoorwaardelijke liefde. Dit mogen we nu meer en meer ruimte geven.
Voel wat die woorden in jou teweegbrengen.
Je wordt je eigen Geliefde.
De basis om Liefde naar het hoogste niveau op te tillen.
Liefde is het geschenk van het Zelf aan het Zelf.
Ik eindig dit blog met een prachtige uitspraak van Kahlil Gibran: ‘Liefde is een woord van licht, geschreven door een hand van licht, op een bladzijde van licht.’

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekcoigne.com