Paragnost Eddie en Consulenten

Overvloed en welvaart

Overvloed en welvaartOvervloed en welvaart in je leven creëren
Rond overvloed, welvaart, materie merk ik heel vaak in gesprekken heel veel polaire gevoelens.
Zeker gezien de economische situatie waarin we terecht zijn gekomen…waarin het voor de ene niet onmiddellijk angst schept, maar voor meningeen, vooral alleenstaanden , alleen-verdieners is het een ander verhaal.
Enerzijds is er een angstgevoel tekort te komen en dat kan best beklijvend werken en tot veel problemen leiden…zich voortdurend zorgen maken of er wel voor deze maand genoeg geld is, om alle rekeningen tijdig te kunnen betalen, leidt tot gezondheidsproblemen en in een relatie heel vaak relatieproblemen.
Anderzijds zijn er ook momenten waar het beter gaat, van zich gedragen voelen, een gevoel van tevredenheid.

Vaak vragen mensen me in een consult of ze ooit nog van de financiële ellend afgeraken…of dat er geld naar hen toekomt.
Geld…als ik maar genoeg geld zou hebben, dan zou ik gelukkig zijn…
Het lijkt dat het je gelukkig kan maken…maar als we even stilstaan bij mensen die vb grote bedragen winnen, binnen de kortste keren weer ‘ blut ‘ zijn. Het gaat dus eigenlijk om veel meer dan ‘ geld ‘.
Dit wil ik graag even verder uitdiepen, zonder het te generaliseren uiteraard!
Iedereen kan in een situatie terecht komen vb bij een scheiding, of door ziekte, waardoor iemand best in de problemen terecht komt. Ik ga hier niet uit van ” eigen schuld, dikke bult “, ik weet heel goed dat het echt dik kan tegenvallen door vb ook bepaalde keuzes te maken in het leven, die je in nesten brengt.
Iedereen heeft haar / zijn eigen levensverhaal hierin.
Waar ik iets meer over wil schrijven, gaat over een andere kijk op welvaart en overvloed, en hier word je niet onmiddellijk ‘ rijk ‘, dan wel misschien een mogelijkheid om bij jezelf te onderzoeken hoe het bij jou zit en wat je kan toepassen in jouw leven.

Ik hoor vaak mensen vertellen dat iemand de oorzaak is van een tekort, maar zolang je in de slachtofferrol blijft steken, zal er niets veranderen, ook al klopt het dan wel in je verhaal dat iemand jou belazerd heeft. Ik begrijp dit heel goed, zie enkel in dat je dit geen stap vooruitbrengt.
Neem nu de volle verantwoordelijkheid op en dat betekent dat je je eigen aandeel ziet, hetgeen in heel veel situaties (helaas) wel het geval is. Ik heb hier ook mijn portie ervaringen in, ik heb het ook
‘mee-gemaakt ‘…kijk eens aan, we gebruiken zelfs het toepasselijke werkwoord en die hoor ik in de consulten ook letterlijk uitspreken ‘ Mieke, ik heb wat mee-gemaakt en het is heel slecht ‘ af-gelopen’.
Ja, inderdaad, we hebben allemaal wat mee-gemaakt…en we hebben meestal ook ons eigen aandeel.
Ik hoor dan ook wel eens een misnoegde zelfs boze…’ ja, maar… ‘ of  ‘ wat ben je belerend ‘, alleen ik luister heel goed en luister vooral in wat niet duidelijk of zelfs niet wordt gezegd , ga ik dieper in op een gesprek en eerlijk durven kijken is dan wel een voorwaarde om de situatie te kunnen veranderen, lees: te verbeteren, de goeie richting te laten uitgaan.

Kijkt iemand niet naar zijn aandeel , zal inderdaad voor hoelang weet ik natuurlijk niet, met boekjes rondlopen om uitgaven en inkomsten op te schrijven, elk ros centje moeten draaien en keren, met de erbij horende angstgedachten…kan je je het al voorstellen, wat voor stress dit teweegbrengt?
Word je bewust van je gedachten want elke gedachte straal je uit via je aura- het sijpelt langzaam maar zeker naar binnen- daarna begin je erover te praten ( praten in tekorten, praten in angst) de gedachte begint door te sijpelen naar daden…bij het minste geringste dat je kinderen iets vraagt, of aan je hoofd loopt te zeuren…bam, explosie.
Of herkauw je voor de -tigste keren dat die zak van een ex je kapot heeft gemaakt…of omgekeerd, want ook mannen worden wel vaker belazerd door hun ex, en zeker als het over financiën gaat.
Hoe vaak ik geen mannen heb beluisterd, in tranen, hoe hun ex- partner hen volledig financieel heeft uitgekleed uit wraak…ik denk dat ik er zowaar een boek kan over schrijven.

Neem dus vanaf nu je verantwoordelijkheid en dat begint met de gedachten die je in je hoofd zitten hebt en uitroept over jezelf. STOP al die negatieve gedachten en vervang ze meteen door positieve!
( ook al voel je weerstand, voel je je boos, wil je wel vloeken ( doe het dan ook maar, dat lucht op), en geloof je er nog geen flikker van…doe het toch maar, oefen oefen oefen…

Word je ook bewust van wie je bent en wat je over jezelf vindt wat JIJ waard bent!
Je wilt niet weten hoe vaak ik voor een belachelijk bedrag ik als zelfstandige trainster hele dagen met mensen werkte, opleidingen gaf en ik ging maar door…tot de kosmos me toonde dat ik niet goed bezig was…ik ging door en door, want werken met mensen daar zit mijn passie…tot ik het niet erger dan je je kan voorstellen op mijn bord kreeg. Dus ik weet heus waarover ik schrijf, laat me zeggen dat ik op het vlak van welvaart en overvloed een ‘ ervaringsdeskundige ‘ ben. Ook al wist ik beter…ik luisterde niet. Ik kwam tot het besef van ‘ wat vind ik dat ik waard ben’: zelf-waardering.
Ik kwam bij de rode draad….ik vond materie niet belangrijk, het ging me om de passie van mijn werk, lesgeven, met mensen werken, zelf leren, onderzoeken, studeren…en eerlijk: het blijft mijn aandachtspunt, ik moet erover waken dat alles in balans is en gelukkig heb ik een partner die me hierop wijs. Ik heb zelf vaak de neiging dingen veel weg te geven, te delen, onder de prijzen te werken…maar ik heb wel beter geleerd de balans te houden.
Wees liefdevol voor jezelf en spreek liefdevol over jezelf, veroordeel jezelf niet en zie de dingen die je heel goed doet!
Je creëert op die manier meer zekerheid en zekerheid geeft meer potentieel tot het creëren van overvloed terwijl onzekerheid net het tegenovergestelde bewerkstelligt!
Het is hier elke dag bewust mee bezig zijn.
Er zijn mensen die dit van thuis uit hebben meegekregen, het gevoel van waardevol te zijn, het gevoel van overvloed te verdienen…ik zeg soms wel eens: waar je wieg heeft gestaan, bepaalt vaak al wat je gelooft over jezelf.

Evenwicht in geven en ontvangen is o zo belangrijk, en dat houdt concreet in dat je in eerste instantie rekening houdt met je eigen behoeften als die van je partner, kinderen…
Hierin zien we terug die dualiteit…de ene ontkent materiële behoeften en de ander droomt van grootse opdrachten binnenhalen om voor de rest van zijn leven te rentenieren.
Ik denk hierbij dat het goed is de middenweg te zoeken hierin en dat eerlijkheid het langste duurt.
Kijk wat allemaal aan het licht komt…bedrog à volonté komt aan de oppervlakte op zakelijk vlak, ten koste van collega’s, burgers en de samenleving. Dat de sluiers verder opgetild worden, dat staat als een paal boven water, het was gewoon een kwestie van ‘ tijd ‘. En hier zijn we bijlange nog niet klaar mee!
Vertrouw op je levens-stroom, alles stroomt tenzij je zelf bovenop het geld gaat zitten en dit zo angstig vasthoudt, dat het plots weg is.

Voor wie er iets bij voelt kan je Laksmi , de godin van overvloed, harmonie en welvaart aanroepen.

Overvloed, geld (t) ook voor JOU !
Liefs