Paragnost Eddie en Consulenten

Met de beste bedoelingen

Met de beste bedoelingenMet de beste bedoelingen. Het leven dendert in ons en buiten ons door. Wat beweegt jou in je leven? Wat zie en ervaar je in wat jou de moed geeft om te ontdekken wat jou beweegt in je leven?

Er is moed voor nodig om eerlijk tegen onszelf te zijn. Willen we dingen veranderen in het leven, dan is daar moed voor nodig om vanuit een breder perspectief te zien wat er aan de hand is.

Je verlangt naar liefdevolle relaties. Je wilt zeggenschap over jouw leven. Je wilt je veerkrachtig en stabiel voelen en vertrouwen dat je de juiste keuzes maakt. Kortom wil je voelen dat je leeft.

Omdat we door het jachtige leven niet vaak stilstaan, leven we op de automatische piloot. We kunnen een andere richting uitgaan door de automatische piloot uit te schakelen. Zegt je automatische piloot dat je het te druk hebt, dat je het geld te hard nodig hebt om iets leuk te doen, dat je een ingesleten gewoonte toch niet meer kunt veranderen?

Ben je bereid om automatismen te onderzoeken om iets nieuws te proberen?

Je kunt op allerlei manieren dingen doen om daarachter te komen en een ervan is je hart te ontsluiten. Geef jezelf de ruimte om werkelijk te voelen. De kans is groot dat je meer verdriet ervaart, maar ook meer vreugde.

Soms zijn we bang voor leegte. Vergeet niet dat elk scheppingsveld begint met leegte. De leegte ervaren kan net datgene zijn wat nodig is om dieper te voelen en te landen in je hart. Hoe stel jij je dit voor? Wat voel je bij de gedachte?

Stemmen jouw waarden en normen overeen met wat je doet? Wat kun je zelf veranderen zodat je congruentie kunt ervaren?

Door welke gewoonten wordt je blik op jezelf en anderen vertroebeld? Herken je de invloed van gebeurtenissen die je beïnvloeden en laat je je leiden door mensen die iets van je nodig hebben of die jij nodig denkt te hebben?

Kun je de dingen zien zoals ze zijn en voor even niet door de bril van goede bedoelingen?

Neem waar wat je voelt in je eigen lichaam en dat van anderen. Herken je je behoeften, verlangens, angsten en twijfels die jouw lichaam heel duidelijk tot uiting brengt? Wat neem je waar bij anderen?

Door erachter te komen wat er aan de hand is ontwikkel je essentiële vaardigheden van zelfinzicht: reflectie, veerkracht, bewustzijn van je eigen keuzes en het vermogen om keuzes te maken.
‘Om nieuwe inspirerende ideeën te krijgen moeten we ons openstellen voor het leven zoals het is en niet zoals onze gewoonten zeggen dat het is.’

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45