Paragnost Eddie en Consulenten

Licht en Schaduw

Licht en Schaduw Vanuit spirituele kant belicht, heeft alles een zin en een betekenis. Ook de schaduwkanten van emoties en de delen van ons lichaam die we afkeuren: alles is voeding voor onze geest.Vanuit spirituele kant belicht, heeft alles een zin en een betekenis. Ook de schaduwkanten van emoties en de delen van ons lichaam die we afkeuren: alles is voeding voor onze geest.
De geest verlangt ernaar om lief te hebben en wil heel graag van alles van jou houden. Net zoals een gepassioneerde goddelijke liefde, wil hij zich helemaal geven en spiritueel vertrouwd worden met alle delen van jou, zelfs als jij denkt dat er niet van jou gehouden kan worden.
Het kan best een uitdaging zijn om bewust te kijken naar alle aspecten van je persoonlijkheid, echt van je lichaam te houden en te aanvaarden. Misschien kan het zelf heel ongemakkelijk en onwennig voelen om ernaar te kijken?
Hoe begin je eraan? Wat is de eerste stap die je kan zetten? Dat is de vraag die ik vaker te horen krijg. De eerste stap is altijd de moeilijkste. Wat eraan voorafgaat is de intentie om die stap te zetten.
Lichaamswerk was voor mezelf de manier om naar alles te kijken maar vooral eerst te voelen. Lichaamswerk omvat veel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Lichaamswerk is gericht naar vrouwen én mannen. De periode dat ik mannengroepen assisteerde, zag ik de transformatie van gewapend met een harnas naar emotioneel kwetsbaar. Het proces waar de doorsnee man nu doorheen spartelt is niet nieuw, alleen kent het proces een versnelde groei. Het voorbeeld dat ik geef dateert van 1998.
Deze ochtend had ik een heel mooi chatconsult met iemand die een weg zocht om meer naar buiten te komen. Zelf omschreef deze persoon zich als heel teruggetrokken, introvert. Ik voelde dieper en deelde haar mee wat ik voelde dat aan de basis hiervan lag. Het chatgesprek ging in een mum van tijd naar de diepte. Tijdens dit consult voelden we allebei een verschuiving in het bewustzijn en energie. Het mooie van dit consult was dat deze persoon zich opgetild of uitgetild voelde uit overtuigingen die klaar waren om te veranderen. Er kwam een nieuwe chat van dezelfde persoon met de mededeling: ‘Ik doe het. Ik ben er klaar voor.‘ Numerologisch klopte het groter plaatje.
Als jij denk dat je introvert bent, zou je kunnen beginnen met de andere kant ervan te accepteren; de kant die anderen en het communiceren met anderen nodig heeft om verbinding te kunnen maken. Als je jezelf als een rustig persoon beschouwt, kan het ook een uitdaging zijn om te ontdekken hoeveel plezier je kan ervaren met muziek, dansen. Als je jezelf als een gepassioneerd persoon ziet, kan je ontdekken dat je ook een vredig en rustig deel in jezelf hebt. Tevreden in het moment en met de dingen die precies zijn zoals ze nu zijn.
Het proces van het erkennen van datgene waarvan jij gelooft dat je dat niet bent. Het innerlijk proces zegt dus niet dat het niet genoeg is wie je bent. Het gaat om het ontdekken en onderzoeken van die kanten die zolang verborgen zijn gebleven in een donker dal en die er nu klaar voor zijn om te worden belicht, te worden geleefd als een deel van het stralende wezen dat je werkelijkheid bent.
Kijk naar je emotionele en fysieke manier van leven. Kan je hier iets veranderen? Misschien door dingen te doen die een nieuwe frisse wind door je leven laten waaien.
Misschien door je op kunst te richten, je creatief te uiten, je dromen op te schrijven in een dagboek, collages maken, of danslessen te gaan volgen of een andere manier van lichaamsbeweging te doen.
Dingen doen die je hebt uitgesteld omdat je er geen tijd voor maakte. Je lichaam en geest hebben dit nodig om je meer verbonden te voelen op een totale manier.
De lotusbloem groeit met zijn wortels diep in de vruchtbare modder onder water, waaruit ze haar voedsel haalt. Uit deze modder van water en aarde ontstaat groei en wordt grote schoonheid onthuld. De lotus van je geest ontstaat ook uit de diepte van je emotie en het tot leven komen van je lichaam, waarin ze haar Zelf kan planten en zich als een lotus van licht kan ontvouwen.
“Men wordt niet verlicht door zich allerlei beelden van licht voor te stellen,
maar door zich bewust te worden van de eigen innerlijke duisternis.”
– Carl Gustav Jung.

Warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com