Paragnost Eddie en Consulenten

Leven vanuit je oorspronkelijke scheppingskracht DEEL 1

Leven vanuit je oorspronkelijke scheppingskrachtLeven vanuit je oorspronkelijke scheppingskracht DEEL 1. Hoe vaak lig je ’s nachts niet wakker, piekerend over je toekomst, over je verleden, over wat je nog allemaal moet doen of zou moeten doen, wat in het verleden allemaal hebt meegemaakt en waar de verhalen zich non-stop in je hoofd afspelen?
Ik herinner me lang geleden een heel interessant stukje leestekst rond dieet. Toendertijd was ik het juiste dieet aan het zoeken (verleden tijd) maar dit keer ging het over een ander soort dieet. Ik was benieuwd naar de inhoud van deze tekst. Er wordt tot op vandaag heel veel energie gestopt in diëten en wat gezonde kost zou zijn.

Welke kost nemen we dagelijks naar binnen via kranten, tijdschriften, plaatjes, gesprekken enzovoort? Hoe wordt onze geest gevoed eigenlijk? Met welke kost ben jij opgevoed?
Angstkost. Een voorbeeld: je wilt veranderen van baan. Je neemt contact op met mij. Waarom? Wat is de diepere reden waarom je me belt over het willen veranderen van baan.

Wat hoop je dat ik jou zal vertellen wat jij zou moeten doen? Vanwaar, vanuit welke diepere laag komt dus jouw vraag?
Angst. Dat is de enige reden. En eromheen vertel je over je twijfel, onzekerheid, toekomstprognose, want je wilt toch wel zeker weten of je de goede beslissing neemt. Ik zou jou dus een fijne toekomst moeten voorspellen met betrekking tot jouw keuze.
Kunnen we voor één keer echt stilstaan bij de diepste laag vanwaar in dit éne voorbeeld jouw vraag vandaan komt. Waarom? Omdat die specifieke vraag precies over iets heel wezenlijk gaat, misschien bewust of onbewust.

Als ik jou een prachtige toekomst zou voorspellen, ga ik voorbij aan iets veel belangrijker van wat er werkelijk leeft in jezelf. En dat is precies waar ik met jou naartoe ga. Je angst herkennen, erkennen en vandaar verder onderzoeken wat jij nodig hebt om zelf de keuzes te maken en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.
Wat heeft dat nu met ‘kost’ te maken: alles. Voor we goed en wel de eerste stapjes zetten, worden we omgeven door angst. Angst die jij als peuter nog niet ‘kent’, maar heel snel de angst oppakt op zeer veel manieren. En het gaat maar door. Angst om niet te slagen, angst om iemand te verliezen, angst om los te laten, angst om te ontvangen, angst om te leven van uit je oorspronkelijke scheppingskracht.

We hebben helemaal geen hoogwaardige creatieve gedachten, want onze geest is gevoed met angst. De ironie ervan is dat we zoveel citaten aanhalen en ervan overtuigd zijn dat citaten toverbollen zijn. Angst is een slechte raadgever, is er zo ééntje van.
Wist je dat er ook mensen zijn die daar heel onbewust een soort genoegen uit putten ? Angst om de angst. Zonder angst is er geen leven.
Angst is het opofferen van creativiteit ten behoeve van veiligheid; het is het opgeven van ‘persoonlijke vrijheden’ (hebben we die?) in ruil voor de nooit vervulde belofte van comfort. Veiligheid is een fabeltje, een mythe en bestaat niet. Het is een gevoel dat samen met angst gecreëerd werd sinds eeuwen en het gaat maar door. We zijn helemaal niet vrij. Denk er maar eens over na. Mocht jij je echt vrij voelen, echt vrij Zijn.
Nog één voorbeeld, dat mensen gigantisch bezig houdt. De gevestigde orde van medicijnfabrikanten, Big Pharma, probeert iedereen zonder schaamte aan te praten dat bijvoorbeeld hartaandoeningen langs mechanische weg te verhelpen zijn. Wat vertellen ze je? Stop met roken, stop met dit, stop met dat. Ik las daarover heel wat jaren terug een wel zeer interessant boekje: ‘Het heilige roken.’ Dat gaf me wel een heel andere kijk op bijvoorbeeld ‘roken.’

Waarom lijden mensen aan hartkwalen? Omdat de ware oorzaak een heel onrustig hart is, ook al komen andere factoren er wel als versterkend bij.
Wat is er mis met iemand die graag een biertje lust, terwijl we weten dat echt bier compost voor de ziel is? Wat zijn we echt collectief in de ban van angst door zoveel onzin en we staan daar amper bij stil.

Wordt vervolgd.

Hartelijke groet
Mieke Box 45