Paragnost Eddie en Consulenten

Leven vanuit authentieke macht

Leven vanuit authentieke macht Leven vanuit authentieke macht. Er is een onderscheid tussen leven vanuit je authentieke macht, die niet de bedoeling heeft je wil aan anderen op te leggen. Daarentegen als je je niet thuis voelt in je eigen wereld, leef je in angst en kun je niet genieten of ontspannen en ontstaat er een andere vorm van macht. De macht om proberen over te nemen via manipulatie en emotionele chantage.

Onbewust hecht je belang aan het opleggen van jouw manier van denken aan anderen. Bijvoorbeeld in een relatie komt dit frequent naar voren. Er zijn nog zeer veel voorbeelden te vinden waarin er een zeer voelbaar onderscheid is tussen de beide. In het tweede geval wordt er druk gelegd, soms uitgesproken of voelbaar aanwezig via lichaamstaal.
Het verlies van macht kan zich op ontelbare manieren manifesteren. Zonder je er stil bij staat kun je je authentieke macht weggeven. Hiervoor kan niemand anders verantwoordelijk worden gesteld. Het moment dat er inzicht is wat er precies gebeurt, kun je de situatie veranderen.

Wanneer energie door wantrouwen en angst aan je systeem ontsnapt, kun je dit lijfelijk als ongemak of pijnlijk ervaren in het deel van je lichaam dat verband houdt met het specifieke energiecentrum dat authentieke macht verliest. Je kunt dit krachtig voelen in je maagcentrum. Je zorgen maken over iemand omdat je in de onderstroom de controle verliest, is eveneens een manier die leidt tot het verlies van authentieke macht. Dit energieverlies kun je ervaren in de omliggende delen van je fysieke lichaam.

Als dit soort van energieverlies op lange termijn stand houdt, dan kunnen daar maagproblemen ontstaan in de vorm van een of meerdere maagzweren.
Onbewust komen we in een vicieuze cirkel terecht van chronisch energieverlies die zich fysiek verder uitkristalliseert in fysieke kwalen.

‘Kom in je kracht’, is dus meer nodig dan een reeks van oefeningen toepassen zonder bewust te zijn van wat zichtbaar wordt in de diepere lagen.
Onderzoek eens in welke situaties jij je authentieke macht uit handen geeft, denkend dat je vanuit kracht reageert of handelt.

Het moment dat je je leeg loopt voelen, is al voldoende om te ervaren dat je je energiesysteem uit balans hebt gebracht of laten brengen.
Je verliest je authentieke macht als je je bemoeit met de weg die anderen volgen, ook in een relatie gebeurt dit. Je verliest je authentieke macht als je je voortdurend zorgen maakt en een situatie vanuit jouw wil, wilt versnellen of vertragen. Het lijkt erop dat je je bezorgd voelt, maar in de onderstroom is er sprake van manipulatie, wrok, boosheid, teleurstelling.
Je verliest je authentieke macht als je naar iets of iemand verlangt, je eigen leven aan jou voorbijgaat en zelfs anderen benijdt. Onder dat alles ligt angst, angst dat je kwetsbaar bent, dat je het niet overleeft zonder die persoon of de situatie die je mist, of dat je je benadeeld voelt als je diegene of datgene waar je jaloers op bent, niet hebt. En wat gebeurt dit onvoorstelbaar veel in relaties.

Telkens als daar een diepe angst tevoorschijn komt, is er al sprake van je authentieke macht. Je kunt dat verlies niet afremmen als er niet de bereidheid is om die angst te erkennen.
De enige weg naar authentieke macht gaat altijd door het hart, wan de weg van het hart is een weg van mededogen en waarneming van wat er gevoeld mag worden.
Een mens die vanuit zijn authentieke macht leeft is bescheiden, sluit niemand uit, en ziet de schoonheid van elke ziel. In die bescheidenheid voelen ze zich vrij om te zijn wie ze werkelijk zijn, lief te hebben, er zijn geen vastomlijnde ‘normen’ waaraan beantwoord moet worden. Ze zijn niet bezig met statussymbolen en binden geen strijd aan met anderen. Ze zijn zich wel bewust van hun kwaliteiten en zetten die kwaliteiten in voor het hoogste zielspotentieel en als bijdrage voor het groter Geheel.

We mogen ons bewust worden dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze acties, reacties, emoties, gevoelens. Stellen we anderen verantwoordelijk hiervoor, dan geven we onze authentieke macht af aan anderen. We weten niet wat anderen gaan doen, hoe ze gaan reageren, wat ze denken, en wanneer we ons daarvan afhankelijk maken, geven we ook hierin onze authentieke macht af.

Er zijn dus gigantische manieren waarop we telkens ons energiesysteem uit balans halen.
En niemand ontsnapt hier volledig aan. Alleen geloof en vertrouw ik er wel in dat de weg van het hart en bewust waarnemen de weg is naar onze oorspronkelijke essentie. Een weg waar we elke dag heel bewust kunnen voor kiezen en dat we ook zonder oordeel mogen uitglijden? Ook dat is wat het leven ons laat ervaren.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45