Paragnost Eddie en Consulenten

Leven naar je spirituele bestemming

Leven naar je spirituele bestemmingLeven naar je spirituele bestemming. Wanneer we niet leven naar onze spirituele bestemming, gaat dat vroeg of laat met een diep gevoel van leegte gepaard.
Onze ziel komt gelukkig vaker op onze schouders tikken, tot we de wegen hebben gevonden om te erkennen met welke zielsopdracht we op aarde geland zijn.

Sommigen komen in één klap door een persoonlijke gebeurtenis of crisis bij hun missie terecht. Plotselinge veranderingen als het overlijden van een dierbare, ziekte, een scheiding kan ervoor zorgen dat je houvast zoekt. De vergankelijkheid van het leven kan in die momenten heel zwaar en hard aankomen en mogelijk vraag je jezelf vertwijfeld af wat de zin van je leven is.

Het gevoel dat het leven niets meer te bieden heeft, zinloos en niets-betekend is, is een zeer diepe crisis waaraan we niet aan voorbij kunnen gaan. Het is geen teken van labiliteit, van zwakte en/of van aanstellerij.

Dit is een periode waarin mensen door de donkere nacht van de ziel gaan. Ik heb jaren geleden een zeer krachtige en diepgaande autobiografie van Pamela Kribbe gelezen. We moeten er nooit vanuit gaan, dat wij er vrij van zijn. Sommigen zoeken allerlei afleidingen om niet op dat punt te landen en gaan door, en anderen gaan helemaal door de ervaring heen.

In die periode gaat vaak alles op zijn slechtst. Wat je ooit geborgenheid en troost gaf, voldoet niet meer. In zekere zin is het een ontwaken en herstructureren van je leven, zodat je je kunt herinneren wie je bent en wat je op aarde komt doen.

Sommige mensen worden geboren met een heel helder idee over wat ze met hun leven willen doen en wat voor hen herkenbaar is. Je weet heel diep in je hart en je ziel wat je missie is, maar je verzaakt aan je missie, omdat je partner dit niet begrijpt, de omgeving niet begripvol reageert, je familie vreest dat je dadelijk helemaal de weg kwijt bent. Je bent inderdaad de weg kwijt: jouw weg.

Niet iedereen is geïnteresseerd in zijn zielsmissie en jaagt een groot deel van zijn leven zaken na die anderen belangrijk vinden, tot hij zich op een dag afvraagt of dit het nou is.
Er zijn zoveel momenten waarop dit gevoel of dit inzicht in een flits gevoeld en ervaren wordt. Die flitsen herkennen heel wat mensen in toenemende mate.

In de gigantische aanbiedingen van cursussen blijven mensen buiten zichzelf zoeken naar hun werkelijke zielsmissie. Het kan inspirerend werken, doch niemand buiten jezelf kan dit bepalen. Het is een inside job.
Door te luisteren naar je intuïtie, raak je je ziel aan en dat is de plek waar je de bron als goddelijke creator kunt herinneren en belichamen.

Zoekende zielen zijn ervan overtuigd dat de kenner gelijk heeft. Maar de tip die ik graag aanreik is toch te luisteren naar je innerlijke weten, je intuïtie, de tikjes van je ziel.
Iedereen heeft een unieke authentieke blauwdruk. Je dat herinneren is de missie op zich, maar als je eenmaal die weg resoluut kiest, kan niemand je ooit nog overtuigen een andere richting uit te gaan.
Ik eindig dit korte blog met: Leef je ware Zielskleur vanuit wie jij bent. Niet vanuit wat anderen denken dat goed voor je zou zijn. Niemand heeft een idee van andermans totale Zielskleur en – plan.

Warme hartegroet
Mieke Box 45