Paragnost Eddie en Consulenten

Jupiter en expansie

Jupiter en expansie. Op 11 augustus gaat Jupiter na een lange retrogradeperiode (vanaf 10 april) weer direct. Jupiter symboliseert de kracht van creatie en manifestatie. De hoorn des overvloeds; vruchtbaarheid is één van de symbolen van deze planeet. Jupiter en expansie. Op 11 augustus gaat Jupiter na een lange retrogradeperiode (vanaf 10 april) weer direct. Jupiter symboliseert de kracht van creatie en manifestatie. De hoorn des overvloeds; vruchtbaarheid is één van de symbolen van deze planeet.
Als de kracht van deze planeet op een wijze manier wordt gebruikt, biedt dit een kans om te slagen in alles wat je vanuit je zielsbestemming nastreeft. Bij een onverstandig gebruik kan Jupiter voor excessen zorgen.

Als een van de planeten van het reizen wordt Jupiter ook in verband gebracht met het geestelijke reizen dat nieuwe horizonten creëert. De magiër is de eeuwige zoeker naar de waarheid en de drang naar nieuwe kansen.

In je persoonlijke geboortechart kun je zien waar Jupiter staat zodat je weet op welk gebied van je leven expansie en nieuwe kansen mogelijk zijn.
Jupiter houdt eveneens verband met religieuze systemen en religie die een breder perspectief aanmoedigen. Het is de planeet van moraal en wet, geloof en optimisme en van filosofische impulsen. Jupiter geeft aan hoe en waar dat wordt gezocht.

Het aardse lichaam reageert ook op Jupiters roep tot expansie; als de gemakzuchtige Jupiter in een behoeftig teken staat, kan hij een levenslange gewoonte creëren om te veel te eten. Eetverslaving, verlangen naar eten behoren deels tot het gebied van Jupiter. Jupiter wijst op een gebrek aan zelfbeheersing die met een onbewust verlangen naar meer gepaard gaat.

Afhankelijk van Jupiters transitcyclus kan het gewicht schommelen; er zijn delen in de cyclus waarin iemand zich gemakkelijk kan beheersen en waarin dat veel moeilijker is. Dit heeft te maken met de transit over de ascendant en dit kun je lezen in je persoonlijke geboortehoroscoop.
Als Jupiter een krachtige positie in je horoscoop heeft, wijst dit op jovialiteit, opgewektheid en expansie. Je bent iemand die altijd verder wilt gaan, die meer wilt bereiken, die alles op het spel zet en gemakkelijk te ver kan gaan. In combinatie met moeilijke aspecten suggereert Jupiter de neiging om dingen uit te stellen, te overdrijven en wordt hij geassocieerd met uitspattingen, eigenwaan en bedrog. Deze gebieden kunnen de gokker of de extremist zijn.

Heeft Jupiter een gunstige positie, dan ben je een wijs, grootmoedig, ruimdenkend en tactvol persoon. Staat Jupiter in een ongunstige positie, dan kan het karakter dweepziek en op een nogal schijnheilige manier religieus zijn.

Kernbegrippen voor Jupiter zijn: creatieve visualisatie, overvloed, reizen, expansie, vrijgevigheid/verspilling, kennis, hoop, geloof, optimisme, geluk.

Inspirerende creatieve hartegroet
Mieke