Paragnost Eddie en Consulenten

Jongeren of Jong

Jongeren of Jong volwassenen in éénheidJongeren of Jong volwassenen in éénheid

Terwijl in andere delen van de wereld, maar ook wel hier in Nederland allerlei scheidingen gaande zijn, mogen de mensen die het willen en wensen te zien, iets heel anders zien.

Mogelijk is het idealistisch zijn op bepaalde wijze doorgegeven. Ieder die dit heeft meegekregen doet het op zijn eigen manier. Momenteel moet en mag ik met vele ouders met jong volwassenen ontzettend lachen om het hele Pokémon gebeuren. Vol enthousiasme stort de generatie Pokémon zich in deze nieuwe vorm van spel.

Hier zie je dus eigenlijk al een gemeenschappelijk ‘leuke’ factor, die mensen samenbrengt. Prachtig, ook ouders genieten hier volop van. Toen deze ‘jong volwassenen’ kleine kinderen waren droomden zij er immers van dat zij Pokémon Master konden worden. De ‘moderne’ tijd brengt het dan toch … door een stel knappe koppen.

Bovenstaand voorbeeld om maar duidelijk te maken dat er echt iets gebeurd. Bovenstaande is veel in de publiciteit, dat misschien de overgang naar het volgende iets makkelijker maakt.

Jong volwassenen met een ‘idealistisch’ kijk? Misschien wel, en natuurlijk zijn niet alle jong volwassenen hetzelfde. Maar lees onderstaande maar eens rustig, zonder vooroordeel, laat ieder een ieder zijn, met respect voor ieders levenswijze.

Genieten mag ik van een groep jong volwassen veganisten. Even het verschil uitleggen: vegetarisch is dat men geen vlees of vis eet, maar wel eieren, honing, melkproducten etc.

Veganistisch eet en draagt men geen enkel product afkomstig van dieren. Dus geen dragen lederwaren etc. en eten geen eieren, kaas, honing etc.

De reden dat men veganist is geworden is divers. De één vanwege diervriendelijkheid, de ander vanuit milieu overwegingen, anderen beide etc. Veganisten hebben grote kennis van voeding. De vraag die vanuit onwetenden gesteld wordt: ‘waaruit haal je dan het ijzer en proteïne? Wordt dan ook of op de hak genomen, of serieus beantwoord, maar bereid je dan wel voor op een uitgebreide toelichting.

Zij hebben namelijk hele schema’s met wat er aan ijzer, proteïne , vitamines etc. in voeding aanwezig is. Daarnaast weten ze je dan ook te vertellen hoe dat werkt in je lichaam, weten ze het zelf niet, dan vragen ze het aan de anderen.

Het leuke van deze jong volwassenen veganisten is, dat ze open staan voor discussie en andere meningen. Naast dit respect voor elkaar, waarin de één een ander soort humor heeft dan de ander, zijn er wereldwijde contacten. Wat is nu leuker om met dezelfde achtergrond met mensen uit diverse landen een barbecue te organiseren. Het open contact met mensen van allerlei achtergronden is verbazend om te zien en mee te mogen maken.

Deze groep jong volwassenen veganisten lijkt zich zelf steeds meer uit te breiden. Landelijk is het grappig om te zien, dat ze elkaar op de hoogte houden van aanbiedingen, en lijsten waar veganistisch voeding te verkrijgen is.

Zo hebben ze ook een dag gehad waarbij ze in een bepaalde stad vele restaurants en winkels afgingen, een rondleiding voor degene die nog niet de weg weten. Leuk om dat samen te mogen doen.

Samen weten ze ook de weg te vinden naar onder andere festivals, waarbij het contact dusdanig is, dat ze het voor elkaar hebben gekregen om daar veel zelfs heel veel veganistisch voeding te verkrijgen was. Naast natuurlijk de gebruikelijke normale voeding die anderen willen.

Voor de duidelijk deze groep is niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland weten ze elkaar te vinden.

Is dit niet mooi? Jong volwassenen met een andere kijk op het leven, die met elkaar ‘zaken’ regelen. Samen spontaan gezellige bijeenkomsten organiseren? Samen met anderen vanuit binnenland en buitenland, ongeacht afkomst, achtergrond etc.

Niet iedereen krijgt dit te zien! Toch is het weer zo een mooi voorbeeld van het ‘samen’ doen en zijn.

Medium Esther