Paragnost Eddie en Consulenten

Indigo (kinderen)

Indigo kinderenIndigo (kinderen)  Momenteel kom ik incidenteel de vraag tegen, kunt u mij vertellen waarom ik soms zomaar ontplof? Naar aanleiding van het gesprek dat volgde, met de uitleg, leek het mij handig om over dit onderwerp een blog te schrijven.

Nieuwetijdskinderen is een verzamelnaam voor diverse groepen ‘spiritueel bewuste’ mensen. Enkele groepsnamen hier voor zijn kristal-, sterren-,diamant-, regenboogkinderen.

Elke groep heeft zo zijn ‘specifieke’ eigenschappen.

Dit blog gaat over Indigo’s, waarbij natuurlijk geldt dat iedere persoon uniek is!

Indigokinderen zijn rond de jaren ’90 geboren. Laten we gelijk wel even duidelijk zijn, niet iedereen die dan geboren is, is een indigo! Sommige indigo kinderen zijn later geboren.

Vaak zijn het huilbaby’s en ongeduldig. Ze willen meer, dan ze kunnen, en als baby voelen ze zich vaak al onbegrepen. Tja, maak dat maar eens duidelijk …

Verveling slaat toe, en uitdaging wordt gezocht. Dat dit vaak hele slimme kinderen zijn lijkt niet nodig nog eens toe te lichten.

Concentratie is hoog totdat het ze verveeld, en dat is meestal snel, volgende uitdaging graag!

Als peuters kunnen ze impulsief en soms agressief zijn. Hierbij alvast de term High Sensation Seekers! Net als dat ze ook Hoog Sensitief zijn. Alleen zoeken ze naar een rush, een sensatie die de adreline laat stromen. De neurotransmitters spelen ongetwijfeld op diverse manieren een rol. Naast dat ze hsp, hss kunnen zijn, zijn ze vaak ook paranormaal begaafd.

Op school kijken ze uit de ramen, de les is niet interessant, of ze kunnen hun aandacht er niet bij houden. Dit resulteert dan vaak in onderpresteerders.  Dat dan weer kan resulteren in faalangst. Eigenlijk een neergaande spiraal, die helaas vaak jaren kan duren.

Ze zijn creatief, school kan dusdanig vervelend worden, dat ze gaan spijbelen.

Onrecht kunnen ze niet tegen. Ze komen op voor degene die in hun opinie ‘zwakker’ zijn en/of onrecht aangedaan worden. Vaak zijn ze zelf doordat hun omgeving het gedrag niet begrijpt ‘gepeste’ kinderen.

Enkele belanden door hun gedrag dan in onderwijs zoals ‘zmok’ (zeer moeilijk opvoedbare kinderen), mede omdat vanwege het teveel of tekort aan neurotransmitters een verslavingsgevoeligheid tot uiting kan komen.

Veel Indigo’s zullen dan ook neigen of zelfs adhd/add hebben. Mijn advies is om dit dan als je jezelf of je kind hierin herkent het te laten testen bij een erkend psycholoog/psychiater.

Een ander ‘ding’ dat ik hier wil benoemen is dat veel van deze kinderen ’s nachts op reis gaan. Dit zijn geen leuke reizen/dromen, ze worden geconfronteerd met goed en slecht dat tegen elkaar strijd. Binnenkort meer over het dromen/reizen van Indigo’s.

Veel Indigo’s zullen ook niet lang hetzelfde werk houden, net als dat school wisseling of misschien de school wel helemaal niet afgemaakt is/wordt. Toch wanneer zij de volwassen leeftijd bereiken komt dat vanzelf.

Wanneer het zover is, zullen bijna al deze ‘Indigo’s’ iets gaan doen voor de mensheid. Of dat dan in hun eigen wereld is of in de maatschappij, misschien zelfs wel wereldwijd doet er niet toe.

Zolang zij maar kunnen bijdragen aan een betere mensheid.